Thumbnail
του Βασίλη Βούγια

Βασίλης Βούγιας

 

Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ

Mail:  [email protected]

           [email protected]

Blog: http://www.seepea-stella.blogspot.gr/                                                                                                                                               

«Στην τύχη, χωρίς σχέδιο και με ρουσφέτι με προσλάβατε, στην τύχη και χωρίς σχέδιο με απολύετε, στην τύχη, χωρίς σχέδιο και με ρουσφέτι αναμένω να με προσλάβετε ξανά»

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε(βλέπεhttp://seepea-stella.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1491.html), ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με αντιπροσωπία εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που πλήττονται από το άρθρο 82 του προς ψήφιση Πολυνομοσχεδίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 11 Ιουλίου 2013.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα πάντα με το Δ.Τ, «έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε από την «είδηση» ότι κλείνουν Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. και επικαλέστηκε ότι η ενημέρωση που του είχε γίνει αφορούσε στη διαθεσιμότητα υπεραρίθμων εκπαιδευτικών ΚΑΙ ΜΟΝΟ !» και μάλιστα «Δήλωσε ότι στο σχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο προβλέπεται η λειτουργία όλων των λειτουργούντων σήμερα Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ., με την προσθήκη ενός ακόμη (4ου) έτους Εξειδίκευσης και ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση του αυτή !»

Ερώτημα 1ο: Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα Χριστοφιλοπούλου δεν ενημέρωσε τον αρχηγό του κόμματός της, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τα καθέκαστα και τις ρυθμίσεις  του τόσο σημαντικού για τη ζωή και το μέλλον τόσων ανθρώπων Πολυνομοσχεδίου;  Διαφορετικά πως εξηγείται τέτοια άγνοια, εν μέσω ορυμαγδού;

Ερώτημα 2ο: Πως γίνεται να κατατίθεται – όπως δήλωσε σε όλα τα Μ.Μ.Ε ο Υπουργός Παιδείας-  εντός ολίγων ημερών  προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο και για την Τεχνολογική Εκπαίδευση, από την Κυβέρνηση και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να επιμένει στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου για το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο, σχέδιο της προηγούμενης, επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, λέγοντας μάλιστα ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση του αυτή !»

Αλλά, για να μην κουραζόμαστε ασκόπως, όλα αυτά ολοφάνερα έχουν να κάνουν με την αναπαραγωγή της παθογένειας του συστήματος.

 Έχουν να κάνουν με την εξόφθαλμη απουσία ενός ορθολογικού σχεδίου, το οποίο και θα πλαισίωνε και θα στήριζε το οποιοδήποτε μεταρρυθμιστικό εγχείρημα.

Και εξηγούμαι

·         Καταργούνται ολόκληροι τομείς και ειδικότητες χωρίς να υπάρχει ένας στοιχειώδης  ορθολογικός σχεδιασμός.

 

·         Με περιφρονητικό τρόπο, δίχως την παραμικρή αξιολόγηση, πρώτα καταργείται ένας τομέας και ακολούθως απαξιώνεται το όποιο έργο αυτών που παρείχαν τις υπηρεσίες στον καταργημένο τομέα, χωρίς  τον παραμικρό σεβασμό σε αυτούς που ήσαν οι χρήστες των υπηρεσιών του εν λόγω τομέα.

Μ αυτά και μ αυτά και με άλλα συναφή, εγκαθιδρύεται η θανατηφόρος λογική του:

 « Στην τύχη, χωρίς σχέδιο και με ρουσφέτι με προσλάβατε, στην τύχη και χωρίς σχέδιο με απολύετε, στην τύχη, χωρίς σχέδιο και με ρουσφέτι αναμένω να με προσλάβετε ξανά»

Κατά τα λοιπά η Ελλάς αλλάζει…

Βασίλης Βούγιας

15/7/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

marinakis
Παύλος Μαρινάκης σε Πρυτάνεις: Θα υπάρχουν κυρώσεις συνολικά σε όποιον έχει την υποχρέωση αν δεν κατατεθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας
Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τους διοικητές νοσοκομείων, τόνισε ότι όποιος φέρει ευθύνη για την ασφάλεια και δεν την εκπληρώνει, θα υπόκειται σε...
Παύλος Μαρινάκης σε Πρυτάνεις: Θα υπάρχουν κυρώσεις συνολικά σε όποιον έχει την υποχρέωση αν δεν κατατεθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας
86η ΔΕΘ
Πανεπιστημιακοί ΑΠΘ: Η ΔΕΘ να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο - Οχι σε ανάπλαση με σκανδαλώδεις όρους παραχώρησης
Δηλώνουν αντίθεση στο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ – Confex park που προωθούν εργολαβικά συμφέροντα.
Πανεπιστημιακοί ΑΠΘ: Η ΔΕΘ να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο - Οχι σε ανάπλαση με σκανδαλώδεις όρους παραχώρησης
katathlipsi_2.jpg
Αποκαλυπτική έρευνα: Το 36% των εφήβων στην Ελλάδα παίζει τζόγο και τυχερά παιχνίδια
Τζόγος, αλκοόλ και κάπνισμα "καταπίνουν" τους εφήβους στην Ελλάδα – Συναγερμός από νέα έρευνα του ΕΠΙΨΥ
Αποκαλυπτική έρευνα: Το 36% των εφήβων στην Ελλάδα παίζει τζόγο και τυχερά παιχνίδια