Thumbnail
 Η «Αριστερή Παρέμβαση» είναι μια συνδικαλιστική κίνηση από καθηγητές του νομού Ηρακλείου που θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των «Αγωνιστικών Παρεμβάσεων –Συσπειρώσεων-Κινήσεων» που δρουν Πανελλαδικά.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΟΙΟΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ

   Συνάδελφοι,

 Η «Αριστερή Παρέμβαση» είναι μια συνδικαλιστική κίνηση από καθηγητές του νομού Ηρακλείου που θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των «Αγωνιστικών Παρεμβάσεων –Συσπειρώσεων-Κινήσεων» που δρουν Πανελλαδικά. Με αυτό στη σκέψη μας επί χρόνια προσπαθούμε να συμπορευτούμε με τους συναγωνιστές της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Ηρακλείου», πράγμα όμως που κάποιοι μας το αποκλείουν συστηματικά, επειδή δεν ανήκουμε στον πολιτικό χώρο που ανήκει η ηγετική ομάδα της Αγωνιστικής Παρέμβασης. Γι’αυτό και δημιουργήσαμε τη συλλογικότητα της «Αριστερής Παρέμβασης», για να μπορέσουμε να παλέψουμε από κοινού με τις «Παρεμβάσεις» στις επερχόμενες μάχες.

 Θεωρούμε ανεξήγητη και απολύτως λανθασμένη τη στάση των συναγωνιστών της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» να μας αποκλείουν από τη συστράτευση για τον κοινό αγώνα για σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της εσωτερικής Τρόικας και την ανατροπή της, εκεί που σε όλη την άλλη χώρα οι «Παρεμβάσεις» συσπειρώνουν αγωνιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους της επαναστατικής αριστεράς και όχι μόνο, όπως ανένταχτους και άλλους, στη βάση της αποδοχής μιας αντιδιαχειριστικής, αντιγραφειοκρατικής, αντικαπιταλιστικής, ταξικής πολιτικής. Γι’αυτό και παντού συνεργάζονται δυνάμεις του ΝΑΡ, του ΣΕΚ, των Συσπειρώσεων και άλλων οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Μ-Λ ΚΚΕ, αγωνιστές άλλων πολιτικών χώρων και ανένταχτοι, χωρίς όλοι αυτοί να προτάσσουν την όποια κομματική τους ταυτότητα, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

 Δεν μπορούμε επίσης να μην παρατηρήσουμε ότι είναι  λυπηρό το γεγονός  ότι  τη  στιγμή  που το σύστημα πραγματοποιεί  τη μεγαλύτερη επίθεση των  μεταπολεμικών χρόνων  στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων  και  απαιτείται  η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση  όλων των αριστερών δυνάμεων στη βάση ενός προγράμματος ρήξης και ανατροπής, οι συναγωνιστές της «Αγωνιστικής Παρέμβασης»  διαλέγουν το δρόμο των καταγγελιών, της διαστρέβλωσης των θέσεων μας, και της συνέχισης του αριστερού εμφύλιου  που τόσο έχει κουράσει και απογοητεύσει τον κόσμο.

 Εμείς ως «Αριστερή Παρέμβαση» (τίτλος που επιλέξαμε επειδή ανήκουμε στις «Παρεμβάσεις»  και όχι για να …υφαρπάξουμε ψήφους(!!!)-ας μην υποτιμούμε τον κόσμο-) κατανοώντας την ανάγκη της κοινής δράσης μέσα στο κίνημα απευθύναμε επίσημη πρόταση την προηγούμενη χρονιά για κοινή εκδήλωση για την «Αξιολόγηση»  αλλά συναντήσαμε άρνηση. Υπήρξε δεύτερη πρόταση και φέτος την οποία επίσης απέρριψαν κατηγορηματικά(!!!)

 Ας κρίνει λοιπόν ο καθένας , ποιος λειτουργεί διασπαστικά.

  Εμείς από την πλευρά μας καλούμε τους συναγωνιστές της τοπικής «Αγωνιστικής Παρέμβασης» να εγκαταλείψουν την εμπαθή τακτική απέναντι μας, τη στιγμή που ταυτόχρονα προχωρούν στη συνεργασία με συναγωνιστές της Ταξικής ενότητας («Αγωνιστικών κινήσεων»), που για χρόνια αρνούνταν. Μια τέτοια αντίληψη περιορίζει την εμβέλεια των Παρεμβάσεων καθώς εκλαμβάνονται σαν συνδικαλιστικές προεκτάσεις των πολιτικών χώρων που ανήκουν, πράγμα αντίθετο με το πνεύμα και την μέχρι τώρα πρακτική των Παρεμβάσεων πανελλαδικά. (Είναι γεγονός ότι η εδώ «Αγωνιστική Παρέμβαση» θέλουν κάποιοι να αποτελεί κομματικό παράρτημα του Μ-Λ ΚΚΕ).                                                         

 Εμείς χαιρετίζουμε την ενότητα που προωθείται το τελευταίο διάστημα και με τους συναγωνιστές των «Αγωνιστικών κινήσεων»,  και καλούμε άλλη μια φορά σε κοινή  συστράτευση  απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

 Θεωρούμε σημαντική τη συμβολή μας στην ενίσχυση των Παρεμβάσεων στις εκλογές ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ στην περιοχή μας και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην επόμενη μάχη για την ενίσχυση των «Παρεμβάσεων» στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για την ανατροπή της γραφειοκρατίας.

 Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από την «Αριστερή Παρέμβαση», στα πλαίσια των Πανελλαδικών «Παρεμβάσεων- Κινήσεων-Συσπειρώσεων» και δεν θα δεχτούμε κανέναν ως αξιολογητή της αριστεροσύνης μας. Οι μόνοι κριτές είναι οι εργαζόμενοι κι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή των σφραγίδων και των αποκλεισμών.

 Αποτελεί ακόμα βαθιά μας πεποίθηση ότι κάθε εργαζόμενος έχει θέση σ’αυτόν τον αγώνα, στη σύνθεση απόψεων και στην κοινή δράση, μιας και κανείς δεν μπορεί να αποτελεί κάτοχο της απόλυτης αλήθειας. Δεν θεωρούμε επίσης ότι κατέχουμε το μονοπώλιο του αγωνιστή και του αριστερού-όπως ίσως πιστεύουν άλλοι- και ακόμα ότι αυτοί οι τίτλοι πρέπει να επιβεβαιώνονται καθημερινά σε κάθε ιστορική στιγμή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια