Thumbnail
Ακούς πατέρα Άνθιμε;

Και ενώ η οικονομική κρίση λυσσομανάει σε όλο τον κόσμο, η κιλότα της βασίλισσας Βικτορίας  της Αγγλίας (1819- 1901), δεν μιλάμε για έργο τέχνης, μιλάμε για πραγματική σωβράκα της γιαγιάς, (ήταν και ευμεγέθης η αείμνηστη), συν κάτι ψιλοδαντέλλες, πουλήθηκε σε πλειστηριασμό για 12.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου 17.000 ευρώ!!! Μιλάμε για 2 ολόκληρα χρόνια σύνταξης στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, 2,8 χρόνια στην Πολωνία, 3,5χρόνια στη Σλοβακία 5,9 χρόνια στη Λιθουανία, 9,5 χρόνια σύνταξης στη Βουλγαρία.

Για να μιλήσουμε για χώρες της κραταιάς Ευρώπης, διότι αν πάμε παραέξω τα νούμερα δεν παίζονται. Σιγά μη σκάσουν οι έχοντες. Αγοράζουν όποιο σκουπίδι θα τους ανεβάσει την «κοινωνική» τους εικόνα. Το πώς θα ανέβει το στάτους τους με μια κιλότα σε καλογυαλισμένη βιτρίνα, είναι πολιτιστικό αξιοπερίεργο, που χαρακτηρίζει την ταραγμένη εποχή των τεράστιων ανισοτήτων, που ζούμε.
Αυτοί αγοράζουν και εμείς θα πρέπει να πουλήσουμε και γη και νερό και αέρα, στο Λουξεμβουργιανό ΤΑΙΠΕΔ με έδρα την Αθήνα. Η στήλη, αν και δεν κατέχει οικονομολογικές σπουδές και περγαμηνές, καταθέτει στον Πρόεδρο Προκόπη, στη Βουλή της Ζωής, στην κυβέρνηση του Αλέξη την ακόλουθη πρόταση πωλήσεων:
α) Να πωληθεί πάραυτα η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης του Άνθιμου, μαζί με τα διαμερίσματα, τραπεζικές μετοχές, βίλες θρησκευτικής περισυλλογής, λιοχώραφα, χρυσοποίκιλτα άμφια, μεγαλόσταυρους και τιάρες. Ο εν Χριστώ Άνθιμος, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και άρα υπέρ της συμφωνίας «πάση θυσία». Τώρα ήρθε ο καιρός του «θερίζειν» τη θυσία, αδελφέ εν Χριστώ.
β) Να πωληθεί πάραυτα η περιουσία του Μητσοτακέικου, βίλες με πολλαπλούς καμπινέδες, διαμερίσματα στας Αμερικάς, αρχαιολογικές συλλογές με αρχαία από το περιβόλι του παππού, συστήματα Ζίμενς κ.ά. Σόι που υπεράσπισε σθεναρά το «πάση θυσία». Μαζί με τη σύνολη περιουσία, να πωληθεί και ο πατριάρχης της στους δανειστές. Δε μπορεί εμείς να έχουμε και μνημόνιο και πατριάρχη. Αδικία.
γ) Πας, εις, τις εφοπλιστής να πωλήσει πάραυτα από ένα τάνκερ, έχει ο καθένας πολλά, προς ελάφρυνση του χρέους της πατρίδος. Διότι ο «πατριωτισμός πάση θυσία», πρέπει να έχει και οικονομικό αντίκρυσμα.
Για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής από όσους είναι στις λίστες Λαγκάρντ, λαγών και συναφών επαγγελματιών της φοροδιαφυγής, ας μην ανησυχούμε. Η κυβέρνηση είπε πως θα συλλάβει, όσους ακριβώς συνέλαβαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΣαμαροΒενιζέλου, Παπαδήμου και ΓΑΠ. Δηλαδή ... όλους.
Και στο τέλος, έτσι για την πλάκα μας να πουλήσουμε και το αμπέλι του Πάγκαλου στη Τζιά.
Όχι «πάση θυσία» συμφωνία και πληρώστε την εσείς. Όποιος θέλει πάση θυσία συμφωνία να την πληρώσει.
Κιμπάρικα, αρχοντικά, από την τσέπη του.
Μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τι θα πουλήσουμε, ας σουμάρουμε γιατί παλεύει η ΠΦΑ (πρώτη φορά αριστερά) κυβέρνηση. Στην αρχή πάλεψε σκληρά για ισότιμες διαπραγματεύσεις, έβγαλε τη γλώσσα της στους ισχυρούς, αυτοί πάλι έβγαλαν τα όπλα τους στο τραπέζι. Η ΠΦΑ ζήτησε τη γνώμη του λαού, αυτός της την έδωσε και η ΠΦΑ ξαναπήγε για διαπραγματεύσεις. Οι ισχυροί πάλι έβγαλαν άλλα, πιο μεγάλα όπλα στο τραπέζι και τώρα η ΠΦΑ μαζί με το ΠΣ (Παλιό Σύστημα), σηκώνουν μαζί τα χεράκια τους και ψηφίζουν ένα νόμο, με ένα άρθρο, δηλαδή Μνημόνιο. Συμπέρασμα: μπορεί να μην κάναμε τίποτα για το λαό, αλλά ταράξαμε τα νερά στην Ευρώπη. Με τη φοβερή και τρομερή στάση μας, οι Ευρωπαίοι αναρωτιούνται τι είδους Ευρώπη θέλουμε, συγγνώμη θέλουνε. Την Ευρώπη του Αντενάουερ, του Μπραντ, του Μιτεράν, ή τη σκληρή άκαρδη της οικονομικής ολιγαρχίας. Παρεμπιπτόντως, ο Αντενάουερ, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Δυτικής Γερμανίας, μετά το διαμελισμό της ενιαίας Γερμανίας από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές και ήταν καραμπινάτος αντιδραστικός.
Δηλαδή όλα αυτά τα κάναμε και φάγαμε και ένα μνημόνιο, για την Ευρώπη ρε γαμώτο.
Ακροτελεύτια ερώτηση: Αν ο ΠΦΑ Τσίπρας είχε διαπραγματευτεί 12 συνεχόμενες ώρες, ή 25 συνεχόμενες ώρες και όχι 17 ώρες, το μνημόνιο θα ήταν ελαφρύτερο ή βαρύτερο;

 

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού