Thumbnail
Η ΕΜΕ πρωταθλήτρια του άλματος σε βάθος, του Γιάννη Κερασαρίδη

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  [ΕΜΕ],

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ

 

Γιάννης Κερασαρίδης

πρώτη φορά μέλος του ΔΣ

Εισαγωγικά

Με αφορμή ένα κρούσμα ακραίας αλαζονείας αναγκάζομαι να καταφύγω στη φιλοξενία της έγκυρης μαθηματικής ιστοσελίδας μας.

 Ο λόγος πάλι για τους διοικούντες την ΕΜΕ τα τελευταία 32 χρόνια. Ο γράφων έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές (γραπτά, προφορικά, ηλεκτρονικά), για το βίο και την πολιτεία αυτής της ομάδας, σαν ομάδας. Η περίπτωσή τους εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Παθολογίας της πολιτικής, αφού:

οι άνθρωποι αυτοί στη διάρκεια της μακράς τους θητείας κατάφεραν να αναδειχθούν σε "ολυμπιονίκες" του…άλματος εις βάθος (!), σε νευραλγικές εκφράσεις της ζωής της ΕΜΕ

Ιδού μερικά από τα κατορθώματά τους:

κατόρθωμα 1

σε σύνολο 24  συνόδων του Διοικητικού Συμβουλίου, έγκαιρα τους έστειλα προτάσεις μου για να περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν το "φιλότιμο" να περιλάβουν ούτε μια φορά έστω και μια από τις προτάσεις μου. Οι άνθρωποι πάσχουν από αθεράπευτη αλαζονεία και καταπατούν στοιχειώδεις προβλέψεις του Καταστατικού.

κατόρθωμα  2

πριν ένα χρόνο τους ζήτησα γραπτώς να μου δώσουν αντίγραφα των Πρακτικών του ΔΣ. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλεψη του Καταστατικού, οι άνθρωποι αυτοί μετήλθαν όλα τα τερτίπια, θεμιτά και αθέμιτα, προκειμένου να μη μου τα δώσουν. Στο τέλος, όταν είδαν πως δεν υποχωρώ, ακούστε τι έκαναν: αντί να τα, φωτοτυπήσουν όπως τους υπέδειξα, ανέθεσαν στην υπάλληλο της ΕΜΕ να τα …δακτυλογραφήσει. Δεδομένου ότι η υπάλληλος αυτή είχε και έχει πιο επείγοντα καθήκοντα, τελικά (μέχρι σήμερα) μου παρέδωσε, τα πρακτικά μόνο πέντε (05) συνεδριάσεων σε σύνολο 24…Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου σχετικά με το θέμα αυτό, μέχρι σήμερα δεν έλαβα κάτι παραπάνω.

κατόρθωμα  3

 εκ συστήματος i) σε κάθε σύνοδο του ΔΣ, για κάθε θέμα, μόλις και μετά βίας μου δίνουν το λόγο μια φορά, όταν οι άλλοι δευτερολογούν, τριτολογούν, …., πεμπτολογούν, ii) συστηματικά, κάθε φορά που παίρνω το λόγο, αρχίζουν και κουβεντιάζουν μεταξύ τους, θέλοντας να μη ακουστούν τα λόγια μου. Για το θέμα αυτό διαμαρτυρήθηκα "άπειρες" φορές.

κατόρθωμα  4

κάθε φορά που υπάρχει κάποια σοβαρή καταγγελία από μέρους μου στο ΔΣ, τότε ή προσπαθούν να μη συζητηθεί ή, αν δουν ότι δεν γίνεται αλλιώς, τότε κάνουν τα πάντα να εκφυλιστεί το θέμα. Σε περίπτωση που επιμένω τότε εισπράττω λεκτική βία αντί άλλης απάντησης.

κατόρθωμα  5

σε κάθε ευκαιρία διατυμπανίζουν πως διοικούν ένα σωματείο 15.000 μελών (!!). Αυτό είναι μια μεγάλη ανακρίβεια. Η πραγματικότητα είναι πως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο αριθμός των ψηφισάντων ακολουθεί ρυθμό φθίνουσας γεωμετρικής προόδου σε τρόπο ώστε στις τελευταίες εκλογές να έχουν ψηφίσει μόνο 963 μέλη, δηλ. το 6,4% των φερομένων ως μελών.

κατόρθωμα 6

Η απομαζικοποίηση της ΕΜΕ είναι πολιτική τους επιλογή για έναν απλό λόγο: θέλουν να κρατάνε τη σφραγίδα ενός σωματείου το οποίο προς τα έξω θα φαίνεται μαζικό και το οποίο στην πραγματικότητα θα είναι κούφιο από μέλη (όπως περιγράφει την έννοια του μέλους το Καταστατικό). Εφαρμόζουν τη ρήση "όσο λιγότεροι ασχολούνται με τα πράγματα της ΕΜΕ, τόσο λιγότεροι μπελάδες για μας…". Που πάει η εποχή που ψήφιζε το 80-90% των μελών;

κατόρθωμα 7

Εδώ και αρκετά χρόνια, μια ομάδα, 30 περίπου ανθρώπων, ανακυκλώνονται στις παντοειδείς επιτροπές και πόστα. Απ’ αυτούς μια ομάδα, το πολύ 10 ανθρώπων, αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα. Είναι τόσο μεγάλες οι "ηγετικές" τους ικανότητες και η "πολυγνωσία" τους, ώστε να αναλαμβάνουν τόσα καθήκοντα που και ένας Ναπολέοντας δεν θα το μπορούσε. Δεν με πιστεύετε; Ωραία, ανοίξτε έναν απολογισμό δράσης και εκεί θα με δικαιώσετε.

κατόρθωμα 8  

για το θέμα της διοίκησης των καλοκαιρινών σχολείων ορίστηκαν οι διευθυντές, όταν όμως ήρθε η ώρα για τους υποδιευθυντές, έθεσα υποψηφιότητα για το Καλοκαιρινό σχολείο της Λεπτοκαρυάς. Αυτή η υποψηφιότητα έγινε αιτία να παραπεμφθεί η ψηφοφορία στις "ελληνικές καλένδες"              

κατόρθωμα 9

εκείνο που προκαλεί οργή είναι οι όλο και πιο συχνές περιπτώσεις διαφωνίας πάνω στο ζήτημα αν λέχθηκε κάτι ή όχι. Εμείς προτείναμε οι συνεδριάσεις να μαγνητοφωνούνται και στο επιχείρημα ότι είναι δύσκολη η απομαγνητοφώνηση και στοιχίζει πολλά, υπήρξε προσφορά της Αγγελικής Χρονοπούλου, ότι θα τα αναλάβει αυτή σαν χορηγία προς την ΕΜΕ. Οι άνθρωποι αυτοί, ξαφνικά, άρχισαν να λένε πως παραβιάζονται έτσι, τα προσωπικά δεδομένα, παρά το γεγονός ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν δικαιώνει την άποψή τους.

κατόρθωμα 10

είναι γνωστό πως ένα υγιές σωματείο χρηματοδοτείται κατά 80% από τις συνδρομές των μελών του και το υπόλοιπο 20% από πωλήσεις εκδόσεών του, από προσφερόμενες υπηρεσίες και από επιλεγμένες διαφημίσεις στα περιοδικά του. Με την υπάρχουσα ετήσια συνδρομή, η ΕΜΕ για να τα "βγάλει πέρα" χρειάζεται 8.000 μέλη του να πληρώνουν τη συνδρομή τους. Όμως, η ΕΜΕ ξέμεινε από μέλη, με αποτέλεσμα να μη έχει τα οικονομικά να πληρώσει τους υπαλλήλους τους. Η ΕΜΕ βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας.

κατόρθωμα 11

Το κυρίαρχο μπλοκ καταδυνάστευσης της ΕΜΕ, δεν ανέχεται τη διαφορετικότητα στον τρόπο διοίκησης και δράσης του επιστημονικού σωματείου μας. Τελικά η μόνη δράση που κάνει γνωστή την ΕΜΕ στην Κοινωνία είναι ο θεσμός των  Διαγωνισμών. Οι επικεφαλείς αυτού του θεσμού παρέλαβαν μια Επιτροπή αποτελούμενη από 32 άξιους συναδέλφους και σήμερα κατάφεραν το ακατόρθωτο: να μείνουν μόνο 5+2. Τι έγιναν οι υπόλοιποι; Που είναι οι εποχές που η ΕΜΕ παρενέβαινε στην Κοινωνία με διάφορους τρόπους. Δεν είναι μακρινές οι εποχές που η ΕΜΕ έσφυζε από ζωή, με το σύνολο σχεδόν όλων των μελών του…

κατόρθωμα 12

Το πιο εξοργιστικό συνέβη τελευταία. Προ μηνός, το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο οργάνωσε ημερίδα με θέμα τα "χαρισματικά" παιδιά. Ξαφνικά και χωρίς απόφαση του ΔΣ της ΕΜΕ, οι κύριοι αυτοί εμφανίστηκαν στις αφίσες α) σαν συνδιοργανωτές, β) πήραν το λόγο και χαιρέτησαν  για λογαριασμό της ΕΜΕ, γ) μίλησαν εμφανίζοντας έτσι την ΕΜΕ ότι εμφορείται από τις πεποιθήσεις των διοργανωτών περί "χαρισματικών" παιδιών. Σε παρέμβασή μας, οι διοργανωτές δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε το λόγο για να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. Όταν καταγγείλαμε δημόσια τις μεθοδεύσεις αυτών των ατόμων, ξαναζήσαμε σκηνή από την «Πάπισσα Ιωάννα» [του Εμ. Ροΐδη] με τους καλόγερους του Μεσαίωνα.         

το αποτέλεσμα της πολιτικής τους

το αποτέλεσμα της πολιτικής τους ήταν να κάνουν τους πάντες να σιχαθούν τα πάντα, με πρώτο θύμα το επιστημονικό σωματείο μας, την ΕΜΕ.         

Μήπως πρέπει να τους επαναφέρουμε στην ευταξία;

      με εκτίμηση

Γιάννης Κερασαρίδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα