Thumbnail
Για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ στο Λαγκαδά

Για την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ στο Λαγκαδά

        

Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή έδειξε για άλλη μια φορά το αντιλαϊκό και αποκρουστικό της πρόσωπο, καθώς και την προθυμία της να υπηρετήσει πιστά με το δικό της «ξεχωριστό» τρόπο το σύστημα και την πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης, τρόικας και τα κάθε λογής μνημόνιά τους.

Τη δεύτερη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, κι ενώ στη βουλή συζητιόταν τα νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όλο το λαό, τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ που καλούσαν τους μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά να συμμετέχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις. Η ομάδα των φασιστοειδών με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τα μέλη της ΚΝΕ και αφού διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα.

            Η συνέχεια απέδειξε περίτρανα ότι καμία συμμορία φασιστοειδών δε μπορεί να σταθεί απέναντι στο οργανωμένο ταξικό κίνημα. Τα μέλη της ΚΝΕ έσπευσαν να βοηθήσουν απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ και κατάφεραν να πάρουν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια.

            Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είναι ένας ύπουλος αντικομουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές.

            Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστικών οργανώσεων.

            Καλούμε τους συναδέλφους με τη συλλογική μας δράση να αποκρούσουμε και να απομονώσουμε παρόμοιες ενέργειες. Μέσα και έξω από το σχολείο να αναδείξουμε το σκοτεινό ρόλο της Χρυσής Αυγής και να συμμετάσχουμε σε όλες τις δραστηριότητες που οργανώνονται σε αντιφασιστική κι αντιρατσιστική κατεύθυνση. Μπροστά στον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στις απειλές που εκτοξεύθηκαν. Το μαζικό κίνημα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από θρασύδειλα πιόνια και υπηρέτες των πιο σκοτεινών μηχανισμών του καπιταλιστικού κράτους.

            Η κυβέρνηση να αναλάβει  τις ευθύνες της. Είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα.

Θεσσαλονίκη, 8 Νοέμβρη 2012

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής