Thumbnail
Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις κατά PISA γίνονται για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών συστημάτων από μια “συγκεκριμένη σκοπιά” και όχι για την διαλογή μαθητών μέσα από αυτού του τύπου τις εξετάσεις.

 

Ε ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                                                                       27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Μόλις δύο μήνες πριν την λήξη του σχολικού έτους, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ενεργοποίηση των διατάξεων του Νόμου Διαμαντοπούλου, με τη διενέργεια εξετάσεων στα Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία της χώρας, προκαλώντας τόσο το κοινό αίσθημα όσο και τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους.

            Με βάση την ανακοίνωση οι υποψήφιοι μαθητές των σχολείων αυτών θα πρέπει τόσο για την είσοδό τους στα Πρότυπα – Πειραματικά Γυμνάσια, όσο και στα Πρότυπα – Πειραματικά Λύκεια να εξετασθούν σε ειδικές εξετάσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.

            Δηλώνουμε την πλήρη, κάθετη και έντονη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο μέτρο, με δεδομένη την πανελλαδική αντίθεση του κλάδου τόσο συνολικά στο Νόμο αυτό όσο και στη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων για την αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης.

            Με μια ακραία έκδοση της Αριστείας γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού των μαθητών που ήδη φοιτούν με ένα τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδιότυπα ρατσιστικός, εισάγοντας την έννοια της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος με βάση μια 2ωρη εξέταση αμφιβόλου ποιότητας  και δεν συνάδει με την ουσία και τους στόχους του Δημόσιου σχολείου.

            Μάλιστα οι εξετάσεις αυτές θα γίνουν με ένα εντελώς αντιεκπαιδευτικό τρόπο, μιας και φωτογραφίζονται από την ανακοίνωση της Διοικούσας επιτροπής των ΠΠΣ ότι θα γίνουν με θέματα κατά PISA, που τα παιδιά με κανένα τρόπο δεν έχουν καν διδαχθεί, όπως προκύπτει από τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών τόσο του Γυμνασίου, όσο και του Δημοτικού Σχολείου. Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις κατά PISA γίνονται για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών συστημάτων από μια “συγκεκριμένη σκοπιά” και όχι για την διαλογή μαθητών μέσα από αυτού του τύπου τις εξετάσεις.

            Επιπλέον, παρατηρείται πρωτοφανής έξαρση των διαφημίσεων της παραπαιδείας και μάλιστα με διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τα σχολεία αυτά.

            Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε τύπου διαχωρισμούς των μαθητών μας, σε κάθε προσπάθεια αποκοπής Δημόσιων σχολείων και παράδοσή τους ως βορά στις επιταγές του πολυδιαφημιζόμενου Σχολείου της Αγοράς.

            Καλούμε τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτά τα Σχολεία να μην συμμετέχουν σ' αυτό το έγκλημα διαλογής των μαθητών τους, να παλέψουν μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την κατάργηση των εξετάσεων και την ανατροπή του Νόμου Διαμαντοπούλου, που μόνο δεινά έχει μέχρι στιγμής προσθέσει στα Σχολεία αυτά.

            Υπενθυμίζουμε προς όλους ότι η πλήρης και τεκμηριωμένη επίσημη θέση του κλάδου μας είναι “Δεν χρειαζόμαστε σχολειά Αριστείας, αλλά Άριστα Σχολεία για όλους

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΔΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ