Thumbnail
Κλείνω γρήγορα - γρήγορα, γιατί μου ήρθε η επιθυμία να πάω να δω για 54η φορά τον «Νονό».

 «Ο Σαμαράς έδωσε το δαχτυλίδι στον Βορίδη!», έγραψαν οι εφημερίδες. Ποιο δαχτυλίδι του έδωσε, βρε παιδιά; Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν, ξέρετε, μέλανες δρυμοί, βόρειοι μύθοι, Βάγκνερ, Δύναμη, Βαλκυρίες; Το δαχτυλίδι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (oh my precious), που το ‘χε αυτό το κάθαρμα ο μονόφθαλμός ο Σάουρον και στο τέλος του το άρπαξε ο μικρούλης ο Φρόντο; Μήπως του έδωσε το δαχτυλίδι της μάνας; Δεν βαριέσαι, στις μέρες μας αρκεί να έχεις ένα δαχτυλίδι, να το πουλήσεις, άμα σε βρει η ανάγκη, στον Ριχάρδο, να βγάλεις όπως - όπως τον μήνα.
Φρουμάξανε οι ακροδεξιοί της Ν.Δ. με αυτά που είδανε στα σαραντάχρονα του κόμματος. Επιστροφή Ρουσόπουλου, αγκαλιές με τον Καραμανλή, χειραψίες με τον Μητσοτάκη, έτσι όπως πάνε τούτοι θα μας το κάνουνε το κόμμα δημοκρατικό. Τι να κάνει κι ο Σαμαράς, όρισε αντ' αυτού στην πρόταση εμπιστοσύνης τον Βορίδη, να ανεβεί ο Μάκαρος στο βήμα, ν' ανοίξει το στόμα του και ν' αναγαλλιάσει το πέλαγος. Θα μιλάει ο Μάκης και στο ταβάνι θα παρελαύνουν ξερονήσια, στρατοδικεία, αποσπάσματα, τρίκυκλα, γκοτζαμάνηδες, χωρίστρες ταγματασφαλιτών και μουστάκια δωσιλόγων. Πλανητάριο θα γίνει η Βουλή την Τετάρτη, να πάμε από κοντά να δούμε το υπερθέαμα.

Στέλνει κι άλλα μηνύματα ο Σαμαράς. Μη νομίζετε ότι αν φύγω εγώ από αρχηγός, θα έρθουν ο Πάκης και η Μαριέττα. Ο Πάκης και η Μαριέττα είναι για τα παραμύθια, να πάρουν το καλαθάκι, να το γεμίσουν φράουλες και να το πάνε στη γιαγιά, που δεν είναι γιαγιά, είναι λύκος με πέταλα. Η πραγματική ζωή δεν έχει Πάκηδες και Μαριέττες με καλαθάκια, έχει Βορίδηδες με τσεκούρια που δίνουνε μια στον Λύκο και τον κάνουνε καλοκαιρινό. Ο Μάκης θα έρθει, άμα φύγω εγώ από το κόμμα, μας λέει ο Σαμαράς. Θα φύγουν από τη Ρηγίλλης οι ακροδεξιοί και θα έρθουνε φασίστες ντεκλαρέ και καραμπουζουκλήδες.

Τον Βενιζέλο έπρεπε να βάλει εισηγητή ο Σαμαράς, λένε κάποιοι. Τον Βαγγελαρά τον Τσιπροφάγο, τον Λέοντα της Νεμέας, τον Δασύτριχο Φονέα, τον Μασκοφόρο Τίγρη. Αμ δε. Ο Βενιζέλος ό,τι ήτανε να πάρει το πήρε τη Δευτέρα, τότε που ο Σαμαράς πήγε να εγκαινιάσει το υποβρύχιο «Πιπίνος» και είπε τα εξής:

«Τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και με δικό του νόμο». Μέχρι εκεί σε έχει η Δεξιά, Βαγγελάκη. Να σε κρατάει έξω από τη στενή και πολύ σου πέφτει. Τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια για τους μεγάλους, να εισηγείται από πάνω ο Βορίδης κι εσύ να είσαι από κάτω, να χειροκροτάς και να τραγουδάς: «Σ' ευχαριστώ, ω εταιρεία, εν αφθονία μου παρέχεις στέγη τροφή και προστασία, σ' ευχαριστώ, ω εταιρεία».

Κλείνω γρήγορα - γρήγορα, γιατί μου ήρθε η επιθυμία να πάω να δω για 54η φορά τον «Νονό».

Πηγή: Αυγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»