Thumbnail
Στάση εργασίας για Ειδική Αγωγή - Συνεδριάσεις επιτροπής αγώνα - επιτροπής νηπιαγωγών του Συλλόγου

Χανιά,30/11/2012

Προς

Τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων 

ΘΕΜΑΤΑ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  1. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Οι θεσμοί πρόνοιας και τα ειδικά σχολεία στη χώρα μας δε γιορτάζουν, αντίθετα πλήττονται καίρια από τις πολιτικές των μνημονίων, της τρόικας και της κυβέρνησης, χωρίς πετρέλαιο και θέρμανση, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με εργαζόμενους απλήρωτους από τον Αύγουστο όπως στην ΕΛΕΠΑΠ. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι της ΕΛΕΠΑΠ προχωράνε σε απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων συμμετέχει στην κινητοποίηση αυτή με στάση εργασίας για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα ειδικά σχολεία από τις 10 το πρωί έως τις 1 μμ. Σημειώνουμε ότι ακόμη και σήμερα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, λείπουν από τα σχολεία των Χανίων τουλάχιστον 15 εκπαιδευτικοί για τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα Ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες στα σχολεία γενικής αγωγής, καθώς 32 δάσκαλοι για παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες μέσα στην τάξη, μετά από γνωμοδότηση και του αρμόδιου Κέντρου Διάγνωσης.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, οι φανφάρες και οι «φιλανθρωπικές» εκδηλώσεις για τα μάτια του κόσμου περισσεύουν. Χρειάζονται έργα, κι αυτό είναι η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με εκπαιδευτικούς και ειδικό βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, με χρήματα για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα όπως η θέρμανση. Αντί να δίνουν λεφτά μόνο στις τράπεζες, ας δώσουν για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ας δώσουν για τα παιδιά και τα σχολεία. Αυτά πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα οποιασδήποτε πολιτισμένης κοινωνίας, κι όχι οι τζογαδόροι, οι δανειστές κι οι τραπεζίτες!

  1. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων του Συλλόγου, το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να ενεργοποιηθούν στην Επιτροπή Αγώνα του Συλλόγου, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, στις 7.30 μμ, στα γραφεία του Συλλόγου (Εμπορικό Κέντρο «Ερμής», Μπουνιαλή 13-19).

  1. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί τις/τους συναδέλφους σε συνεδρίαση της Επιτροπής Νηπιαγωγών του Συλλόγου την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, στις 6.30 μμ στα γραφεία του Συλλόγου (Εμπορικό Κέντρο «Ερμής», Μπουνιαλή 13-19) για την καταγραφή προβλημάτων και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

 

Φώτης Ποντικάκης                                                         Αθανάσιος Σακελλαρίδης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholiki_taxi
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!
Στο «στόχαστρο» του Δήμου Δυτικής Σάμου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί με την κατηγορία ότι είχαν κλειδώσει το γραφείο διδασκόντων  - Τι καταγγέλλει ο...
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!