Thumbnail
Για να το τελειώσω από την αρχή, η ποίηση της Δημουλά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Καταλαβαίνω πως κάποιοι και κάποιες γουστάρουν να διαβάζουν για το είδωλο της Κικής

Για να το τελειώσω από την αρχή, η ποίηση της Δημουλά με αφήνει παγερά αδιάφορο. Καταλαβαίνω πως κάποιοι και κάποιες γουστάρουν να διαβάζουν για το είδωλο της Κικής στον σπασμένο τον καθρέφτη και για τις μέρες που περνούν χωρίς εσένα. Δεν ξέρω, αν γούσταρα κι εγώ τα ποιήματα της Δημουλά, πως θα μου φαινόταν αυτά που είπε για τους μετανάστες στην Κυψέλη. Καταλαβαίνω, ακόμη, πως κάποιες και κάποιοι πιστεύουν πως, ανεξάρτητα από το αν εκτιμούν το έργο ενός καλλιτέχνη, οι καλλιτέχνες είναι, κάπως βέβαια στο κουτουρού, με την πλευρά της προόδου και αντιμετωπίζουν από σωστή θέση όλους τους καλούς ανθρώπους. Και πάλι, δεν ξέρω αν δεν πίστευα πως στο κύκλο των καλλιτεχνών βασιλεύει η μαλακία, πως θα αντιμετώπιζα την απέχθεια της Δημουλά απέναντι στους μετανάστες που κάθονται στα παγκάκια της Κυψέλης.

 
Αλλά επειδή ξέρω πως ούτε τα ποιήματα της Δημουλά γουστάρω, ούτε και πιστεύω ότι γενικά οι καλλιτέχνες είναι με την πλευρά των πολλών καλών ανθρώπων, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα “δεν μας χέσεις ρε Κική…”. Και πες μου εσύ καρντάση πως την κόβεις τη Δημουλά; Από εδώ που εγώ στέκομαι βλέπω μία ηλικιωμένη, ξινή Aθηναία που λογικά (λέμε τώρα…) γι’ αυτό που είναι λέει και πιστεύει αυτά τα πράγματα για τους μετανάστες της Κυψέλης.
 
Το θέμα όμως είναι αλλού και θα σε πω που: Όλο το πολιτικοδημοσιογραφικό σινάφι που τις προηγούμενες μέρες μας έκανε τύμπανο το συκώτι με τον… ήρωα Καμίνη, που έβαλε τα ΜΑΤ να “σπρώξουν” τους ναζίδες από το Σύνταγμα, έβγαλε το σκασμό με την περίπτωση της Δημουλά. Ορισμένοι μάλιστα, οι πλέον χυδαίοι, είπαν πως δεν τρέχει τίποτα και ότι δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο ρατσιστικό βάρος τα όσα είπε η Δημουλά. Και εδώ υπάρχει ζουμί καρντάση, ζουμί και αλήθεια γιατί οι ίδιοι που το παίζουν αντιφασίστες, βέβαια του σαλονιού, είναι οι ίδιοι που προβάλλουν πολιτικά ανεκδιήγητα πρόσωπα, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αυτά που έκανε με τις οροθετικές ιερόδουλες θα έπρεπε να αποτελέσουν ένα σκάνδαλο ευρωπαϊκών διαστάσεων και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που ήταν ο πρώτος υπουργός Δημόσιας Τάξης στην Ελλάδα που εξαπέλυσε ένα κανονικότατο πογκρόμ εναντίον των μεταναστών. Οι ίδιοι που ζητούν να περιοριστούν τα πολιτικά δικαιώματα όσων καταδικάζονται για πράξεις ρατσιστικής βίας, λένε πως οι δηλώσεις Δημουλά για τους μετανάστες στην Κυψέλη προκάλεσαν μόνο “αίσθηση” και όχι αναγούλα…
 
Εσύ όμως καρντάση ξέρεις, τα καθίκια και οι ναζίδες είναι στην ίδια πλευρά, ξέρεις πως η Χρυσή Αυγή είναι το παρακρατικό παιδί της Νέας Δημοκρατίας, πως το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το ΛΑΟΣ και έκανε υπουργούς τους φασίστες νοσταλγούς του Παπαδόπουλου. Ξέρεις πως το δόγμα τους, για τη συντριβή του κόσμου της εργασίας, γέννησε το έκτρωμα του ναζισμού στις λαϊκές γειτονιές. Και για να αρχίσουμε από το τέλος, ξέρεις και δεν μασάς και θέλεις ό,τι υπάρχει κάτω από τον ουρανό να είναι για όλους.
 
Πηγή: alterthess.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkyos.png
Συνελήφθη 56χρονος γιατί χτύπησε την έγκυο σύζυγό του – Τον κατήγγειλαν οι γείτονες
Συνελήφθη 56χρονος με την κατηγορία ότι χτύπησε την έγκυο σύζυγό του - Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος
Συνελήφθη 56χρονος γιατί χτύπησε την έγκυο σύζυγό του – Τον κατήγγειλαν οι γείτονες