Thumbnail

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: [email protected]

 site:          www.oiele.gr

                            Αθήνα, 18/9/2012                                Αριθμ. Πρωτ: 23963

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ Ι.Β.

 

ΠΡΟΣ

Τον  Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η υπόθεση της εξαγοράς και διαρροής θεμάτων των εξετάσεων I.B. σε γνωστά ιδιωτικά σχολεία, που αποκαλύφθηκε από τα ΜΜΕ με εκτεταμένες αναφορές το 2009, μετά από καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προκάλεσε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών συνεπεία της οποίας απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά φυσικών προσώπων (γονέων μαθητών, διδασκόντων, διοικητικών στελεχών) που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Διεθνής Οργανισμός ΙΒ λόγω της υπόθεσης αυτής αφαίρεσε από ένα των εμπλεκομένων σχολείων τη δυνατότητα να παρέχει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και έθεσε υπό κηδεμονία τις εξετάσεις στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά.

Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων, που διεξήχθησαν υπό την αυστηρότερη εποπτεία του I.B.O., υποβίβασαν τους Έλληνες υποψηφίους σε χαμηλότερη θέση στη διεθνή κατάταξη, υποδηλώνοντας πως η χάλκευση δεν ήταν συγκυριακή, αλλά συστημική και καθ’ έξιν.

Η διερεύνηση της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, ωστόσο, ακόμη εκκρεμεί εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, προστιθέμενη έτσι στο μακρύ κατάλογο αυθαιρεσιών και παρανομιών που παραβλέπει επιδεικτικά η ελληνική πολιτεία. Αναρωτιόμαστε τι απέγινε η ΕΔΕ που είχε διαταχθεί από την τότε Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου και είχε ανατεθεί διαδοχικά στον πρώην Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ κ. Β. Κούτα και στον τότε Προϊστάμενο της Β' Δ/νσης Δ.Ε. κ. Δ. Σιψή (συνημμένο 1). Ποιος εμπόδισε δύο Υπουργούς Παιδείας (Διαμαντοπούλου – Μπαμπινιώτη) να επιληφθούν του σοβαρότατου αυτού ζητήματος; Για ποιους λόγους μια ΕΔΕ που έχει διαταχθεί εδώ και 30 μήνες  εξακολουθεί να φυλάσσεται κλειδωμένη ως ένοχο μυστικό παρά τις συνεχείς μας καταγγελίες;

Φήμες κάνουν λόγο για

§         Προστασία γονέων-πολιτικών προσώπων που εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή του τόπου.

§         «Σχέσεις στοργής» ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

§         Προστασία της νεότερης γενιάς της πολιτικής και οικονομικής ελίτ από τον έλεγχο των εποπτικών οργάνων της πολιτείας και της δικαιοσύνης.

Θα αναμείνουμε, κύριε Υπουργέ, τις ενέργειές σας, ώστε άμεσα να υπάρξει επανεκκίνηση της απαιτούμενης διαδικασίας ελέγχου και της απονομής διοικητικών και, εν συνεχεία, ποινικών ευθυνών, εάν υπάρξουν, στους υπευθύνους. Η πολιτεία πρέπει, επιτέλους, να αποδείξει πως δεν αρκείται στην αφαίμαξη των αδύναμων, αλλά πως έχει τη βούληση να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα που έχουν μετατρέψει την κοινωνία σε ζούγκλα ανομίας. Σε διαφορετική περίπτωση η ΟΙΕΛΕ δεσμεύεται πως θα αποκαλύψει τα ονόματα όλων των εμπλεκόμενων όσο ψηλά και αν βρίσκονται και θα μετέλθει κάθε νόμιμου μέσου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Να συμπληρώσουμε ότι τον επόμενο μήνα έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης των 19 εμπλεκόμενων στα ποινικά δικαστήρια.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα