Thumbnail
Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά στην Βρετανία θα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι  το 2020 σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιμέλεια: Χρήστος Κωστόπουλος 

Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά στην Βρετανία θα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι  το 2020 σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού  Ντ. Κάμερον η παιδική φτώχεια όχι μόνο δεν θα εξαλειφτεί αλλά αναμένεται να εκτιναχθεί το επόμενο διάστημα.

Έρευνα από το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών υπολόγισε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τη μείωση του προϋπολογισμού της χώρας θα γυρίσουν τη χώρα 10 χρόνια πίσω.  Μέχρι το 2020, περίπου 3,4 εκατομμύρια παιδιά – 1 στα τέσσερα – θα ζουν σε συνθήκες φτώχειας, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά ένα εκατομμύριο σε σχέση με σήμερα.

Το 2007, ο Ντ. Κάμερον δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση της παιδική φτώχειας, λέγοντας ότι «η αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας είναι κεντρικό ζήτημα για τη συνολική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των παιδιών».  Ο νόμος για την παιδική φτώχεια ψηφίστηκε το 2010, και δεσμεύει τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές κυβερνήσεις, να αναλάβουν δράση για την εξάλειψή της.

Απ’ ότι φαίνεται όμως τα πράγματα κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση:  Η ετυμηγορία του ινστιτούτου είναι σαφής – μετρημένη από δύο διεθνώς αναγνωρισμένα μεθοδολογικά εργαλεία -  και αναμένεται να βυθίσει πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στη φτώχεια μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

Τα παιδιά που θεωρείται ότι ζουν σε συνθήκες φτώχειας είναι αυτά που οι οικογένειές τους έχουν εισόδημα κάτω από το 60% εθνικού του μέσου όρου.

Via

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέσεις καθηγητών σε μεγάλο εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Project! Απαραίτητη η 3ετής εμπειρία σε σχολείο

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 6/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος
Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκρή γυναίκα μετά από σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί
Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος από σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί
Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκρή γυναίκα μετά από σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί
tzaneio-graffity-it.jpg
Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονη – Διοικητική και ποινική διερεύνηση για το τραγικό ιατρικό λάθος
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέταξε άμεσα τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το λάθος.
Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 62χρονη – Διοικητική και ποινική διερεύνηση για το τραγικό ιατρικό λάθος
goneis mathites sxoleio
Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – «Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί»
«Στριμώχνουν τα παιδιά σε τμήματα των 25 μαθητών, δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις για μείωση αριθμού σε κάθε τάξη και δεν τηρούνται οι όροι...
Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων – «Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί»