Thumbnail
Με την επέμβαση των ΜΑΤ έληξε μετά από δύο μήνες η κατάληψη των εργολαβικών εργαζόμενων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής.

Με την επέμβαση των ΜΑΤ έληξε μετά από δύο μήνες η κατάληψη των εργολαβικών εργαζόμενων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής.

Δυνάμεις της αστυνομίας, μπήκαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στον χώρο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα στο κτήριο διοίκησης, όπου βρήκαν την ομάδα περιφρούρησης.
 
Η επιχείρηση ήταν αστραπιαία και πραγματοποιήθηκαν 11 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική παραγγελία, μετά από αίτημα του πρύτανη του πανεπιστημίου, Μυλόπουλου.
 
 
Έξω από το κτήριο διοίκησης, το οποίο το κλείδωσε η αστυνομία, έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται εργολαβικοί εργάτες και φοιτητές, που τάσσονται υπέρ της κατάληψης.
 
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, μόλις ενημερώθηκε για την παρέμβαση της αστυνομίας και την προσαγωγή των έντεκα εργαζομένων, επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα