Thumbnail
Τι είπε ο υφ. Παιδείας για τις συγχωνεύσεις, τις μετακινήσεις, τις προσλήψεις, τη μεταφορά μαθητών και τα βιβλία

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  24

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Ενημέρωση για την επίσκεψη εκπαιδευτικών και γονέων στον Υφυπουργό Παιδείας

Κ. Παπαθανασίου  

Την Παρασκευή 16-11-2012 εκπαιδευτικοί και γονείς από το Περιστέρι, τον Πειραιά και το Αιγάλεω  (περίπου 200 άτομα ) κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό για να συζητήσουμε μαζί του τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τα κενά των εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Ύστερα από παραμονή 2,5 περίπου ωρών έξω από το Υπουργείο μας δέχτηκε για ακρόαση ο Υφυπουργός Παιδείας κος Παπαθεοδώρου. ( Μια 15μελή επιτροπή ).

Στα ερωτήματα που του θέσαμε ο υφυπουργός απάντησε τα παρακάτω:

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις εκπαιδευτικών.

Δε θα υπάρξουν συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων αν οι αρμόδιοι φορείς ( Διευθύνσεις, Δήμοι, Περιφερειάρχες ) υποβάλλουν αρνητικές προτάσεις. Συγχωνεύσεις θα υπάρξουν μόνο αν οι αρμόδιοι φορείς υποβάλλουν θετικές προτάσεις και θα υλοποιηθούν αφού προηγηθεί σχετική μελέτη. Δε διευκρίνισε όμως τι θα γίνει στην περίπτωση που οι προτάσεις των αρμόδιων φορέων έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Δήλωσε ότι προτάσεις για συγχωνεύσεις γίνονταν και στο παρελθόν εδώ και χρόνια. Εδώ διαφωνούμε με τον υφυπουργό καθώς η ιστορία αυτή ξεκίνησε επί θητείας στο Υπουργείο Παιδείας της Άννας Διαμαντοπούλου όπου έγιναν πανελλαδικά 1.900 συγχωνεύσεις. Είπε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε τα στοιχεία της προηγούμενης κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις, αλλά ξεκίνησε εκ νέου τη διαδικασία. Τόνισε ότι δε θα γίνουν συγχωνεύσεις στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Ζητήσαμε να μας διαβάσει την εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής για τις συγχωνεύσεις. Απάντησε ότι δεν την έχει στα χέρια του.

Για τα κενά των εκπαιδευτικών είπε ότι από τη στιγμή που δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί και τελειώνουν οι πιστώσεις των αναπληρωτών θα λύσει το πρόβλημα με εξορθολογισμό του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού. Δήλωσε ότι έχει ζητήσει στοιχεία για τον αριθμό των εκπαιδευτικών, τον αριθμό των μαθητών και τον αριθμό των τμημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες και επειδή δεν κατέστη αυτό δυνατό ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς ότι κινδυνεύουν με δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών απάντησε ότι δε θεωρεί μετακίνηση αν ένας εκπαιδευτικός βρεθεί από το Παγκράτι στην Καλλιθέα. Σε ερώτηση αν εκπαιδευτικοί μετακινηθούν από την Αθήνα στην επαρχία απάντησε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Εξέφρασε την αντίθεσή του να υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε διάθεση. Πιστεύει ότι μπορούν να καλυφτούν τα κενά μιας Περιφέρειας με εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν στην ίδια Περιφέρεια. Τόνισε ότι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους όσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες. Του απαντήσαμε ότι αυτό το ακούμε χρόνια.

Για τις συμπτύξεις των τμημάτων είπε ότι θα γίνονται στο μέσο της χρονιάς αν διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των μαθητών είναι ελλειμματικός, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα οδηγούμαστε σε δημιουργία τμημάτων με υπερβολικά μεγάλο αριθμό. Δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη να εξετάσει τη σύμπτυξη τμημάτων που έγινε στο 5ο δημοτικό Περιστερίου.

Δεν απάντησε για τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης.

Για την παράλληλη στήριξη δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν νέες προσλήψεις μετά τις 22 Νοεμβρίου.

Για τη σίτιση των μαθητών είπε ότι είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ίδρυμα Νιάρχου ώστε πριν τα Χριστούγεννα να μοιραστούν δωρεάν στους μαθητές φρούτα.

Για τα βιβλία απάντησε ότι βασικά βιβλία των μαθητών ( π.χ. Γραμματική ) ή βιβλία που έχουν γραφτεί (π.χ. Γλώσσα ) δε θα επιστρέφονται. Θα επιστρέφονται όμως θεωρητικά βιβλία που οι μαθητές δε θα τα γράφουν. Αυτό γίνεται όπως είπε όχι για λόγους οικονομίας, αλλά για λόγους παιδαγωγικής.

Για τη μεταφορά των μαθητών σε Ειδικά και Μουσικά Σχολεία δήλωσε ότι γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε του χρόνου να μην υπάρξει πρόβλημα. Οι προηγούμενες συμβάσεις θεωρεί ότι ήταν υψηλές, έγιναν πράγματι μεγάλες περικοπές, αλλά το ποσό που θα έπαιρναν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων θα ήταν ικανοποιητικό. Θεωρεί αρνητικό το γεγονός ότι ελάχιστοι δήμοι μπήκαν στη διαδικασία διαγωνισμών. Με τι λεφτά, κύριε υφυπουργέ; Αφού όλοι σχεδόν οι δήμοι είναι χρεωμένοι.

Αυτά απάντησε ο κύριος υφυπουργός. Δική μου αίσθηση είναι ότι θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές ) να είναι σε εγρήγορση καθώς το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης, που στόχο θα έχουν την κατάργηση του δημόσιου σχολείου και της δωρεάν εκπαίδευσης. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και μην ενδιαφερθούμε μόνο για το δικό μας σχολείο, αλλά και για το διπλανό, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για το συνάνθρωπό μας.

Σας ενημερώνω επίσης ότι για 17 κενά δασκάλων και 8 κενά νηπιαγωγών στη Διεύθυνσή μας διατέθηκαν από το Υπουργείο 4 δάσκαλοι και 2 νηπιαγωγοί. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τέλος καταγγέλλουμε τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη του συνάδελφου Θανάση Αγαπητού στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή του σε διαδήλωση εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας. Αυτές οι κινήσεις έχουν στόχο να δυσφημήσουν τον Έλληνα εκπαιδευτικό που αγωνίζεται για να μην ξεπουληθεί η χώρα του και το μέλλον των μαθητών του και παράλληλα να τρομοκρατήσουν όσους θέλουν να αγωνιστούν εναντίον του ντόπιου και διεθνούς κατεστημένου. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε μας τρομάζουν διώξεις και συλλήψεις και ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

                            ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                                                               Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας

                                                                                              εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                                              ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                                             (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

                                                                                             Τηλ.  6972363653

                                                                                             Αναπληρωματικός: Σάμιος Παναγιώτης

                                                                                             Τηλ.  6973317602

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταληψη νομικής
Πανεπιστημιακοί για εκκένωση Νομικής ΕΚΠΑ: Οχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι η συμπύκνωση μιας σύνθετης σχέσης μεταξύ ανθρώπων και ιδεών, ανθρωπισμού και επιστήμης, και...
Πανεπιστημιακοί για εκκένωση Νομικής ΕΚΠΑ: Οχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας
κιμάς
Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μητέρα βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά που αγόρασε από κρεοπωλείο
Βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά - Τι υποστήριξαν οι ιδιοκτήτες του κρεοπωλείου
Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Μητέρα βρήκε σκάγια μέσα στον κιμά που αγόρασε από κρεοπωλείο