Thumbnail
Απάντηση για το θέμα της πριγκίπισσας, του Παναγιώτη Χριστοφιλέα

 

Αγαπητοί συνάδελφοι δε  θα ήθελα να σπαταλήσω το χρόνο σας για κανένα λόγο αλλά πραγματικά ως μαχόμενος εκπαιδευτικός από το μετερίζι της ειδικής αγωγής και διαβάζοντας το λιβελογράφημα του συλλόγου θα επιθυμούσα να ενημερώσω τους συναδέλφους του συλλόγου για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που έλαβε χώρα στο σχολείο την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν το ειδικό δημ. Σχολείο Μεταμόρφωσης φιλοξενείται στο κτίριο του ιδρύματος Χατζηπατέρειο που εξυπηρετεί επί σειρά ετών παιδιά με εγκεφαλική παράλυση διάφορα σύνδρομα και περιπτώσεις βαριάς κινητικής αναπηρίας. Στο ειδικό σχολείο φοιτούν παιδιά που από όλη την περιοχή που πλήττονται πρωτίστως από βαριά κινητική δυσκολία, καθώς το κτίριο έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των απιδιών αυτών. Δεν υφίσταται καμία προϋπόθεση από την πλευρά του ιδρύματος –και πως θα μπορούσε άλλωστε- για την φοίτηση στο σχολείο. Την ημέρα της γιορτής του σχολείου παρευρέθη στο κτίριο ως προσκεκλημένη του προέδρου του Δ.Σ του Χατζηπατέρειου η «πριγκίπισσα» Αικατερίνη της Σερβίας. Δε θεώρησα πρέπον να απαγορεύσω  -εκτός αν το προεδρείο του συλλόγου έχει διαφορετική άποψη- την παρακολούθηση της γιορτής από τη συγκεκριμένη  κυρία. Πάντως σίγουρα δε την αποκάλεσα «υψηλοτάτη». Στη συνέχεια πράγματι χάρισε ένα δωράκι συμβολικό στα παιδιά. Προφανώς συμφωνούμε ότι η γιορτή στο δημόσιο σχολείο είναι ανοιχτή και δε ζητάμε  πιστοποιητικά πολιτικών, κοινωνικών φρονημάτων.

Έτσι έχει η ιστορία με την πριγκίπισσα. Κάποιοι όμως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και κυνηγάνε πριγκίπισσες δράκους και μάγισσες. Βλέπουν φαντάσματα από το παρελθόν κι εμπλέκουν την εκπαίδευση σε πολιτικά παιχνίδια .Επικίνδυνοι ή γραφικοί; Δουλεύουμε με παιδιά που έχουν την ανάγκη μας, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό χρόνια τώρα μέσα από συνθήκες που γνωρίζετε όλοι σας, γιατί όλοι μας τις αντιμετωπίζουμε. Δεν επιτρέπω εγώ και οι συναδελφοί  μου, του ειδικού σχολείου να καπηλεύονται την δουλειά μας το έργο μας για να στηρίζουν τα δικά τους μικροκομματικά πολιτικά παιχνίδια.

Καλές γιορτές με υγεία και θεία φώτιση… Κάποιοι τη χρειάζονται περισσότερο…

                                                       Μετά τιμής

 

                                   Προϊστάμενος του ειδικού Μεταμόρφωσης

                                                 Παναγιώτης Χριστοφιλέας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!