Thumbnail
ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ ΠΕ: Για τους αναπληρωτές (προσλήψεις-ξεκλείδωμα πινάκων-επίδομα-άδειες)

 

           Αθήνα 27 Φλεβάρη 2013

Απόφαση της συνδιάσκεψης της Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ.

για τους αναπληρωτές

(προσλήψεις-ξεκλείδωμα πινάκων-επίδομα-άδειες)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τρεις μήνες απέμειναν, περίπου, για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει υλοποιήσει καμιά από τις δεσμεύσεις του σχετικά με τους αναπληρωτές αφού ούτε στο ξεκλείδωμα των πινάκων προχωρεί, ούτε το επίδομα ευθύνης  χορηγεί, ούτε προσλήψεις πραγματοποιεί, παρά τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Η συνδιάσκεψη της Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ. στις 24 Φλεβάρη, συζήτησε διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν συναδέλφους μας αναπληρωτές και κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1.      Προσλήψεις: Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία (με στοιχεία του Υπουργείου τα κενά αυτά ξεπερνούν τα 1100)

Για το επόμενο σχολικό έτος: Να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς όλα τα οργανικά κενά. Ταυτόχρονα να μην υπάρξει καμία μείωση του αριθμού των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό ή το ΕΣΠΑ. Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση του ωραρίου, που αν προχωρήσουν θα οδηγήσουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία, την επόμενη σχολική χρονιά.

2.      Ξεκλείδωμα πινάκων: Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργείου Παιδείας προς τη Δ.Ο.Ε. (τον περασμένο Νοέμβρη) για αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και μετά τις 30/6/2010.

3.      Επίδομα θέσης ευθύνης: Μετά και την απάντηση του Υπ. Οικονομικών στη Βουλή, ότι το θέμα επανεξετάζεται, ζητούμε να σταματήσει η «ρατσιστική» αντιμετώπιση των συναδέλφων αναπληρωτών από την κυβέρνηση και να δοθεί το επίδομα ευθύνης αναδρομικά σε όλους όσοι ασκούν ή άσκησαν καθήκοντα Προϊσταμένου ή Διευθυντή Σχολείου.

4.      Άδειες αναπληρωτών: Ζητούμε την άμεση απόσυρση της «κατάπτυστης» εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας που αναφέρεται στη δυνατότητα απόλυσης των αναπληρωτών, μετά από 15 μέρες άδεια. Η μονοπρόσωπη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Υπ. Παιδείας την οποία έκανε αποδεκτή η κ. Κιάου, ως Υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας- πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ(είναι η ίδια που δεν υπέγραψε τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών και κατάργησε την ελεύθερη είσοδο των εκπαιδευτικών στα Μουσεία) πρέπει να καταργηθεί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ., που έδωσε αγώνες για την καθιέρωση του ολοήμερου σχολείου και των σχολείων Ε.Α.Ε.Π. (όταν οι άλλοι: Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις, ΠΑΜΕ κλπ ζητούσαν την κατάργησή τους) που δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο (κυρίως ειδικοτήτων), δηλώνει ότι θα θέσει όλα τα θέματα που απασχολούν τους νέους συναδέλφους και τους αναπληρωτές (αποδοχές, προσλήψεις κλπ) στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, καθώς και στην 82η Γενική Συνέλευση του κλάδου με στόχο τη λήψη αποφάσεων για τη διεκδίκηση και την επίλυσή τους.

Διεκδικούμε:

·         Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία τώρα.

·         Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σ’ όλα τα οργανικά κενά.

·         Καμία μείωση του αριθμού των αναπληρωτών.

·         Καμιά αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

 

Από την Π.Α.Σ.Κ./ΔΗ.ΣΥ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές