Thumbnail

Νέες κινητοποιήσεις για τη μεταφορά μαθητών
Πρόγραμμα δράσης αποφάσισαν οι φορείς των γονέων, σε σύσκεψη το Σάββατο


Από την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου 
Αγωνιστικό πρόγραμμα, για το φλέγον θέμα της μεταφοράς μαθητών, αλλά και συνολικά για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία αποφάσισαν η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), οι Ομοσπονδίες Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο. Συγκεκριμένα αποφάσισαν τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης με τα ταξικά συνδικάτα και:

Την Παρασκευή 19 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και «πολύωρη διαμαρτυρία, περικυκλώνοντας το υπουργείο Εσωτερικών», που έχει την αρμοδιότητα για τη μεταφορά μαθητών. Οι φορείς καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να στηρίξουν το πλαίσιο αιτημάτων και να κηρύξουν 3ωρη παναττική στάση εργασίας, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις.

Στη σύσκεψη, οι γονείς μίλησαν για τα προβλήματα που «καίνε» και δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν. Από τις ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων μεταφέρθηκαν οι εικόνες των παιδιών που περπατάνε χιλιόμετρα, για να φτάσουν στο σχολείο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που μένουν στο σπίτι και είναι αποκλεισμένα, αλλά και τα παιδιά των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων που έχουν πρόβλημα μεταφοράς, επειδή μένουν σε δήμους μακριά απ' τα σχολεία τους. Δεν έμειναν μόνο στην περιγραφή, αλλά πρότειναν λύσεις, πρωτοβουλίες κ.ά. Στη σύσκεψη χαιρέτισαν και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Για το ζήτημα της μεταφοράς οι φορείς απαιτούν:

Ενιαίο κρατικό φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών - όχι στην αποκέντρωση και τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στους δήμους.
Μαζικούς διορισμούς, τώρα, μόνιμου εκπαιδευτικού, υποστηρικτικού και βοηθητικού προσωπικού, προτεραιότητα στα σχολεία ειδικής αγωγής.
Καμία συγχώνευση - κατάργηση σχολείων, όχι στη συρρίκνωση των μουσικών και καλλιτεχνικών.
Κατάργηση της ΚΥΑ για τις χιλιομετρικές αποστάσεις.
Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα ΜΜΜ.
Αμεση εκταμίευση των πόρων για την αποπληρωμή των χρεών και την εξασφάλιση αυτής της χρονιάς. Να δοθούν χρηματικές αποζημιώσεις σε όλους τους γονείς που πληρώνουν για τη μεταφορά των παιδιών τους, σύμφωνα με το πραγματικό κόστος και όχι σύμφωνα με τα ποσά που αναφέρονται στην ΚΥΑ.
Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του υπουργείου που ζητά υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς ότι αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών τους.
Να σβηστούν όλες οι απουσίες των μαθητών, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω της μη ύπαρξης μεταφορικού μέσου ή λόγω κινητοποιήσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα