Thumbnail
Η υποκρισία και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και της καταγγελίας της προς την Απέναντι Όχθη

Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί της Απέναντι Όχθης

 του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής « ο Σωκράτης »

24  Νοε 2012

   Η υποκρισία και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και της καταγγελίας της προς την Απέναντι Όχθη

   Σε μια χρονική περίοδο που:

        Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μετακινείται σε όλο και πιο ακροδεξιά κατεύθυνση υιοθετώντας πλήρως την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής ( μεταναστευτικό, στρατόπεδα συγκέντρωσης, νόμος για ιθαγένεια, δηλώσεις Σαμαρά για «τα παιδιά των αλλοδαπών που γεμίζουν τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία αφήνοντας έξω τα δικά μας ελληνόπουλα», αγωνιστές που αντιστέκονται σέρνονται σε δίκες, όπως πρόσφατα ο συναγωνιστής και συνάδελφος Αγαπητός και οι δύο εργαζόμενοι για τη διαμαρτυρία στηΔΕΘ )…

    Πυκνώνουν όλο και περισσότερο τα κρούσματα βίας και δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών….

    Οι συχνές καταγγελίες για βιαιοπραγίες σε βάρος μεταναστών και αλληλέγγυων αντιρατσιστών πέφτουν στο κενό και τα βασανιστήρια σε βάρος  τους στα κολαστήρια της ασφάλειας και των αστυνομικών τμημάτων καλύπτονται πλήρως από την πολιτική ηγεσία δίνοντας τη νομιμοποίηση για την επανάληψη και τον πολλαπλασιασμό τους…

   Οι πολιτικοί απόγονοι  των SS και της Απριλιανής Χούντας αναζητούν στοιχεία παιδιών μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς για να προβούν σε προγκρόμ εναντίον τους..

   Απειλούν με την εισβολή ταγμάτων εφόδου στα σχολεία μας για να κάνουν να σιγήσει η φωνή και το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου , κυρίως όμως η σύνδεσή του με τους σημερινούς αγώνες και την αντίσταση του λαού μας ( δείχνοντας καθαρά το ρόλο τους σαν  παρακρατικού μηχανισμού του συστήματος για το τσάκισμα αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων )..

   Στη Λευκάδα επεμβαίνουν σε νηπιαγωγείο για το περιεχόμενο εορτασμού του ΟΧΙ  και προϊστάμενοι υποθάλπουν την φασιστική επέμβαση διώκοντας και μετακινώντας εκπαιδευτικό….

       Την ίδια αυτή χρονική περίοδο η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ- ΠΑΜΕ του συλλόγου μας,   αντί να απαντήσει θετικά στις επίμονες προσκλήσεις από τη μεριά μας να  δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο αγώνα και παρεμβάσεων, μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς  τους εργαζόμενους, για την αντιμετώπιση της όλο και μεγαλύτερης επιρροής των φασιστών στα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής μας..

    Καταφεύγει στην συνήθη τακτική της σε περίοδο εκλογών: να επιτεθεί στο σχήμα της Απέναντι Όχθης.

Αυτή τη φορά το πρόσχημα είναι η περίπτωση κάποιου από το σύλλογό μας - εμείς δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε πια τον όρο συνάδελφος γι’ αυτόν- που πριν λίγες μέρες αποσπάστηκε σε γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής ( η πληροφορία έφτασε σε μας από την καταγγελία του σχήματός μας από την ΕΣΑΚ).

   Πώς έχει το ιστορικό: στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας συνάδελφοι του ΠΑΜΕ έλεγαν στα σχολεία πως  «η Απέναντι Όχθη έχει αποθρασυνθεί  και έχει αρχίσει να μαζεύει χρυσαυγίτες στα ψηφοδέλτιά της για τις εκλογές  του  ΠΥΣΠΕ και του Συλλόγου». Όταν συνάδελφοι τους προκάλεσαν να κατονομάσουν τους χρυσαυγίτες των ψηφοδελτίων μας ( τα ψηφοδέλτια μας είναι ήδη γνωστά στα σχολεία),  άλλαξαν την αρχική τους τοποθέτηση λέγοντας πως εννοούν ψηφοδέλτια προηγούμενων χρόνων. Τις επόμενες μέρες άρχισαν να μοιράζουν γραπτή ανακοίνωση όπου μιλούν γι’ αυτόν που αποσπάστηκε και να μας  χρεώνουν και αυτόν,  επειδή στο παρελθόν είχε περάσει από το ψηφοδέλτιό μας, και την άνοδο του φασισμού!!!

    Την Πέμπτη πληροφορηθήκαμε από άλλους συλλόγους ότι η ανακοίνωση διακινείται και στα σχολεία τους από το ΠΑΜΕ και πως το αναδεικνύουν σε κεντρικό ζήτημα .  Για την ακριβή αποτύπωση των στοιχείων σημειώνουμε πως η κεντρική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει μικρές αλλά όχι τυχαίες διαφορές από την ανακοίνωση που διακινούν στο Σωκράτη: π.χ. ενώ στην κεντρική ανακοίνωση παρουσιάζουν την Απέναντι Όχθη ως συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, στου συλλόγου μας αυτή η σημείωση παραλείπεται. Αυτό για δύο λόγους: α. οι συνάδελφοι στο σύλλογό μας γνωρίζουν ότι το σχήμα μας, που φέτος συμπληρώνει 4 χρόνια δράσης,  είναι σχήμα αυτοοργάνωσης εκπαιδευτικών που δε χρεώνεται σε κανένα κομματικό σχηματισμό και σε καμία παράταξη – βεβαιότατα και υπάρχουν συνάδελφοι που ενδεχομένως στηρίζουν και ΣΥΡΙΖΑ και  ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους χώρους της αριστεράς και των  κινημάτων όπως το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , χώρων πολιτικής ανυπακοής  αλλά και μεγάλος αριθμός ανένταχτων αγωνιστών και β. η ΕΣΑΚ στο σύλλογό μας λειτουργεί με ένα πολικοσυνδικαλιστικό προφίλ στα σχολεία χαλαρό, τέτοιο που να της επιτρέπει να αλιεύει ψηφοφόρους και συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια της από όλους τους χώρους και βέβαια την τελευταία χρονική περίοδο ψαρεύει στα θολά νερά της «αντιμνημονιακής διάθεσης της κοινωνίας».

   Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ΠΑΜΕ  προστέθηκε στον τίτλο των ψηφοδελτίων  τους για το σύλλογο τον τελευταίο χρόνο και πως για άπειρα χρόνια το ΕΣΑΚ-ΔΕΕ συνοδευόταν από το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ συνδικαλιστές και το ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ εκπαιδευτικοί.

   Αυτό τους διευκόλυνε ,π.χ.  μεταξύ άλλων, να έχουν υποψήφιους για το σύλλογο και το ΠΥΣΠΕ, συναδέλφους που στο ΚΥΣΠΕ κατέβαιναν με την Αυτόνομη Παρέμβαση .(Απολύτως σεβαστό από εμάς , βέβαια, το δικαίωμα κάθε συναδέλφου να επιλέγει τα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχει.)

      Η  απάντησή μας στην προβοκατόρικη καταγγελία του ΠΑΜΕ:

   Αυτός για τον οποίο μας καταγγέλλουν , φυσικά και δεν είναι στα ψηφοδέλτιά μας ούτε του ΠΥΣΠΕ ούτε του ΣΥΛΛΟΓΟΥ  όχι γιατί μάθαμε την απόσπασή του στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής ( τα ψηφοδέλτια μας είχαν ανακοινωθεί πολύ πριν την μετακίνησή του ) αλλά πολύ απλά γιατί έχει απομακρυνθεί από το σχήμα μας εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

   Σε αυτό το διάστημα, φυσικά, δεν είχαμε καμιά σχέση και επαφή μαζί του, κάτι το οποίο γνωρίζουν οι συνάδελφοι της ΕΣΑΚ. Όπως επίσης γνωρίζουν πως τον προηγούμενο καιρό που ήταν στο ψηφοδέλτιό μας δεν είχε δώσει δείγματα σκέψεων ή πράξεων που να προειδοποιούν για την μετάλλαξή του.

    Έχουμε ακέραια την ευθύνη για όσους-όσες είναι στα ψηφοδέλτιά μας και  μόνο για όσο διάστημα είναι στο σχήμα μας και όχι φυσικά για τωρινές πράξεις ανθρώπων που μπορεί να πέρασαν από εμάς  και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν ή αποπέμφθηκαν ή μετατέθηκαν απλά σε άλλους συλλόγους.

     Δεν είμαστε υποχρεωμένοι και δεν είναι στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας δράσης το να παρακολουθούμε τι κάνει  καθένας από τους 1.200 περίπου συναδέλφους του συλλόγου που δεν έχει σχέση με μας. Δεν είμαστε ασφαλίτες να παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων.

   Η επιλογή λοιπόν του συγκεκριμένου, ανεξάρτητα από το αν έγινε για λόγους  ιδεολογικού ξεπεσμού στο φασισμό, για ρουσφέτι και βόλεμα ή για όλους τους λόγους μαζί,  είναι κάτι που δεν αφορά άμεσα το σχήμα μας. Βέβαια μας αφορά σα  γεγονός που δείχνει πως η νεοναζιστική ιδεολογία αποκτά ερείσματα και στους κόλπους των εκπαιδευτικών ( είναι πρόσφατη και η περίπτωση του άλλου που στην τάξη απειλούσε μαθητές του πως θα τους «δώσει» στη Χρυσή Αυγή), πρέπει  να αναδειχθεί από  το σύλλογό μας, να καταγγελθεί  και αυτονόητα να εκδιωχθεί από μέλος του.

     Άλλο, όμως είναι αυτό και άλλο να χρησιμοποιείται η περίπτωσή του για να λασπολογείται ένα ολόκληρο σχήμα, να τσουβαλιάζονται μαζί με χρυσαυγίτες δεκάδες αγωνιστές του σχήματός μας που κάνουν χρόνια αγώνες στην τάξη και τους δρόμους ενάντια στο φασισμό και τα αίτια που τον γεννούν.

       Νομίζουμε ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: οι πράξεις οποιουδήποτε δεν μπορεί να χρεώνονται σε χώρους που ανήκε στο παρελθόν, πριν τελεστούν αυτές.  Αν το ΠΑΜΕ έχει διαφορετική άποψη γι’ αυτό, θα πρέπει να χρεώσει στο κόμμα τους τα έργα και της ημέρες της επιτρόπου Δαμανάκη ,και όχι μόνο αυτής, να χρεωθεί η ίδια περιπτώσεις συνδικαλιστών της που στο σύλλογό μας υπήρξαν και μέλη του Δ.Σ. και στη συνέχεια της πορείας τους άλλος αποσπάστηκε  σε διοικητικές θέσεις και άλλος φεύγοντας από το σύλλογό μας αμέσως πέρασε σε ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ κάτι που βέβαια και δικαίωμά του είναι  και σε κανένα μας δεν προκάλεσε έκπληξη. Φυσικά εμείς τότε δεν χρεώσαμε στην ΕΣΑΚ την ενίσχυση της Δεξιάς στην Ελλάδα!( κάτι που σίγουρα θα έκαναν οι φίλοι μας του ΠΑΜΕ αν επρόκειτο για πρώην  δικό μας εκπρόσωπο στο Δ.Σ.)

        Μέχρι τώρα , είναι βασική επιλογή μας να μην ανοίγουμε μέτωπο απέναντι στην ΕΣΑΚ. Όχι μόνο δεν κάνουμε πόλεμο λάσπης εναντίον των μελών της αλλά θεωρώντας αναγκαία τη συνεργασία μας στα πλαίσια του συλλόγου και των αγώνων εκπαιδευτικών και εργαζομένων προεκλογικά για το ΠΥΣΠΕ εκφράζαμε δημόσια στα σχολεία σαν ένα από τους στόχους μας το σάρωμα των ΠΑΣΚ –ΔΑΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν είχαμε 2η επιλογή  ψήφου, αυτή φυσικά και θα ήταν στην ΕΣΑΚ. Έτσι θα συνεχίσουμε και ας μην εκληφθεί αυτό σαν αδυναμία να απαντήσουμε με ίδιους όρους.

   Καλούμε για άλλη μια φορά την ΕΣΑΚ να σταματήσει το χαρτοπόλεμο εναντίον μας και τις συκοφαντικές καταγγελίες. Αν η προσωπική καταγγελία και το εισαγγελικό κούνημα του δάχτυλου τούς έχει γίνει δεύτερη φύση, ας καταγγείλουν στελέχη τους που κόντρα στις διακηρύξεις τους έτρεξαν πρώτοι-πρώτοι να γραφούν στα Μείζονα Προγράμματα Επιμόρφωσης, ας καταγγείλουν στελέχη τους που από διευθυντικές θέσεις επί χρόνια επιβάλουν στα σχολεία τους 27άρια τμήματα. ( Κι ας μη βιαστούν να πουν ότι από φέτος με κεντρική απόφαση δεν έχουν διευθυντές στα ψηφοδέλτια γιατί και στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ το Νοέμβρη φαρδιά-πλατιά φιγούραραν ονόματα πολλών διευθυντών κάτω από τα ονόματα των υποψηφίων, σαν ΣΤΗΡΙΞΗ,  για να μη χάσουν τις ψήφους που έφερναν με την επιρροή τους τόσα χρόνια.)

   Ας καταγγείλουν με όση δύναμη θέλουν τους εαυτούς τους όταν σε προηγούμενες κρίσεις διευθυντών- όχι στις τελευταίες- , ενώ μονίμως διατυπώνουν τη θέση τους να μην αξιολογούν στα υπηρεσιακά συμβούλια και καταγγέλλουν ακόμα κι αυτούς που υπακούοντας σε συλλογικές αποφάσεις  «βαθμολόγησαν κατάλληλα» αυτούς που είχαν αποφάσεις συλλόγων σε βάρος τους, οι ίδιοι αξιολόγησαν τότε με αριθμητική βαθμολογία (17, 18, 19, 20 κ.λ.π) όλους τους υποψηφίους μπαίνοντας βαθειά στη συνδιαχείρηση με τη διοίκηση και δημιουργώντας το δικό τους πλαίσιο ημετέρων και διαπλοκής  στο σύλλογο.

         Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως τελικά θα αναγκαστούν από την πολιτική αναγκαιότητα των καιρών να αφήσουν την άγονη αντιπαράθεση προς εμάς και  τα άλλα κομμάτια του κινήματος. Περιμένουμε να ανταποκριθούν   θετικά στις προτάσεις μας για συντονισμό του συλλόγου μας με τους αγώνες συλλόγων εκπαιδευτικών και πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης ενός αντικαπιταλιστικού μετώπου που βάζει τα ζητήματα της ανατροπής μνημονίων , δανειακών συμβάσεων , και της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου  Ε.Ε. –Δ.Ν.Τ.- συγκυβέρνησης και της συσπείρωσης γύρω από αυτό όλο και περισσότερων εργαζομένων και νεολαίας - απαραίτητη προϋπόθεση και όπλο του κινήματος για την αποδυνάμωση της επιρροής των φασιστών καθώς θα στρέφει το λαό προς την κατεύθυνση του ταξικού εχθρού και των εκφραστών του, θα δείχνει τις αιτίες των δεινών του και θα αποκαλύπτει το ρόλο αυτών που στην ουσία στηρίζουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές και το καπιταλιστικό σύστημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα