Thumbnail
Τι απαντούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι στην ΟΙΕΛΕ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ

Αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

Η ΠΕΣΣ τιμά κατ’ αρχήν όλους τους Εκπαιδευτικούς, όπου κι αν εργάζονται και όσα αναφέρονται στην ανακοίνωσή μας αφορούν σε αρχές και σε κανένα προσωπικά.

Ως Δημόσιοι Λειτουργοί επιλέξαμε να εργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα, με συνάδελφους που εργάζονται σε Σχολεία με ελλιπείς υποδομές, σε μερικές περιπτώσεις χωρίς θέρμανση και δυστυχώς όλο και πιο συχνά με μαθητές που λιποθυμάνε από την πείνα. Το ίδιο έχουν κάνει και πολλοί συνάδελφοι που προέρχονται από την Ιδιωτική Εκπαίδευση και σε κάποια φάση της ζωής τους επέλεξαν να διορισθούν στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Επιλέξαμε να εργαζόμαστε στη Δημόσια Εκπαίδευση με την πίστη ότι δίνει ελπίδα και ανοίγει προοπτικές στα μη προνομιούχα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας από τα οποία άλλωστε και εμείς προερχόμαστε.

Επομένως οι χαρακτηρισμοί σας για «ακραία και ρατσιστική επίθεση» και  «ιδιότυπο εκπαιδευτικό ρατσισμό» δεν αντέχουν σε κριτική και επιστρέφονται.

· Γράφετε στην επιστολή σας:

- « Γιατί άραγε φοβάστε τους Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς;»,

- «…ας έχουν το θάρρος[1] να μας πουν τι φοβούνται από τους συναδέλφους τους στην ιδιωτική εκπαίδευση»

- «…η ανακοίνωσή σας εκδόθηκε… για να αποφύγετε τον όποιο επιστημονικό/εκπαιδευτικό ανταγωνισμό με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς»

Εννοείτε στ΄αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης υπολείπονται προσόντων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης;

Κάνατε ήδη αξιολόγηση και ανακοινώνετε τα αποτελέσματά της ή ανοίγετε δρόμους;

Σε κάθε περίπτωση, οι προσβλητικοί για τους Εκπαιδευτικούς χαρακτηρισμοί σας έχουν περιορισμένο ακροατήριο και είναι αυταπόδεικτα μη έγκυροι, αφού όπως είναι γνωστό, πολλοί Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι προέρχονται από τη Δημόσια Εκπαίδευση και αρκετοί συνάδελφοι μας υποστηρίζουν επί σειρά ετών το έργο των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ προσφέροντας σημαντικό διδακτικό έργο.

· Ρωτάτε: «Γιατί, επικαλείστε νομικίστικα τερτίπια και δεν αποκαλύπτετε την πραγματική αιτία της αντίδρασής σας;»

Σας απαντάμε:

Το ΝΣΚ απεφάνθη και δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις σας για τον χαρακτηρισμό των αποφάσεών του ως «νομικά τερτίπια».

Γιατί αποκρύπτετε τον πυρήνα της απόφασής του ΝΣΚ ότι τα Ιδιωτικά Σχολεία λειτουργούν υπό την εποπτεία των αρμόδιων δομών της Δημόσιας Εκπαίδευσης και επομένως δεν είναι δυνατόν ένας Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός να εποπτεύει τους εργοδότες του;

Η Δημόσια και η Ιδιωτική Εκπαίδευση είναι δύο διακριτές δομές και δεν είναι αποδεκτά προνόμια μιας δομής εις βάρος της άλλης.

· Αναφέρετε ότι η ανακοίνωσή μας υπαγορεύεται «από στενό συντεχνιακό συμφέρον»

Αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, αν εννοείτε ότι ανήκουμε στη συντεχνία όσων θέλουν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Εκπαίδευσης, τότε θεωρούμε τιμητικό τον χαρακτηρισμό και τον αποδεχόμαστε.

Δεν θα συναινέσουμε στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και δεν θα συμβάλουμε στην είσοδο τού ιδιωτικού τομέα, σήμερα στις θέσεις των Σχολικών Συμβούλων και αύριο σε όλες τις θέσεις ευθύνης στη Δημόσια Εκπαίδευση, από αυτές των Περιφερειακών Διευθυντών μέχρι και τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.

Όσοι συνάδελφοι της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης με τους οποίους δεν μας χωρίζει τίποτα θέλουν να προσφέρουν, μπορούν όπως το έχουν ήδη κάνει άλλοι, να διοριστούν στη Δημόσια Εκπαίδευση και να ακολουθήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ

· Ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα των χιλιάδων συνάδελφων στα Ιδιωτικά Σχολεία και αφήστε για την τρόικα και το ΔΝΤ το παλιομοδίτικο παιχνίδι των φοβικών συνδρόμων και των αδιέξοδων διχαστικών συγκρίσεων.

· Δηλώνουμε υπερήφανοι για τους Συνάδελφους που υπηρετούν στη Δημόσια Εκπαίδευση και σας ενημερώνουμε ότι η απαράδεκτη και απαξιωτικού χαρακτήρα επιστολή σας δεν επιδόθηκε, γιατί οι αποδέκτες της δεν βρίσκονται στη ΠΕΣΣ.

Το ΔΣ της ΠΕΣΣ

 


[1] Οι Σχολικοί Σύμβουλοι

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα