Thumbnail
Οι απολύσεις χτυπάνε την πόρτα μας

 

Δ΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                          20/12/2012

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ

Ο νέος νόμος για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων εφαρμόζεται. Ήδη από τις 19/12/2012 τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» συνάδελφος από σχολείο ευθύνης της ΕΛΜΕ μας.

Είναι πρωτάκουστο, απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να απολύεται υπάλληλος πριν καν ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης και για παράπτωμα που έγινε πριν τον νέο πειθαρχικό νόμο του Δεκεμβρίου του 2012.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο στόχος είναι η τρομοκράτηση των συναδέλφων και η δημιουργία υπάκουων υπαλληλάκων, που για να «έχουν το κεφάλι τους ήσυχο», δεν θα τολμούν να διαφωνούν με τη διοίκηση, δεν θα συμμετέχουν σε διαδηλώσεις γιατί μπορεί να συλληφθούν και να στοχοποιηθούν άδικα, δεν θα λένε τη γνώμη τους δημόσια γιατί μπορεί να θεωρηθεί δημόσια προσβολή .

ΑΥΤΑ ΤΑ «ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ» ΟΔΗΓΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Η προηγούμενη νομοθεσία προέβλεπε την ιεράρχηση των ποινών  ακόμη και την απόλυση. Αρκεί βέβαια να επιβάλλονταν με τις νόμιμες διαδικασίες και με σεβασμό στα δικαιώματα του εγκαλουμένου. Και φυσικά στόχος δεν ήταν η απόλυση αλλά η σωστή λειτουργία των σχολείων. Δυστυχώς τώρα φτάνουμε στον κανιβαλισμό (θυμηθείτε το κλίμα που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα με τις χιλιάδες των επίορκων  και ψυχοπαθών  καθηγητών), σε μια επιχείρηση σκούπα, που οδηγεί τη δημοκρατία μας σε επικίνδυνο δρόμο.

ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΊΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΒΟ!

Επιτέλους οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι βρήκαν τον πιο άθλιο, ανέντιμο  πρόχειρο και αναποτελεσματικό τρόπο, που μόνο πόνο και οργή προκαλεί, για να «συμμαζέψουν» τα οικονομικά του κράτους υπακούοντας στις διαταγές της τρόικα.

Η απάντησή μας και η μόνη λύση είναι η κατανόηση των στόχων του νέου πειθαρχικού δικαίου , η συνειδητή απόρριψή του από την κοινωνία και ο συστηματικός, θαρραλέος και τίμιος αγώνας για την κατάργησή του.

Να καταργηθεί ο νέος πειθαρχικός νόμος καρμανιόλα.

Να ακολουθηθούν διαδικασίες εκδίκασης των υποθέσεων, σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης.

Για το ΔΣ

Ο Πρὀεδρος                                                                                                                          Ο Γεν Γραμματέας

Κώστας Παπουλής                                                                                                             Θανάσης Παλλαντζάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα