Thumbnail
Αυτά τα μέτρα δεν είναι απλά αντιλαϊκά. Είναι μέτρα καταδυνάστευσης και υποταγής, είναι μέτρα απανθρωπιάς, είναι μέτρα που θα σβήσουν κάθε ελπίδα αξιοπρεπούς διαβίωσης από τα μάτια των παιδιών μας.

 

 

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21

Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) – 6936)584278

Fax: 24210)20483

e-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.elme-mag.gr

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Αρ. Πρωτ. 085

Προς

  • Σχολεία και Υπηρεσίες
  • της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Νομού Μαγνησίας
  • ΜΜΕ

Θέμα: « Όλοι στον Αγώνα, Όλοι στην Απεργία, Όλοι στα Συλλαλητήρια »

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

εδώ και τρία χρόνια ο λαός δεινοπαθεί. Τα «φιλολαϊκά», «φιλάνθρωπα», «σωτήρια»  προγράμματα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται, αποδείχθηκαν καταστροφική λαίλαπα για την ελληνική κοινωνία, την οικογένεια, τον άνθρωπο.

Σήμερα προτείνονται άγρια διαρθρωτικά μέτρα, που επιβάλλονται από την τρικομματική κυβέρνηση η οποία μόνο πειθήνιο όργανο της Τρόικας μπορεί να χαρακτηριστεί.  Αν αυτά τα μέτρα ψηφιστούν θα σαρώσουν κάθε δικαίωμα, κάθε στοιχείο ανθρωπισμού, κάθε στοιχείο κοινωνικού αγαθού που απέμεινε. Ουσιαστικά θα δώσουν τη χαριστική βολή στο λαό και τα παιδιά του.

Αυτά τα μέτρα δεν είναι απλά αντιλαϊκά. Είναι μέτρα καταδυνάστευσης και υποταγής, είναι μέτρα απανθρωπιάς, είναι μέτρα που θα σβήσουν κάθε ελπίδα αξιοπρεπούς διαβίωσης από τα μάτια των παιδιών μας.

Τα μέτρα προβάλλονται και στηρίζονται από τις συμπεριφορές μιας «ελίτ» ελεεινών προπαγανδιστών, βολεμένων αδιάφορων και «αγανακτισμένων» σκοταδιστών.  Είναι και οι πλούσιοι, που διαπιστώνουν ότι στη χώρα διαμορφώνεται ένα μαυραγορίτικο περιβάλλον που θα αβγατίσει τον πλούτο τους απομυζώντας τα κοινωνικά ερείπια που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική.

 

Η κρίση του συστήματος μεταφέρεται στις πλάτες του λαού, των εργαζομένων, της νέας γενιάς. Η οικονομική ύφεση, η ανεργία, η φτώχεια, οι φοροεπιδρομές, οι περικοπες μισθών και συντάξεων, η κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων, η διάλυση των κοινωνικών παροχών του κράτους στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση θίγουν μόνο το λαό κι όχι τους έχοντες και κατέχοντες. Δε θίγουν όσους προκάλεσαν την κρίση και δεν προτείνουν καμία απολύτως λύση που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάνηψη.

Οι «δόσεις» δεν έλυσαν ούτε θα λύσουν το πρόβλημα της κρίσης. Είναι το φόβητρο και  η Δαμόκλεια Σπάθη ώστε κάθε φορά να εκβιάζεται η κοινωνία για νέα πιο σκληρά μέτρα.

Στο νέο πακέτο μέτρων, «βεβαίως», περιλαμβάνονται νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα και στους εκπαιδευτικούς.  Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η κατάργηση και συγχώνευση Σχολείων και οι μαζικές απολύσεις, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της κυβέρνησης. Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα έχουν, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση-χειραγώγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης», θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση τους εκπαιδευτικούς και θα έχουν δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα και τη δημόσια εκπαίδευση στην πλήρη κατεδάφιση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

τρία χρόνια ο λαός μας αντιστέκεται σε πλατείες, δρόμους και πεζοδρόμια, με πορείες, με απεργίες, με άρνηση πληρωμών στα χαράτσια. Συγκρούστηκε, χτυπήθηκε, πνίγηκε στα δακρυγόνα. Τρία χρόνια δοκιμάζουν τις αντοχές του «πειραματόζωου» κι ακόμα νιώθουν σίγουροι και συνεχίζουν τα πειράματά τους ακόμα πιο οδυνηρά.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά το δρόμο της αντίστασης, της άρνησης, της ανατροπής αυτών των χρεωκοπημένων πολιτικών. Κανένας άλλος τόπος δε θα μας σώσει. Η παραίτηση, η μοιρολατρία, ο φόβος θα φέρνει όλο και περισσότερα τμήματα του λαού πιο κοντά στην ανεργία, την ανασφάλεια, την ανέχεια και τη φτώχια.

Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα

Όχι στις μνημονιακές περικοπές στην παιδεία και στην εξαθλίωση των εκπαιδευτικών

Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την αξιολόγηση-χειραγώγηση και τις απολύσεις

Φτάνει πια

Διαρκής αγώνας για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 6 & ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι στα συλλαλητήρια

Μπορούμε να νικήσουμε

 

Για το ΔΣ    
Ο Πρόεδρος
 
Σωκράτης Σαβελίδης         
 
Ο Γραμματέας
 
Δημήτριος Στεργιούλας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti noimosini
Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό στην Ελλάδα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει την εκπαίδευση, το σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ανακοινώθηκε το 1ο Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό...
Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό στην Ελλάδα
iran-helicopter
Απόλυτο θρίλερ στο Ιράν: «Ουδεμία ένδειξη» πως υπάρχουν επιζώντες στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο με τον πρόεδρο Ραϊσί
Σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης και διαψεύσεων μεταξύ δυτικών και ιρανικών ΜΜΕ, ενώ ασαφές παραμένει ακόμα αν έχει εντοπιστεί το ελικόπτερο...
Απόλυτο θρίλερ στο Ιράν: «Ουδεμία ένδειξη» πως υπάρχουν επιζώντες στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο με τον πρόεδρο Ραϊσί
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.jpg
Πανελλήνιες 2024: Πού πάνε τελικά οι επιπλέον εισακτέοι ή πως το Υπουργείο τρολάρει τους υποψήφιους
Πάντως, οι υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική φάση της προετοιμασίας τους, καθώς οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν στις 30 Μαΐου για τους...
Πανελλήνιες 2024: Πού πάνε τελικά οι επιπλέον εισακτέοι ή πως το Υπουργείο τρολάρει τους υποψήφιους