Thumbnail

 

Για συμμετοχή σε δέκα δολοφονίες --οι εννέα εκ των οποίων με ρατσιστικά κίνητρα-- και 15 ένοπλες ληστείες κατηγορείται από τις ομοσπονδιακές γερμανικές αρχές η 37χρονη Μπεάτε Τσεπ, μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης που συνελήφθη πέρσι στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαλεύκανση των αποκαλούμενων "φόνων του κεμπάπ".
 
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σάλο στη Γερμανία και είχε ως συνέπεια να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD.
 
Η Τσεπ ήταν μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας NSU, που φέρεται να σκότωσε εννέα μετανάστες (έναν Έλληνα και οκτώ Τούρκους) και μία αστυνομικίνα από το 2000 μέχρι το 2007.
 
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα, όπως είπε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Καρλσρούης Χάραλντ Ράνγκε. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένα πρώην στέλεχος του NPD, ο Ραλφ Βόλεμπεν, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για "συνέργεια σε δολοφονία". Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων εκ των οποίων ο Κάρστεν Ε. κατηγορείται επίσης για συμμετοχή σε δολοφονία, ο Αντρέ Α. για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση στην Κολονία και ο Χόλγκερ Γκ. για παροχή βοήθειας στην NSU σε τρεις περιπτώσεις.
 
Τα δύο άλλα ηγετικά στελέχη της NSU, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, αυτοκτόνησαν τον Οκτώβριο του 2011. Τέσσερις ημέρες μετά τον εντοπισμό των σορών τους η Μπεάτε Τσεπ παραδόθηκε στην αστυνομία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των δολοφονιών. Μέχρι τότε οι αρχές απέκλειαν την πιθανότητα να επρόκειτο για ρατσιστικούς φόνους και πίστευαν ότι οι δράστες ανήκαν στον τουρκικό υπόκοσμο.
 
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών. Η έναρξη της διαδικασίας απαγόρευσης του NPD, μιας ρατσιστικής, αντισημιτικής οργάνωσης νοσταλγών του Γ΄ Ράιχ, αναμένεται να συζητηθεί τον Δεκέμβριο σε επίπεδο κρατιδίων. Ήδη όμως το υπουργείο Εσωτερικών έχει ταχθεί κατά της απαγόρευσης του κόμματος.
 
Η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για τους ρατσιστικούς φόνους θα γίνει στο Μόναχο. Η πόλη αυτή επελέγη επειδή τα περισσότερα από τα θύματα ζούσαν στην περιοχή αυτή της νότιας Γερμανίας.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Αξιολόγηση: Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία - Αποχή της ΟΛΜΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή για τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εκδίκαση...
Αξιολόγηση: Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία - Αποχή της ΟΛΜΕ
epidoma paidiou mitera mitrotita
Επίδομα μητρότητας: Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες
Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες
Επίδομα μητρότητας: Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες