Thumbnail
Στις 23-10-12 δημοσιεύθηκε-αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα ένα άρθρο-επιστολή που υπογραφόταν από την «ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ».

ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ www.alfavita.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Της Άννας Αναστασιάδη-Συμεωνίδη

Θεσσαλονίκη, 27 Οκτωβρίου 2012

Στις 23-10-12 δημοσιεύθηκε-αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα ένα άρθρο-επιστολή που υπογραφόταν από την «ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ». Στην επιστολή αυτή οι συντάκτες της αναφέρουν ότι είναι διαβλητές και κρυφές οι προσλήψεις των φιλολόγων του ως άνω Προγράμματος στο ΑΠΘ, στο οποίο Πρόγραμμα είμαι η επιστημονικά υπεύθυνη. Πρόκειται για μια επιστολή που είναι παντελώς ψευδής, αβάσιμη, αόριστη και άκρως δυσφημιστική και συκοφαντική για εμένα και για την πολυετή ακαδημαϊκή μου ιδιότητα. Αναφέρεται αόριστα σε «διάφορες φήμες» που κυκλοφορούν και με βάση αυτές στοιχειοθετεί δήθεν τις εις βάρος μου απαράδεκτες και ανυπόστατες αιτιάσεις.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που εργάζονται στο ευρωπαϊκό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΠΟΛΙΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ», με επιστολή-δελτίο τύπου που σας απέστειλε στις 23-10-12, διέψευσε κατηγορηματικά αφενός μεν ότι έχει κάποια σχέση με το άρθρο αυτό που με προσέβαλε βάναυσα αφετέρου δε ότι το απέστειλε αυτή, επισημαίνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η επιστολή αυτή δεν αποτελεί κείμενο της Ομάδας Εκπαιδευτικών του Προγράμματος.

Η επιστολή αυτή, αν και περιείχε προσβλητικά και συκοφαντικά για εμένα πράγματα, δημοσιεύθηκε-αναρτήθηκε από την ηλεκτρονική σας εφημερίδα, χωρίς ιδιαίτερη βάσανο και χωρίς να διασταυρωθούν οι πληροφορίες της, ούτε καν αυτές που αναφέρονται στον συντάκτη της επιστολής, καθώς, όπως αποδείχθηκε, την ίδια κιόλας ημέρα η επιστολή αυτή δεν είχε συνταχθεί και αποσταλεί από την ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που εργάζονται στο ευρωπαϊκό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΠΟΛΙΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ» αλλά από κάποιον άλλον ή άλλους, άγνωστους σε εμένα. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι δημοσιεύσατε-αναρτήσατε μια επιστολή με αυτό το περιεχόμενο, το οποίο θίγει και προσβάλλει την προσωπικότητά μου και την ακαδημαϊκή μου οντότητα.

Σχετικά με την ουσία του ζητήματος δηλώνω προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι διαδικασίες του προγράμματος είναι απολύτως και πλήρως διαφανείς και δεν έχω να αποκρύψω τίποτα και από κανέναν.

Επειδή διαψεύδω πλήρως το περιεχόμενο της ως άνω προσβλητικής προς το πρόσωπό μου επιστολής.

Επειδή η επιστολή αυτή είναι ψευδής, αβάσιμη, συκοφαντική και δυσφημιστική για εμένα.

Επειδή τελικά, ο συντάκτης αυτής της επιστολής δεν είναι αυτός που την υπογράφει.

Επειδή δεν έπρεπε να δημοσιεύσετε-αναρτήσετε αυτήν την επιστολή, καθώς περιέχει συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς προς εμένα.

Για τους λόγους αυτούς

ΔΗΛΩΝΩ ότι το Πρόγραμμα του οποίου είμαι Υπεύθυνη, προχωράει με απόλυτη διαφάνεια και πλήρως αξιοκρατικά.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για την ευκολία με την οποία δημοσιεύσατε- αναρτήσατε αυτήν την επιστολή, χωρίς να ελέγξετε και να διασταυρώσετε το περιεχόμενό της και τον συντάκτη της.

ΖΗΤΩ: α) να αποσυρθεί από την ηλεκτρονική σας εφημερίδα η ως άνω αναφερόμενη, προσβλητική για εμένα επιστολή, β) να ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ η παρούσα διαμαρτυρία-διάψευσή μου στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα, και να παραμείνει για ένα δεκαήμερο σε υψηλή σειρά εμφάνισης, στην αρχική σελίδα, γ) να μου χορηγήσετε το όνομα του αποστολέα αυτής της επιστολής καθώς και την ηλεκτρονική του διεύθυνση, για να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου εναντίον του.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα ακολουθήσω κάθε νόμιμη διαδικασία, για να προασπίσω τα συμφέροντά μου και να προστατεύσω την προσωπικότητά μου από την σπίλωση την οποία υπέστην, τόσο εναντίον του πραγματικού συντάκτη της επιστολής, όσο και εναντίον σας, που τη δημοσιεύσατε με το συκοφαντικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο που περιείχε.

 

Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη 

Παρακάτω δείτε τα δύο κείμενα που προηγήθηκαν του κειμένου της κυρίας Συμεωνίδη και τα οποία αναρτήθηκαν στην alfavita.gr

Κείμενο διάψευσης για τις συνεργασίες φιλολόγων στο πρόγραμμα ΔΙΑΠΟΛΙΣ

Διαβλητές και κρυφές οι προσλήψεις των φιλολόγων του προγράμματος εκπαίδευση αλλοδαπών μαθητών

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα
ΠΑΔΑ: Διεθνής ημερίδα #crAIme για το έγκλημα και την τεχνητή νοημοσύνη
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΔΑ, το Center for Cybercrime Studies του John Jay College of Criminal Justice του Πανεπιστημίου City της Νέας και...
ΠΑΔΑ: Διεθνής ημερίδα #crAIme για το έγκλημα και την τεχνητή νοημοσύνη
astynomia dias
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή
O πατέρας του θύματος κατήγγειλε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, επιτέθηκαν στον 17χρονο γιό του και του...
Πύργος: Χειροπέδες σε 21χρονο και δυο 17χρονους που έδειραν ανήλικο μαθητή