Thumbnail
Οι καθηγητές έστησαν σχεδόν 40 «σκιάχτρα» κατά μήκος της οδού Ζάχου, που συμβολίζουν τα κενά εκπαίδευσης που υπάρχουν, ενώ τα «σκιάχτρα» αποτελούνταν από ένα ξύλινο πλαίσιο με ένα σακάκι, πουκάμισο ή μπλούζα, που είχαν μπροστά κρεμασμένο ένα βιβλίο.

 

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: «Σκιάχτρα» τα 40 κενά εκπαιδευτικών 
Σε «σκιάχτρα» μεταμόρφωσαν τα 40 κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο Ν. Μαγνησίας, μέλη της Διοίκησης της ΕΛΜΕ, σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία που έγινε σήμερα το μεσημέρι επί της οδού Ζάχου (στο ύψος της γέφυρας με την Αναπαύσεως), απέναντι από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι καθηγητές έστησαν σχεδόν 40 «σκιάχτρα» κατά μήκος της οδού Ζάχου, που συμβολίζουν τα κενά εκπαίδευσης που υπάρχουν, ενώ τα «σκιάχτρα» αποτελούνταν από ένα ξύλινο πλαίσιο με ένα σακάκι, πουκάμισο ή μπλούζα, που είχαν μπροστά κρεμασμένο ένα βιβλίο.
 
«Εμείς οι καθηγητές, όταν οι μαθητές δυσκολεύονται να καταλάβουν κάτι στην εκπαιδευτική διαδικασία, καταφεύγουμε σε ένα μέσο που ονομάζεται εποπτικά μέσα διδασκαλίας. Διαπιστώνουμε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας δεν αντιλαμβάνονται ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει η Ελλάδα και ο Νομός Μαγνησίας, το πρόβλημα των κενών εκπαιδευτικών, που τα παιδιά μας χρειάζονται», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης. 
 
Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος, οι εκπαιδευτικοί «αποφασίσαμε να κάνουμε ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας για να καταλάβουν οι Υπουργοί τι συμβαίνει και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Στη Μαγνησία λείπουν 40 εκπαιδευτικοί αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται. Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να μετατραπούν σε είλωτες και να κάνουν υποχρεωτικές υπερωρίες. Το κάνουμε για το καλό των μαθητών μας αλλά δεν αντέχουμε άλλο». 
Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη το υπουργείο Παιδείας πρέπει να σταθεί στο ύψος του και να διορίσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. 
 
«Θα τις στείλουμε τις φωτογραφίες στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και στην Τρόικα. Περίπου 800 ώρες είναι κενές εκ των οποίων οι 500 έχουν καλυφθεί με υπερωρίες. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με λύσεις του ποδαριού αλλά με λύσεις που να στοχεύουν στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα προς όφελος της εκπαίδευσης και των μαθητών», ήταν η δήλωση του Σωκράτη Σαβελίδη.
magnesianews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα