Thumbnail
Διευκρινίζουμε ότι η Ενότητα Αριστερών Καθηγητών δεν θα είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, όσο αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της  ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, που θα γίνουν στις 24 Απριλίου στην περιοχή μας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ. ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Διευκρινίζουμε ότι η Ενότητα Αριστερών Καθηγητών δεν θα είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, όσο αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της  ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, που θα γίνουν στις 24 Απριλίου στην περιοχή μας. Η βασική πολιτική διαφωνία που προέκυψε, σχετίζεται με την ανάγκη, στο όχι στο μνημόνιο να προστεθεί  τουλάχιστον και το όχι στο ευρώ.

Έτσι εκπαιδευτικοί μέλη των παρεμβάσεων, «εκπαιδευτικοί για το Σχέδιο Β», αλλά και όσοι κατανοούν μετά τα γεγονότα της Κύπρου, ότι το «όχι στο μνημόνιο» που είναι σύνθημα όλων των παρατάξεων, δεν αρκεί, ή μάλλον είναι κενό-περιεχομένου και για αυτό χρειάζεται  άμεση και ρεαλιστική  εναλλακτική λύση, που θα επιχειρήσει να σπάσει τον γόρδιο δεσμό χρέους-ευρώ και που πρέπει να μετατραπεί σε πλειοψηφική πρόταση του συνδικαλιστικού κινήματος, που δεν θα προϋποθέτει όμως αυτόματα και την εγκαθίδρυση του (πρώην υπαρκτού) σοσιαλισμού,  συγκροτήσαμε την Αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών.

Τα υπόλοιπα υπάρχουν στην διακήρυξη μας .

Υ.Γ.: Όποιος θέλει  μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να συνδράμει στην προσπάθεια και στο 6973307889.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(Αγ. Παρεμβάσεις, εκπαιδευτικοί για το Σχέδιο Β, ανεξάρτητοι)

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΕΥΡΩ                                                 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ  Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ  ΓΕΡΜΑΝΙΑ-Ε.Ε.

Η νέα κυπριακή τραγωδία είναι μια σκοτεινή φωτογραφία, της κατάργησης κάθε έννοιας δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας, στις μικρές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, από την οικονομική χούντα του ευρώ και της Ε.Ε.. Η ουσιαστική εξαφάνιση των εθνικών κεντρικών τραπεζών από την συνθήκη του Μάαστριχτ, δηλαδή ή κατάργηση τους, ως δημόσιους πιστωτές των εθνών-κρατών τους, οδήγησε αρχικά  κράτη της περιφέρειας, όπως η  Ελλάδα, στις αγκαλιές των αγορών και των ξένων πιστωτών. Συγχρόνως, οι μικρές και αδύναμες οικονομίες τους καταστρέφονταν εκτιθέμενες στον ελεύθερο ανταγωνισμό μέσα στο «σύστημα» του ευρώ και της Ε.Ε., με αποτέλεσμα την καθολική τους χρεοκοπία (παραγωγική και δημοσιονομική). Σε αυτό το δεινό οικονομικό περιβάλλον, η απόλυτη εξουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρέχει ρευστότητα, στις τράπεζες, να τις «κλείνει» κατά το δοκούν, δίνει το δικαίωμα στην Γερμανία να επιβάλλει νέα «κατοχή» στις χώρες της περιφέρειας, με την δύναμη αυτού του «όπλου».

Όπως απέδειξε το ηρωικό κυπριακό όχι, των   δύο όμως μόλις  ημερών, τα όχι δεν αρκούν, αν ο λαός δεν είναι προετοιμασμένος για την αυγή. Τα όχι στα μνημόνια, χωρίς εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Τέτοιο εναλλακτικό σχέδιο, σε πρώτη φάση δεν μπορεί παρά να είναι το κόψιμο του γόρδιου δεσμού της συνθήκης του Μάαστριχτ, η απελευθέρωση από την απόλυτη εξουσία της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, το εθνικό νόμισμα.  

Η Κύπρος απέδειξε, ότι δεν  υπάρχουν περιθώρια ούτε επιβίωσης, ούτε διαπραγμάτευσης, για μικρές περιφερειακές χώρες όπως η Ελλάδα μέσα στο «σύστημα» του ευρώ και της Ε.Ε.. Το σύστημα είναι κατασκευασμένο, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του βιομηχανικού κεφαλαίου και των μεγάλων τραπεζών, της Γερμανίας και των ισχυρών κρατών. Αν και στην Κύπρο ξεκίνησε μια σοβαρή συζήτηση για τις  συντεταγμένες της χώρας, για την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., που θα  είναι και η μόνη σωτηρία του κυπριακού λαού, στην Ελλάδα, το κατεστημένο, το «κόμμα του ευρώ», η θλιβερή ελληνική ολιγαρχία, έχει συνδέσει απόλυτα τα συμφέροντα της  με την παραμονή στο ευρώ και στην Ε.Ε.. Υπολογίζει να επιβιώσει στα συντρίμμια της χώρας, από την φτώχεια  και την αθλιότητα του λαού, από την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς. Για αυτό η υπόθεση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας,  όπως και ο μισθός, η  ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος, η δημοκρατία στους χώρους εργασίας, τα κοινωνικά δικαιώματα, γίνονται όλα, υπόθεση του εργατικού και κοινωνικού κινήματος. Όλα περνούν μέσα από την αποχώρηση από την  ζώνη του ευρώ και είναι κάτι που πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί,  είναι κάτι που το λαϊκό κίνημα όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθεί, αλλά πρέπει να φουντώσει για να το επιβάλλει.

Σήμερα, χρειάζεται  από κάτω, από τον λαό, από τα συνδικάτα, από το κοινωνικό κίνημα, από τους άνεργους, από την νεολαία,  να δημιουργηθεί ένα πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που θα συμπεριλάβει το μεγάλο κομμάτι του λαού που συνθλίβεται, ένα σύγχρονο ΕΑΜ, που θα επιβάλλει τα εξής:

    Την στάση πληρωμών προς τους ξένους δανειστές, με σκοπό την συντριπτική διαγραφή του εξωτερικού χρέους. Να στείλει δηλαδή στο διάολο το Δ.Ν.Τ., και την τρόικα.

    Την άμεση έξοδο από το ευρώ, και την δημιουργία νέου εθνικού νομίσματος για να λειτουργήσει η οικονομία.

    Την εθνικοποίηση των τραπεζών, ώστε να χρηματοδοτηθούν προνομιακά, συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας. Εθνικοποίηση επίσης, υποδομών (της Αττικής οδού, εθνικών οδών, λιμανιών, κλπ)   και στρατηγικών επιχειρήσεων.

    Εθνική οικονομική και νομισματική πολιτική, για την έξοδο από την κρίση, ενάντια στην ανεργία, υπέρ των δυνάμεων της εργασίας και της δημοκρατίας,  αγροτικός και βιομηχανικός σχεδιασμός, με  βραχυπρόθεσμη, ή μεσοπρόθεσμη ανάγκη, την αποδέσμευση και από την Ε.Ε., που θα αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα.   

    Δημοκρατία των εργαζομένων και κοινωνικός έλεγχος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Κοινωνικό κράτος, αναδιανομή του εισοδήματος.

Σίγουρα, ο δρόμος της ρήξης με το  ντόπιο και ξένο  κεφάλαιο, με το κατεστημένο, με το ευρωπαϊκό κέντρο, με το ευρώ και την Ε.Ε., δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι όμως μονόδρομος, αν δεν θέλουμε να ζήσουμε γονατιστοί, φτωχοί και εξαθλιωμένοι, με τα παιδιά μας μετανάστες.

Ο λαός στην Κύπρο, αν τον αφήσουν να αποφασίσει με δημοψήφισμα, αν δηλαδή γίνει σεβαστή η έννοια της δημοκρατίας, ή αν καλύτερα την επιβάλλει ο ίδιος, είναι βέβαιο ότι θα  αποχαιρετήσει το ευρώ και την Ε.Ε..

Μπορούμε όμως και πρέπει και σύντομα, εδώ στην Ελλάδα, να επιβάλλουμε την λογική, την ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον μας, την δημοκρατία, τα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, γιατί αλλιώς  θα ηγεμονεύσει, η Χρυσή Αυγή και ο νέος φασισμός.   

Για να μείνουμε στο ευρώ, το δημόσιο σχολειό και καθετί δημόσιο εκτελείται. Το δημόσιο σχολείο βυθίζεται και αυτό στην δίνη της λιτότητας. Έλλειψη χρημάτων για στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες, ελλείψεις καθηγητών (πολλά  σχολεία στην περιοχή μας κάνουν περικοπή ωρών κλπ), ενώ στην επαρχία οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι δεν αποκλείεται να σιτίζονται και στα συσσίτια της εκκλησίας. Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση ωρών διδασκαλίας, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, αξιολόγηση με σκοπό την τρομοκρατία, οι απολύσεις ξεκίνησαν με τις διαθεσιμότητες, πανελλαδικές εξετάσεις από την πρώτη λυκείου με στόχο την έξωση των μαθητών. Ετοιμάζονται να πάρουν την μεγάλη ρεβάνς για το 16. Μειώνουν σχολές, απαξιώνουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και είναι θέμα χρόνου η καθιέρωση των κολεγίων και της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης.

Για να μείνουμε στο ευρώ οι μισθοί θα γίνουν Βουλγαρίας, οι συντάξεις Αφρικής, και η υγειονομική περίθαλψη τύπου Ινδίας.

Για να μείνουμε στο ευρώ θα έχουμε 2εκ ανέργους, Για να μείνουμε στο ευρώ θα ματώνουμε καθημερινά.

Για την Αξιολόγηση: Το ζήτημα της αξιολόγησης πέρα από την μισθολογική καθήλωση, ή και την μισθολογική υποβάθμιση, ή και την απόλυση, είναι πρώτα από όλα θέμα αξιοπρέπειας. Τα σχολεία θα μετατραπούν σε φέουδα διευθυντών και φοβισμένων συναδέλφων. Τα κομματικά ρουσφέτια, και η «υπακοή» θα αντικαταστήσουν την οποιαδήποτε δημοκρατία του συλλόγου διδασκόντων. Οφείλουμε να σταματήσουμε την αξιολόγηση. Το οφείλουμε στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος. Συλλογικά, να την αρνηθούμε. Είναι  υποχρέωση των στελεχών της εκπαίδευσης να μην «πειθαρχήσουν», να μην «υπακούσουν», να μην «σκύψουν». Είναι αναγκαιότητα για  τους συλλόγους διδασκόντων να την εμποδίσουν. Είναι καθήκον για το συνδικαλιστικό κίνημα, να  οργανώσει τον  αγώνα.  

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μαγαζί των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ: Οι μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού μας δεν βρήκαν ούτε την πρέπουσα συνδικαλιστική, ούτε την απαραίτητη πολιτική στήριξη. Οι τεράστιες συγκεντρώσεις, οι μαχητικές  απεργίες, το μεγαλειώδες κίνημα των πλατειών, δεν επιχειρήθηκαν να κλιμακωθούν με γενική πολιτική απεργία. Αντίστροφα, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, η γραφειοκρατία της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, πυροβολούσε με άσφαιρα, μια φορά κάθε δίμηνο, έτσι ώστε να εδραιωθεί η πεποίθηση περί της αδυναμίας του λαϊκού παράγοντα να ανατρέψει  καταστάσεις  και να ευτελιστεί η απεργία.  Ποτέ, μα ποτέ, δεν υπήρξε ένα στοιχειώδες σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα, ακόμη και όταν στο πεζοδρόμιο βρέθηκε 1 εκ. κόσμος, (Μάιος του 10, Ιούνιος του 2011-πλατεία Συντάγματος), γιατί ποτέ μα ποτέ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν ήθελαν διώξει ο λαός την τρόικα. Τεράστιες πολιτικές ευθύνες έχουν και τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, τα οποία κρύφτηκαν στο κοινοβούλιο, ιδίως τις μέρες της πλατείας Συντάγματος,  αντί να αποχωρήσουν από αυτό, και να βοηθήσουν την λαϊκή διαμαρτυρία, να μεταμορφωθεί σε νικηφόρα εξέγερση. .

Οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι εκτός τόπου και χρόνου και παρά τα «φαινόμενα» συναντώνται. Σαν τους τυφλούς,  δεν βλέπουν, τον εφιαλτικό οικονομικό ιμπεριαλισμό της Γερμανίας, δεν καταλαβαίνουν καν τι γίνεται στην ευρωζώνη και στην Ε.Ε., πολύ περισσότερο τι είναι η ζώνη του ευρώ και η Ε.Ε.., μια καταστροφή για χώρες και λαούς όπως ο ελληνικός. Έτσι οι μεν πρώτοι σπέρνουν διάφορες ευρωαυταπάτες, αυτοχαρακτηρίζονται  «καλοί» διαπραγματευτές, και χαρακτηρίζουν την έξοδο από μνημόνιο-ευρώ, δηλαδή την απελευθέρωση της χώρας και των εργαζομένων της, ως «εθνική αναδίπλωση»!!!!, ενώ αναγορεύουν συγχρόνως σε εθνικό μας νόμισμα το ευρώ!!! (δηλώσεις Τσίπρα, στις ΗΠΑ). Οι δεύτεροι, σε απόλυτη συμφωνία με τους πρώτους, εγκαταλείπουν τις  παραδόσεις τους, αλλά και τις αναλύσεις τους (που δικαιώθηκαν!) και λίγο πολύ μας λένε: «τι μέσα, τι έξω από το ευρώ, ή και από την Ε.Ε., το ίδιο είναι καπιταλισμό θα έχουμε»!. Πρόκειται (;) για το ίδιο κόμμα που ζήταγε δημοψήφισμα για την συνθήκη του Μάαστριχτ και το ευρώ!!!

Σε αυτές τις εκλογές που διεξάγονται για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, ουσιαστικά ψηφίζουμε και για την ΑΔΕΔΥ, μια που από το συνέδριο της ΟΛΜΕ, θα βγουν και οι αντιπρόσωποι για την ΑΔΕΔΥ. 

Συνάδελφοι, αν δεν τους μαυρίσετε (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ),  είστε  συνυπεύθυνοι. Όμως αυτές οι εκλογές είναι και πολιτικές. Για αυτό ζητάμε την ψήφο σας. Για να εκφραστεί πολιτικά  το ρεύμα της Λευτεριάς, που γεννήθηκε μετά την Κυπριακή τραγωδία. Η Κύπρος μπορεί να παίξει ίσως πάλι ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το 1974 εξ αιτίας της έπεσε η χούντα. Τώρα μπορεί να πέσει το μνημόνιο και το ευρώ και να γεννηθεί μια νέα μεταπολίτευση.

Συνάδελφοι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η ελευθερία δεν χαρίζεται κατακτιέται. Ο φόβος, όμως που σπέρνει το σύστημα για προκατακλυσμιαίες καταστροφές επειδή θα αλλάξουμε νόμισμα, είναι τουλάχιστον ανοησίες και εκτός κάθε οικονομικής θεωρίας και επιστήμης, συμπεριλαμβανόμενων των ορθόδοξων οικονομικών. Η καταστροφή είναι με την τρόικα και μέσα στο ευρώ.  

Συνάδελφοι, ενισχύστε τα συνδικάτα, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός κινήματος και  ενός λαϊκού μετώπου  που μετά την κυπριακή τραγωδία γίνεται κατανοητό από όλους μας το πολιτικό του περιεχόμενο. Για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που θα πετάξει την τρόικα το χρέος και το ευρώ στην θάλασσα, και θα δώσει ελπίδα και ζωή. - Εκλογές και συνέλευση στις 24 Απριλίου στο 1ο Λ. Ν. Ιωνίας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα