Thumbnail
Αποφάσεις του Συλλόγου ΠΕ Αν. Αττικής "ο Σωκράτης"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.

 ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ  «Ο ΣΩΚΡΑΤHΣ        Αχαρνές 15/4/2013                      

Σπ. Κιουρκατιώτη 10 – Αχαρνές

Τηλέφωνο-Φαξ : 210-2460973  

Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης    

Τηλέφωνο : 6978896216                            

    http://syllogos-socratis

ΨΗΦΙΣΜΑ

      Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες συναδέλφων από όλη την Ελλάδα για πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων .

      Διώξεις που γίνονται αυτοδίκαια, μετά από μηνύσεις εναντίον συναδέλφων και ιδιαίτερα συνδικαλιστών,  αποσκοπούν στην τρομοκράτησή τους, δείχνουν το πραγματικό - αυταρχικό πρόσωπο της διοίκησης .    

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»  καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί μετά από μηνύσεις εναντίον αιρετών,  μελών του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σάμου ,για τη βαθμολογία τους κατά τη διαδικασία των κρίσεων για την επιλογή Διευθυντών τον Ιούλιο του 2011.

Καταγγέλλει επίσης τη δίωξη που έχει ασκηθεί και κατά του  Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, επειδή  κατήγγειλε  αυτή την ενέργεια.

      Οι διώξεις, αλλά και η αυτοδίκαιη αργία, αποτελούν πράξεις καταστολής και αυταρχισμού που στην ουσία καταργούν το ρόλο του αιρετού ως εκλεγμένου μέλους στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και το ρόλο του Δ.Σ. του Συλλόγου . 

    Συνδέονται με το γενικότερο κλίμα διώξεων και τρομοκράτησης που φέρνει το νέο πειθαρχικό και η αξιολόγηση, ώστε η κυβερνητική πολιτική που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις που κόβει μισθούς και συντάξεις να περάσει χωρίς αντίσταση .

     Θέλουν τον εκπαιδευτικό υποταγμένο και φοβισμένο για να βγάζει υποταγμένους και φοβισμένους μαθητές, υποταγμένους αυριανούς εργάτες   

Ζητάμε :

      Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις τόσο κατά των αιρετών μελών του Συμβουλίου Επιλογής όσο και  κατά του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

      Να καταργηθεί ο νόμος που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και θέτει δημόσιους λειτουργούς σε αργία

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ             ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΤΡΙΜΠΟΣ

====================

Δ΄ ΕΛΜΕ  ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Τα ΔΣ  καταγγέλλουν και καταδικάζουν την επίθεση μπράβων της Χρυσής Αυγής σε συναδέλφους του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών την ώρα που αυτοί συνόδευαν μαθητές σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Επειδή η επίσκεψη δεν συμφωνούσε με το «αναλυτικό πρόγραμμα» της Χρυσής Αυγής, νονοί των «ταγμάτων εφόδου» που αυτή διατηρεί, επιτέθηκαν σε καθηγητές και μαθητές και τους προπηλάκισαν με σκοπό την τρομοκράτησή τους και τη ματαίωση της επίσκεψης. Στοχοποιώντας μάλιστα τον ένα από τους συναδέλφους, στο μάθημα του οποίου εντασσόταν η επίσκεψη, τον εξύβρισαν χυδαία και απείλησαν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Το περιστατικό αυτό ακολούθησε άλλο ανάλογο, που συνέβη πριν μερικές μέρες στο ίδιο σχολείο, όταν Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε συνάδελφο που μοίρασε ανακοίνωση για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν με συμμετοχή και μαθητών Χρυσαυγιτών που φοιτούν στο σχολείο αυτό και καλούν τους εξωσχολικούς τραμπούκους να παρέμβουν.     

Εκτιμούμε πως τέτοια φαινόμενα δεν επιτρέπεται να γίνονται ανεκτά και με τέτοιες ενέργειες να ανοίγει παράθυρο εκφασισμού της κοινωνίας και να  ανάγεται η βία και ο τραμπουκισμός σε υποκατάστατο της πολιτικής δράσης. Ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η άρνηση αποδοχής του διαφορετικού δεν ταιριάζει με τους στόχους και τη λογική που πρέπει να υπηρετεί το σχολείο. Δεν έχουν θέση σ’ αυτό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και στο 4ο ΓΕΛ Αχαρνών και σε κάθε άλλο σχολείο που παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα, να τα καταδικάζουν ευθέως και να απομονώνουν τους υπεύθυνους δίνοντας με τη στάση τους και το παράδειγμα στους μαθητές τους. Σε όλα τα σχολεία, είτε υπάρχει πρόβλημα είτε όχι, θεωρούμε σκόπιμο να οργανώνονται εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την αγριότητα του ναζισμού και φασισμού και θα καλλιεργούν κλίμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο άσχετα από καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία και χρώμα του δέρματος. Να αναδεικνύεται ότι σκοπός αυτών των φαινομένων είναι να διχάσουν τους ανθρώπους, τους εργαζόμενους να στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλον  και να διευκολύνουν τα σχέδια των κοινωνικά ισχυρών, της αστικής τάξης σήμερα, να δυναστεύουν και να εκμεταλλεύονται τους ασθενέστερους, την εργατική τάξη. Άτεγκτοι, ιδιαίτερα, πρέπει να είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί σε κάθε περίπτωση προσπάθειας να επιβληθούν με βία και απειλές στο σχολείο και την κοινωνία απόψεις αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές.

Στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε δίνεται η ευκαιρία αξιοποίησης σε αυτή την κατεύθυνση της 9ης Μαΐου, ημέρας της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Συνάδελφοι, κανένας δεν δικαιολογείται να υποτιμήσει το πρόβλημα ή να αδιαφορήσει. Τέτοια στάση φέρνει το πρόβλημα πιο κοντά στον καθένα μας.

                                               ΤΑ  Δ.Σ

===========================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.

 ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ  «Ο ΣΩΚΡΑΤHΣ        Αχαρνές 15/4/2013  

Σπ. Κιουρκατιώτη 10 – Αχαρνές

Τηλέφωνο-Φαξ : 210-2460973        

Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης      

Τηλέφωνο : 6978896216 

    http://syllogos-socratis

 

Καταγγελία για τη δράση της Χρυσής αυγής στα Χανιά και τη δίωξη εναντίον συναδέλφισσας

      Στις 2 Απριλίου ομάδα στελεχών και πολιτευτών της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους των Χανίων, προπηλάκιζε νεολαίους που δεν «ενέκρινε» την εμφάνισή τους, πέρασε κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά, επιτέθηκε και χτύπησε τρεις μετανάστες και κατάληξε στο λιμάνι της πόλης για να «ξεκουραστεί» σε καφέ. Εκεί οι φασίστες απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων. Στη συμπλοκή στέλεχος της ΧΑ, που πριν από μερικούς μήνες επιδείκνυε με καμάρι φωτογραφίες του μπροστά στους φούρνους του Νταχάου λέγοντας ότι «οι φούρνοι αυτοί κάνουν καλό ψωμί», κατάληξε στη θάλασσα. Κατόπιν τα μέλη της ΧΑ χτύπησαν άνανδρα εργαζόμενο καφετέριας του λιμανιού που προσπάθησε να προστατεύσει το χώρο της εργασίας του.

        Στο σημείο, μετά το τέλος της συμπλοκής, ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο που είχε πάει να δει τι έγινε, βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Οι φασίστες την αναγνώρισαν και άρχισαν να της επιτίθενται και να την βρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Υπογραμμίζουμε ότι η αστυνομία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να την προστατέψει αλλά ακολούθησε πιστά τις φωνές του φασίστα που είχε βρεθεί στη θάλασσα και που εν τω μεταξύ μπαινόβγαινε στο περιπολικό της αστυνομίας φωνάζοντας ότι αν η αστυνομία δεν συλλάβει και τη συνάδελφο δεν θα ακολουθήσει ούτε αυτός στο τμήμα. Η συναδέλφισσα βρέθηκε στο τμήμα μαζί με τον εργαζόμενο της καφετέριας που είχε δαρθεί από τους φασίστες και τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τσιάκαλο, που βρέθηκε τυχαία στο χώρο και έγινε μάρτυρας των γεγονότων. Βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καταθέσουν οι ίδιοι μήνυση κατά των χρυσαυγιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία καθυστερούσε, με αποτέλεσμα να κρατηθούν παράνομα για έξι τουλάχιστον ώρες στο τμήμα. Χαράματα της επόμενης μέρας έμαθαν ότι έχουν μηνυθεί τόσο από τη Χρυσή Αυγή όσο και από την αστυνομία. Βρέθηκαν δηλαδή από κατήγοροι, κατηγορούμενοι στο αυτόφωρο!!! Μαζί τους κατηγορήθηκαν  μια δημοσιογράφος, δυο εκπαιδευτικοί και δυο φοιτητές.

         Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων έχει στοχοποιηθεί ιδιαίτερα και ότι οι αλλεπάλληλες διώξεις εναντίων μελών του Συλλόγου είναι μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια με στόχο να καμφθεί η αντίσταση στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην κοινωνία και στην εκπαίδευση. Επιχειρείται να διωχθούν συνδικαλιστές και αγωνιστές που δεν είναι οσφυοκάμπτες και δεν αποδέχονται τα πλαίσια που τους θέτει η εξουσία της κάθε λογής τρόικας.  Είναι γελασμένοι βέβαια αν πιστεύουν ότι θα τους αφήσουμε να τους περάσει. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε παιδεία κι ελευθερία, που δίνουμε μάχες για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, δε θα επιτρέψουμε να εισχωρήσει στην καρδιά και το νου των μαθητών μας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, θα αγωνιστούμε ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, για τα δικαιώματα του κόσμου της βιοπάλης όποιο κι αν είναι το χρώμα, η εθνικότητα, η θρησκεία του. Στα σωματεία μας, στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας, είναι ανεπιθύμητα τα μέλη και στελέχη εγκληματικών ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων τύπου Χρυσή Αυγή. Οι απειλές των βάρβαρων νοσταλγών του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου δεν θα λυγίσουν το αδούλωτο δημοκρατικό φρόνημα των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε καλά ότι οι ναζί και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, αποτελούν το οπλισμένο χέρι των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και λειτουργούν ως υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν και τους υποθάλπτουν. Η μάχη ενάντια στις φασιστικές ιδέες είναι μάχη της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος εναντίον του κεφαλαίου , το οποίο χρησιμοποιεί το φασισμό ως την πιο ακραία μορφή διαχείρισής του. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι οι πολιτικές επιλογές τους μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους, ακόμη πιο ενωμένους, ακόμη πιο δυνατούς και ακόμη πιο ριζοσπαστικούς. Απαιτούμε:

·                     την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων-καμία δίωξη σε αντιφασίστες και συνδικαλιστές

·                     να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΣ    

===================

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.

 ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ  «Ο ΣΩΚΡΑΤHΣ              Αχαρνές, 15/4/2013                      

Σπ. Κιουρκατιώτη 10 – Αχαρνές

Τηλέφωνο-Φαξ : 210-2460973    

Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης        

Τηλέφωνο : 6978896216  

    http://syllogos-socratis

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!

Να μη διωχθεί η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου.

Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις εν λόγω κρίσεις. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου να βάλει παύλα. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση.

Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Το ενδεχόμενο δίωξή της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Να σταματήσει η ΕΔΕ.

Να μην περάσει η δίωξη.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της σύγκρουσης.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας, την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ      ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΤΡΙΜΠΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα