Thumbnail
Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη η «κυβέρνηση» καταθέτει στη βουλή τα «μέτρα», για την ακρίβεια καταθέτει ένα μέρος των μέτρων, με τα προαπαιτούμενα, που περιέχει και τα λεγόμενα εργασιακά.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  ΤΩΡΑ!

Η 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, να είναι η αρχή.

Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη η «κυβέρνηση» καταθέτει στη βουλή τα «μέτρα», για την ακρίβεια καταθέτει ένα μέρος των μέτρων, με τα προαπαιτούμενα, που περιέχει και τα λεγόμενα εργασιακά. Ο προϋπολογισμός που ήδη έχει κατατεθεί στη βουλή περιέχει το μέρος των μέτρων που αφορούν το πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων και δαπανών, ύψους 9,5 ή 14 δις ευρώ!

Τη Τετάρτη 6 Νοέμβρη, το βράδυ, με τη μορφή του κατεπείγοντος, δηλαδή στα γρήγορα σαν τους κλέφτες θα ψηφίσουν, προσπαθούν να ψηφίσουν- να μαζέψουν 151 ψήφους για να περάσουν τα μέτρα.

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη θα αρχίσει στη βουλή η συζήτηση για το προϋπολογισμό και σκοπεύουν να τον ψηφίσουν την Κυριακή 11 Νοέμβρη.

Αυτά σχεδιάζουν αυτοί, η συγκυβέρνηση, η Τρόικα, οι δανειστές-τοκογλύφοι και οι παρατρεχάμενοί τους, δηλαδή το 1/1000 της κοινωνίας. Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μαζέψουν τα κουκιά/ψήφους για να ψηφίσουν τον ενταφιασμό κάθε είδους δικαιωμάτων, εργασιακών, ασφαλιστικών, εργατικών, κοινωνικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών, ακόμη και κάθε είδους δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και ατομικών ελευθεριών. Τα μέτρα και τα Μνημόνιά τους, όχι μόνο είναι αδιέξοδα και καταστροφικά για την ίδια την οικονομία, αλλά σκορπούν θάνατο ή να το πούμε αλλιώς οδηγούν σε παροξυσμό της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι δανειστές-τοκογλύφοι αδιαφορούν για τον θάνατο της ίδιας της κοινωνίας γιατί αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να αρπάξουν, με τη βία και τη τρομοκρατία, τους τόκους τους.

Εμείς;

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ, στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις:

ü  Τρίτη 6 Νοέμβρη, στις 10:30 πμ, στο ΕΚΘ,

ü    Τετάρτη 7 Νοέμβρη, στις  10:30πμ, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι και φτωχά λαϊκά στρώματα, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχουμε άμεσα την ευκαιρία, αν εμποδίσουμε την ψήφιση των μέτρων,  να τελειώνουμε με αυτή τη «κυβέρνηση», βήμα σημαντικό για να απαλλαγούμε και από τα παλιά Μνημόνιά τους. Ακόμη και στη περίπτωση που τα ψηφίσουν στη βουλή θα έχουμε στη συνέχεια,  υλικά και ηθικά, την υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα να μην τους αφήσουμε να τα εφαρμόσουν, γιατί τότε θα μας λειώσουν. Με επιτροπές δράσεις ή επιτροπές αγώνα παντού, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, σε Σωματεία, σε σχολεία και σχολές αλλά και στις γειτονιές, να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι την Γενική Απεργία Διαρκείας και τον αγώνα διαρκείας που έχουμε μπροστά μας, για να σώσουμε ή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τις ζωές των παιδιών και τις δικές μας, την ίδια την κοινωνία.

·         Άμεση κατάργηση όλων των Μνημονίων

·         Διαγραφή του Χρέους

·         Έξω από Ευρώ και Ε.Ε

·         Εθνικοποίηση των τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με Εργατικό-Κοινωνικό Έλεγχο

·         Δημόσια Δωρεάν Παιδεία & υγεία, για όλους.

 

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)

*: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ

(:  2310-265 730  , e-mail:  [email protected]   , ιστοσελίδα:   www.smeth.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)