Thumbnail
ΣΑΤΕΑ: Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου!

 

ΣΑΤΕΑ: Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου!

Όχι στη φίμωση των εκπαιδευτικών!

Όχι στην κατάλυση του δικαιώματος της απεργίας!

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται σε επιστράτευση για να λειτουργήσει το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, το μόνο σύστημα που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση όσον αφορά τη δημόσια εκπαίδευση, το σύστημα που οδηγεί στην αποστήθιση και την αμάθεια, την κατανομή του μαθητικού δυναμικού σε «επιτυχημένους» και «αποτυχημένους», το σύστημα που δίνει εκατομμύρια σε ιδιώτες στα Φροντιστήρια, ένα σύστημα που χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει ν’ αλλάξει!

Από την άλλη μεριά, η Κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για το σύστημα μιας ποιοτικής μορφωτικής διαδικασίας, και γι’ αυτό δε διστάζει να επιστρατεύσει 83.000 εκπαιδευτικούς λες και είναι φαντάροι, να προωθήσει μέτρα που θα σημάνουν πάνω από 20.000 απολύσεις! Η Κυβέρνηση επέλεξε να επιτεθεί σ’ αυτό το χρόνο, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, για να αιφνιδιάσει τους εκπαιδευτικούς. Ας μην υποκρίνεται λοιπόν ότι ενδιαφέρεται για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, αφού αν περάσουν τα μέτρα τους το δημόσιο σχολείο θα διαλυθεί.

Η συγκυβέρνηση κατηγορεί τους καθηγητές ότι θέλουν να “κρατάνε ομήρους” χιλιάδες μαθητές. Λένε ψέματα. Η αλήθεια είναι ότι για δεκαετίες οι κυβερνήσεις εγκατέλειψαν την Παιδεία στην τύχη της και τώρα ζητάνε τα ρέστα από τους εκπαιδευτικούς, χρησιμοποιώντας τους μαθητές σαν όμηρους. Οι εκπαιδευτικοί και όλο το εργατικό κίνημα πάλεψαν στο παρελθόν για να έχουμε το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Η μάχη που δίνουν σήμερα για να μην περάσουν οι απολύσεις και η συρρίκνωση των σχολείων δεν αφορά μόνο τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά όλων των εργαζομένων που χτυπιούνται από την τρικομματική κυβέρνηση.

Παρά την τρομοκράτηση, τις απειλές και την επιστράτευση, οι συνάδελφοι καθηγητές συμμετείχαν μαζικά στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη την χώρα. Πήραν αποφάσεις με σαρωτική πλειοψηφία υπέρ τις απεργίας για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου. Παρολαυτά, η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΛΜΕ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, «άδειασε» τις αποφάσεις των συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και  πρόδωσε τις προσδοκίες της βάσης των εκπαιδευτικών. Την τελευταία στιγμή ανακάλεσε την απεργία. Δεν είχε το ειδικό βάρος να σηκώσει την ευθύνη, ν’ ανοίξει ένας νέος κύκλος αγώνων με χαρακτήρα σύγκρουσης και διάρκειας μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το καθεστώς της επιστράτευσης πρέπει να σπάσει γρήγορα. Τα προβλήματα, οι απολύσεις, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, το απαράδεκτο νέο πειθαρχικό δίκαιο, η φτώχεια, όλα αυτά θα οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα. Σ’ έναν αγώνα όχι συμβολικό αλλά σκληρό, επιβίωσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ !

-    ΚΑΤΩ η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

-    ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

-    ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

www.satea.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia dias
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή
O πατέρας του θύματος κατήγγειλε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, επιτέθηκαν στον 17χρονο γιό του και του...
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή
harvard
Υπό ανάφλεξη τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ για τη σφαγή στη Γάζα - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν προχθές, Τετάρτη, και χθες, Πέμπτη, στα πανεπιστήμια του Λος Άντζελες, της Βοστώνης και του Όστιν στο...
Υπό ανάφλεξη τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ για τη σφαγή στη Γάζα - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Γιάννης Καλλιάνος
Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Τι απαντά ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής
«Τον πατέρα μου τον χειρούργησαν μέσα σε απλό δωμάτιο» - «Απορώ που δεν βγαίνει ο Άδωνις να πει ότι έχω δίκιο»
Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους» – Τι απαντά ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής