Thumbnail
Στηρίζουμε τη σχολική επιτροπή και το συνάδελφό μας

 

 

Αριθμ.Πρωτ.:13                            Παλλήνη  21 /2 /2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ

     Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κειου Αθηνών στις 11/2/2013, που αφορούσε πτώση της φτερωτής ανεμιστήρα σε τάξη και τραυματισμό μαθητή, με φυλάκιση 8 μηνών για τον Δ/ντή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και 5 μηνών για κάθε μέλος της 27ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας (ανάμεσα τους και ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας) , αποτελεί ταφόπλακα του εθελοντισμού αλλά και στρέβλωση της ερμηνείας του Π.Δ. περί συντηρήσεων των Σχ. Μονάδων. Είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί, για όλα τα στραβά και ανάποδα που διαδραματίζονται στα σχολεία της πατρίδας μας, την ώρα που αυτοί επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες το έργο τους.

   Η εισήγηση του Εισαγγελέα της έδρας αποτελεί ένα αρνητικό δεδικασμένο για την εκπαιδευτική κοινότητα. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστικού λειτουργού, αλλά και την ταυτόσημη γνώμη του νομικού συμβούλου του Δήμου Γλυφάδας που εκπροσωπούσε τον Δ/ντή των τεχνικών υπηρεσιών, ο Δ/ντής της κάθε σχολικής μονάδας είναι υπεύθυνος και για την συντήρηση τεχνικών θεμάτων μικρής οικονομικής κλίμακας, μέσω των πρώην Σχ. Επιτροπών. Ο Εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απαλλαγή των τεχνικών υπηρεσιών και την καταδίκη της Σχ. Επιτροπής.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και στηρίζουμε τη σχολική επιτροπή και το συνάδελφό μας που καταδικάστηκαν, καθώς και στον μικρό μαθητή που τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Καλούμε

·         Την ΔΟΕ να ζητήσει συνάντηση με την ΚΕΔΚΕ για το θέμα

·         Να παρέμβει σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα και να διεκδικήσει την νομική κάλυψη των Δ/ντων εν ώρα άσκησης καθήκοντος

·         Τον Δήμαρχο Γλυφάδας να στηρίξει έμπρακτα τα κατηγορούμενα μέλη της σχ. Επιτροπής, καθώς και να καλύψει νομικά την ενιαία σχολική επιτροπή, πράγμα το οποίο δεν έκανε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε Α΄ βαθμό.

·         Σε κοινό αγώνα τους Συλλόγους Π.Ε. , την ΟΛΜΕ, την Ομοσπονδία Γονέων και την τοπική Ένωση Γονέων. Ο αγώνας είναι κοινός.

·         Τους συναδέλφους Δ/ντές των σχολικών μονάδων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη,  να μην αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους  αν η σχολική μονάδα δεν διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας. Επίσης, αν είναι μέλη Σχολικών Επιτροπών να αποχωρούν από αυτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας,  όπου λειτουργούν σχολεία χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

άμεση καταβολή των απαραίτητων πιστώσεων για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής