Thumbnail

Την επέτειο 20 χρόνων από την αποστολή του πρώτου μηνύματος SMS έχει κάθε λόγο να γιορτάζει στις 3 Δεκεμβρίου 2012 ο πρώτος αποστολέας SMS. Ο Βρετανός Neil Papworth εργαζόταν τότε στην Sema Group Telecoms και πριν από δύο δεκαετίες, το 1992, ο 22χρονος τότε μηχανικός έκανε την δοκιμή μιας νέας υπηρεσίας που προοριζόταν για την Vodafone UK. Ήταν το πρώτο SMS, το οποίο, παραδόξως, δεν στάλθηκε από κινητό τηλέφωνο.

«Τα κινητά τηλέφωνα δεν είχαν πληκτρολόγια και έτσι το πληκτρολόγησα σε ένα PC. Έγραψε "Merry Christmas και το έστειλα στον Richard Jarvis της Vodafone, ο οποίος βρισκόταν στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας εκείνη την στιγμή», γράφει  ο Papworth. Ο Jarvis παρέλαβε το μήνυμα σε ένα Orbitel 901, που ήταν κινητό τηλέφωνο, αν και δεν μοιάζει σε τίποτα με τα σημερινά κινητά τηλέφωνα.

Η ανταλλαγή SMS δεν «απογειώθηκε» αμέσως. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια, όταν τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αποστολή και την λήψη τους αλλά και όταν η μεταβίβαση SMS από δίκτυο σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας θα γινόταν εφικτή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγας
Είκοσι έξι χρονιά μετρά είδα ξανά τα ματιά του Κριμ, του πρόσφυγα μαθητή μου
Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου, η φιλόλογος Ρία Παπαμανώλη, και ο παλιός της μαθητής Καρίμ συναντήθηκαν ξανά στο σχολείο
Είκοσι έξι χρονιά μετρά είδα ξανά τα ματιά του Κριμ, του πρόσφυγα μαθητή μου