Thumbnail
Η Ειδική Αγωγή είναι το αποπαίδι της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Χανιά, 21/10/2012

                                         

ΘΕΜΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων σε Παράσταση Διαμαρτυρίας για τις Ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, στις 1 το μεσημέρι, στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (στην οδό Δωδεκανήσου στα Χανιά). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση, το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μμ.

Η Ειδική Αγωγή είναι το αποπαίδι της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια άφησαν την Ειδική Αγωγή χωρίς το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, παράτησαν τα Ειδικά Σχολεία δίχως ολοήμερη λειτουργία παρά την ανάγκη γονέων και παιδιών, απαξίωσαν να μονιμοποιήσουν με βάση την προϋπηρεσία τους μονίμως αναπληρωτές δασκάλους της Ειδικής Αγωγής, ή έστω να κάνουν διαγωνισμό ΑΣΕΠ, αδιαφόρησαν για τα Ειδικά Νηπιαγωγεία που παραμένουν μονοθέσια κι ας έχουν περισσότερα παιδιά από όσα προβλέπει η νομοθεσία. Κι ήρθαν τώρα τα μνημόνια κι η τρόικα, με τις άγριες περικοπές στη Δημόσια Παιδεία και Υγεία για να σώσουμε τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους που τζογάρουν στο Χρηματιστήριο.

Έτσι φτάσαμε σήμερα, σε σύνολο 46 αιτήσεων για παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες σε σχολεία Γενικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων, το υπουργείο κι η κυβέρνηση να στέλνουν μόλις 11 δασκάλους, αφήνοντας ουσιαστικά 35 παιδιά με ειδικές ανάγκες στην τύχη τους. Παρομοίως, σε σύνολο 25 αναγκών για τμήματα  Ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες σε σχολεία των Χανίων για υποστήριξη των μαθητών αυτών, η κυβέρνηση έστειλε μόλις 10 αναπληρωτές δασκάλους!

Σε αυτές τις 50 κενές θέσεις δασκάλων στην Ειδική Αγωγή για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Χανίων, έρχονται να προστεθούν τα τουλάχιστον 27 κενά που κατέγραψε ο Σύλλογός μας σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι, ειδικό βοηθητικό προσωπικό) για τις ανάγκες στοιχειώδους λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων των Χανίων.

Έφτασε η ώρα να πούμε «Φτάνει πια!». Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Δικαιούνται Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Δικαιούνται σχολεία με ολοήμερη λειτουργία, με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για την πραγματική υποστήριξή τους για την ένταξή τους στην κοινωνική ζωή,

Να μην αφήσουμε κανένα μνημόνιο και καμιά τρόικα να μας μετατρέψουν σε μια κοινωνία όπου κάθε άνθρωπος θα είναι λύκος για τον άλλο άνθρωπο, κατά τη ρήση του Χομπς. Να υπερασπιστούμε μια κοινωνία και θεσμούς αλληλεγγύης. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται. Όλοι μας την έχουμε ανάγκη και τη δικαιούμαστε!

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

 

Φώτης Ποντικάκης                                                                                Αθανάσιος Σακελλαρίδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!