Thumbnail
Ζούμε στο βασίλειο του εξορθολογισμού, και του νοικοκυρέματος των δημόσιων δαπανών.

 

Τι άλλο να σας εξορθολογήσουν;
 
Ζούμε στο βασίλειο του εξορθολογισμού, και του νοικοκυρέματος των δημόσιων δαπανών. Οι χρηματοδοτήσεις των σχολείων εξορθολογίστηκαν  και γι αυτό οι γονείς βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Οι διορισμοί και οι προσλήψεις εξορθολογίστηκαν, γι αυτό και τα κενά στα σχολεία καλύπτονται με κλείσιμο του ολοήμερου και συμπτύξεις, ενώ το ωράριο των εκπαιδευτικών θα εξορθολογιστεί, ώστε να μείνουν άνεργοι 25.000 νέοι εκπαιδευτικοί. Αλλά εκεί που η κυβέρνηση και τρόικα έδειξαν το ταλέντο τους ήταν ο εξορθολογισμός δαπανών στη δημόσια υγεία. Έχει φτάσει Φεβρουάριος και πολλά παιδιά δεν έχουν φέρει το πιστοποιητικό υγείας, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν την επίσκεψη στο γιατρό. Το βιβλιάριο υγείας του δημοσίου έχει καταντήσει μουσειακό αντικείμενο χωρίς καμιά αξία (αφού πληρώνουμε όλες τις επισκέψεις).
Και πάνω που έλεγες ότι πιάσαμε πάτο δεν έχουν τίποτα άλλο να περικόψουν, συγγνώμη να εξορθολογίσουν, ήρθε η ανακοίνωση για το ποια βιβλία θα τυπώνονται ανά τρία ή πέντε χρόνια. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι προοίμιο για την πλήρη κατάργηση της δωρεάν  διανομής  των βιβλίων και η αφετηρία της χρέωσης τους με αντίτιμο στους γονείς.
Ότι γνωρίσαμε ως δημόσια παιδεία, υγεία, ασφάλιση, βασικό μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τελειώνει. Όλα πρέπει να περικοπούν για να πληρωθούν οι πιστωτές και οι τράπεζες. Χρειάζεται η πένα ενός Όργουελ για να δει σ’ αυτή την φοροκαταιγίδα, στα ενεχυροδανειστήρια χρυσού, στη μετανάστευση του πιο μορφωμένου κομματιού της ελληνικής νεολαίας  το νοικοκύρεμα της οικονομίας και την επιστροφή στο δρόμο της ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση με τα μνημόνια ληστεύει τον κόσμο της εργασίας και το μέλλον των παιδιών μας αφήνοντας στο απυρόβλητο όσους κερδοσκόπησαν τα προηγούμενα χρόνια και τα ασφάλισαν σε λογαριασμούς του εξωτερικού.
Ή θα αντιδράσουμε όλοι μαζί ή μοιραίοι και άβουλοι θα περιμένουμε τις ειδήσεις των οκτώ να ανακοινώσουν τις επόμενες περικοπές...
 
 
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Ρέθυμνο
Ανεξάρτητες Αγωνιστικές Κινήσεις Κρήτης
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα