Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Απεργία αύριο σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ!


Δημοσιεύτηκε στις: Πέμπτη, 17 Ιανουάριος, 2013 - 18:24 | Στην Κατηγορία:
Κατηγορία: 

 

Οι εργαζόμενοι σε   ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, Ηλεκτρικό αποφάσισαν 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
 
Οι εργαζόμενοι του μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Πέμπτη, το μετρό έχει τραβήξει "χειρόφρενο". 
 
Το Σωματείο των εργαζομένων (Σ.Ε.Λ.Μ.Α), με ανακοίνωσή του, ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.
 
"Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος" αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα 99,5 ο γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων Μετρό, Μάνθος Τσακός, δήλωσε ότι η απόφαση για απεργία διαρκείας είναι τελεσίδικη και το θέμα τώρα κλιμακώνεται.
loading...

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινάει η 24ωρη λειτουργία του μετρό στο Λονδίνο που "σώζει" την οικονομία μετά το Brexit

Ενώ είχε εξαγγελθεί από τον πρώη δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον πριν περίπου ένα χρόνο, η νυκτερινή του υπηρεσία εγκαινιάζεται τώρα!

Μέχρι τώρα, το παλαιότερο μετρό του κόσμου, εξακολουθούσε να λειτουργεί μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μέχρι τη μία το πρωί τα σαββατοκύριακα. Στο εξής, ορισμένες γραμμές θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο, με ρυθμό μιας αμαξοστοιχίας ανά περίπου δέκα λεπτά.