Thumbnail

 

 

 

Θέμα: « Λειτουργία ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας» 
 
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου μετά από καταγγελίες συναδέλφων αναφορικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ομόφωνα αποφασίζει: 
Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας (Δ/ντής Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Αθήνας),
1. να σεβαστεί τη νομιμότητα και να προχωρήσει στις τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, οι οποίοι έρχονται με απόσπαση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα μόρια των συναδέλφων,  
2. να ανακαλέσει την απόφαση του σχετικά με τον ορισμό συντονιστών – Διευθυντών ανά ομάδες σχολείων, απόφαση η οποία είναι αυθαίρετη και έωλη νομικά, αφού δεν προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διοικητική διάρθρωση της Π. Ε. 
Καλούμε του αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς και τη νομιμότητα αναφορικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται και υλοποιούνται από το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. 
Τονίζουμε ότι καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στο νομικό καθεστώς που διέπει τη διοικητική διάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία να δικαιολογείται η αυθαίρετη και παράνομη απόφαση του Δ/ντή Π. Ε.  Β΄ Αθήνας για ορισμό συντονιστών – διευθυντών ανά ομάδες σχολείων (κάτι που προβλεπόταν στο σχέδιο νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης της τέως υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, το οποίο δεν έγινε ποτέ νόμος του κράτους), καθώς και στο ζήτημα της μοριοδότησης (με βάση τα χρόνια και τη θέση υπηρεσίας, εντοπιότητα κλπ.) αναφορικά με το ζήτημα της τοποθέτησης των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, οι οποίοι έρχονται με απόσπαση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να καλύψουν ανάγκες της πρωτοβάθμιας. 
Καλούμε τους όμορους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και από κοινού να προβούμε σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για την ανάκληση των όποιων παράνομων αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. 
Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να παρέμβει, ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας.  
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και αγώνα για τη διαφύλαξη και περιφρούρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται.  
 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
Δ. Α. Πολυχρονιάδης 
 
 
 
 
 
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
 
Το ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα λειτουργούν κανονικά και απρόσκοπτα.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ 
 
          Ύστερα από ένα μήνα επίμονων και συνεχών προσπαθειών και κινητοποιήσεων το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο που στεγάζονται στους χώρους του Σικιαριδείου Ιδρύματος λειτουργούν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους μαθητές τους – παιδιά με ειδικές ανάγκες. κόντρα σε όσους προσπάθησαν και προσπαθούν να επιβάλλουν τις ανάλγητες και αντιλαϊκές πολιτικές που θέλουν την κοινωνική πρόνοια και τη δημόσια εκπαίδευση να ιδιωτικοποιούνται και την Ειδική Αγωγή να μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος. 
     Όταν στις 3 – 9 – 2012 αντικρίσαμε τους χώρους του ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό (παροχές που είχε κόψει το Ίδρυμα από το Σχολείο) και την απόγνωση στα πρόσωπα των συναδέλφων και των γονέων των μαθητών του σχολείου αναφορικά με το μέλλον της λειτουργίας του σχολείου, ξεκινήσαμε έναν αγώνα δύσκολο αλλά δίκαιο, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν κοινωνική πρόνοια και εκπαίδευση.  
   Παρά τις προσπάθειες του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να εκβάλλει με κάθε τρόπο από τους χώρους του Ιδρύματος το Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Ιδρύματος, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Συλλόγου μας (και μετά από έκκλησή μας) και όλων των φορέων της περιοχής (Δήμος Αμαρουσίου, Ένωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων Σικιαριδείου Ιδρύματος, Δ. Ο. Ε. κλπ.), το ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος συνεχίζουν τη λειτουργία τους παρέχοντας στους μαθητές τους – παιδιά με ειδικές ανάγκες τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. 
 
ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ 
 
         Ο αγώνας για τη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος δεν σταματάει εδώ, αλλά συνεχίζεται μέχρι να ξανανοίξει και το Ίδρυμα τις πύλες του για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα και έλεγχο. 
       Διεκδικούμε και απαιτούμε την πλήρη εκκαθάριση της οικονομικής λειτουργίας του Σικιαριδείου  Ιδρύματος, καθώς και τη μετατροπή του σε ΝΠΔΔ. 
           Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζόμενων του Σικιαριδείου Ιδρύματος. 
            Άμεση λειτουργία του Ιδρύματος (με καταβολή των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία του) και του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (για ειδικά παιδιά) που λειτουργούσε στους χώρους για τους αποφοίτους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου. 
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 
 
ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
Δ. Α. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ 
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα