Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: Ριζοσπάστης

 

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη σχολική στέγη

Σε κλιμάκωση πολύμορφων κινητοποιήσεων θα προχωρήσει η δημοτική αρχήΠετρούπολης, γονείς, εκπαιδευτικοί και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με αίτημα αιχμής την άμεση ολοκλήρωση των 10 αιθουσών στο 6ο Δημοτικό και την ανακαίνιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έτσι ώστε να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά και τα δύο πρωινά. Επίσης, μέχρι το καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι αίθουσες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ για να λυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα στην Πετρούπολη, χρειάζεται να ξεκινήσει η κατασκευή του 11ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο και το υπουργείο Γεωργίας στον ΟΣΚ.

Πρώτος σταθμός των κινητοποιήσεων είναι η περιφέρεια που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ στις 5 Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε προχτές κατά τη διάρκεια της μαζικής ανοιχτής συγκέντρωσης με φορείς της πόλης.

Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας έχει ήδη διαμορφώσει και στη συγκεκριμένη πόλη μια τραγική κατάσταση, η οποία όπως αποτυπώθηκε προχτές, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Στα 17 Νηπιαγωγεία -με 783 παιδιά από τα οποία τα 134 είναι προνήπια- τα 14 στεγάζονται σε δημόσια κτίρια και τα άλλα 3 σε ενοικιασμένους ακατάλληλους στην πλειοψηφία τους χώρους. Εντεκα Δημοτικά Σχολεία με 3.240 παιδιά, έχουν τμήματα 25άρια μέχρι και 28άρια.

«Η δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα που ανέλαβε έθεσε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της σχολικής στέγης. Από δω και μπρος πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Η Παιδεία κάθε χώρας πρέπει να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Χρέος μας είναι η δημιουργία ενός αγωνιστικού και οργανωμένου μετώπου για την υπεράσπισή της», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Φιλίππου, αντιδήμαρχος Πετρούπολης, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας. Ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων 3ου και 6ου Δημοτικών, της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός» κ.ά.

 

ΤΥΠΟΣ: Ριζοσπάστης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα