Το Εφετείο αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται. Παράλληλα όμως όρισε ως εγγύηση το εξοντωτικό ποσό των 30.000 ευρώ αναδεικνύοντας την εκδικητική διάθεση της κυβέρνησης.
Το Συμβούλιο Εφετών είχε αναβάλει δύο φορές τη συνεδρίαση. Ο κρατούμενος είναι απεργός πείνας για 38η ημέρα και σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Ο Κώστας Σακκάς διεκδικούσε την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς είχε ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου- χωρίς να έχει δικαστεί. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε προσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ανακαλείται το πιο διάσημο τρόφιμο στον κόσμο – Είναι γεμάτο στα φυτοφάρμακα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ