Thumbnail
Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Γ. Σεφέρης": Ανακοινώσεις σχετικά με πολιτιστικές εκδήλώσεις και για τις σκοπιές στο 6ο Δημοτικό της Νέας Ιωνίας

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, με τη λαϊκή Επιτροπή της Νέας Ιωνίας, για Κυριακάτικες «Πολιτιστικές εκδήλώσεις για μικρούς και μεγάλους», έχει στόχο κυρίως τη ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, ιδιαίτερα όσων έχουν δυσκολίες οικονομικές και άλλες. Αλλά έχει και σαν στόχο να προβάλλει τη δουλειά που τόσο φιλότιμα και αξιέπαινα κάνουν οι συνάδελφοί μας μέσα στα σχολεία (θέατρα, μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις κλπ).

Πέρσι π.χ. οργανώσαμε χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των τριών ειδικών σχολείων του Συλλόγου μας, με κορμό την θεατρική παράσταση μιας τάξης του 2ου Δ. Σχολείου Ν. Ιωνίας. Κι η γιορτή έγινε σ΄ αυτό το σχολείο.

Φέτος, με αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στόχο έχουμε σχεδόν κάθε Κυριακή του χρόνου να οργανώνουμε κάποιου είδους εκδήλωση για  παιδιά των σχολείων μας και των γειτονιών μας.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά πολλοί συνάδελφοι μας

·         Με τη συμμετοχή των θεατρικών ή μουσικών ή άλλων ομάδων των σχολείων τους στο πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων.

·         Με την προσωπική τους συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στον προγραμματισμό τους με σκέψεις, ιδέες, προτάσεις για παιδαγωγικά παιχνίδια, κλπ

·         Με την προσωπική τους  συμμετοχή κυρίως στην υλοποίηση του προγράμματος που θα βγει.

Ήδη έχουμε συγκεκριμμένες προτάσεις και διάθεση συμμετοχής από συναδέλφους και σχολεία.

Περιμένουμε τη συνεισφορά και όλων των υπολοίπων.  

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                       Αρ.Πρωτ. 25

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                             Ιωνία 3/12/2012

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                   Προς : Σχολεία του Συλλόγου.

2102812938 – 6972008336                                                                            Δ.Ο.Ε.

mail : [email protected]                                                  

Site : https://sites.google.com/site/syllekpaidevtikvngseferis/home

 

Θέμα : Για τις «σκοπιές» στο 6ο Δημοτικό της Νέας Ιωνίας

Όσα ατυχήματα και φυσικές καταστροφές δεν έγιναν ποτέ στα σχολεία της περιοχής μας, «αναμένονται» φέτος να πραγματοποιηθούν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Αλλιώς δεν εξηγείται η πρεμούρα της διευθύντριας να υλοποιήσει τις προτάσεις της σχολικής συμβούλου, που λένε ότι εκτός απ΄ τους εφημερεύοντες, εκτός από τους εφεδρικούς εφημευρεύοντες, πρέπει κι όλοι οι άλλοι να έχουν κάποιο «ρόλο» όλη τη μέρα στα σχολείο, και να μένουν όλοι στο σχολείο, για κάθε ... «τραγικό ενδεχόμενο».  Για να δικαιολογήσουν αυτή την «επιστράτευση» και το «γενικό συναγερμό», έχουν επικαλεστεί σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, πείνες, αρρώστιες, επιδημίες, ατυχήματα, δυστυχίες και άλλα τέτοια πρωτοφανή που «μπορεί και να συμβούν». Φαίνεται ότι η ολική καταστροφή που έλεγαν κάποιοι ότι θα έρθει το 2012, θα χτυπήσει αποκλειστικά το 6ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας.

Όλα αυτά τα «μελλούμενα καταστροφικά» είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Στόχος τους είναι ως καλοί προπέτες και «παπαγάλοι» των νέων μέτρων που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση κι η διοίκηση, να τα υλοποιήσουν από τώρα : τη διεύρυνση του ωραρίου μας, την παραβίαση του διδακτικού και εργασιακού μας ωραρίου, να μας έχουν σκυφτούς και υποτακτικούς όλη τη μέρα ( 8 με 2 ), έγκλειστους στο σχολείο και έρμαια στις διαταγές τους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» δηλώνει ότι :

1.       Όλα τα σχολεία λειτουργούν από αυτή την άποψη καλά, εδώ και χρόνια. Όλα τα σχολεία της περιοχής του Συλλόγου μας λειτουργούν με τις εφημερίες, όπως τις ξέρουμε κι όπως τις λέει ο νόμος.

2.      Δεν υπάρχει κάποιος «νέος νόμος» που να καλύπτει όλα αυτά τα αυθαίρετα και επικίνδυνα μέτρα που πάνε να περάσουν στο 6ο Δ. Σχολείο Ν. Ιωνίας. Αν υπήρχε τέτοιος νόμος, δεν έχει κανείς αυταπάτεςότι η διοίκηση θα επιχειρούσε να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα παντού. Κι αν ήταν νόμιμα ή έστω νομότυπα, θα απαιτούσαν γραπτά την υποχρεωτική εφαρμογή τους.

3.    Τα εργασιακά μας δικαιώματα περιγράφονται αναλυτικά στους νόμους και στις εγκυκλίους που έχουμε στείλει στα σχολεία επανειλλημένα. Ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί νέα μέτρα γι΄ αυτό το θέμα.

4.      Καλούμε τους συναδέλφους του σχολείου αυτού να μην εφαρμόσουν τέτοια παράλογα και παράνομα μέτρα.  «Να μη βάλουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους».

5.    Δε χωράει κανένας φόβος ή διασταγμός. Η υποχώρηση δεν είναι επιλογή.

6.      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» είναι αυτονόητο ότι παρέχει κάλυψη σε κάθε συνάδελφο που θα αρνηθεί να εφαρμόσει τις αυθαίρετες εντολές της διευθύντριας.

·        

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εικοσιφοίνισσα
Πάσχα στην Εικοσιφοίνισσα, στις Παναγίες της Ξάνθης και στην μονή του Αγίου Αρσενίου

Το ανοιξιάτικο αεράκι μυρίζει ρίγανη και πεύκο καθώς το αυτοκίνητο διασχίζει ένα...

Πάσχα στην Εικοσιφοίνισσα, στις Παναγίες της Ξάνθης και στην μονή του Αγίου Αρσενίου
Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας