Thumbnail
Στόχος η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και η ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις

Το υπουργείο Παιδείας στοχεύει μέχρι το τέλος του 2015 να έχει «εξαφανίσει» από το εκπαιδευτικό τοπίο, μέσω των συνταξιοδοτήσεων και της διαθεσιμότητας–απόλυσης, περίπου 20.000 εκπαιδευτικούς.

Ηδη σε ιστοσελίδες Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες περιγράφεται η όλη διαδικασία, τονίζεται: «Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ με προσλήψεις ωρομισθίων από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτών ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ».

Αναφέρεται επίσης ότι «οι ωρομίσθιοι που θα υπογράψουν συμβάσεις θα αποσπαστούν σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την παροχή εκπαιδευτικού έργου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης, στην οποία ανήκει το ΙΕΚ στο οποίο έχουν επιλεγεί».
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης πιερρακακης
Απίστευτο! Το e-parents ενημερώνει γονείς για βαθμολογίες των μαθητών προτού... ελεγχθούν και επισημοποιηθούν!
Για Ψηφιακή επανάσταση μίλησε ο κ. πρωθυπουργός, αλλά καταδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορούν να χειριστούν ψηφιακά ούτε τα διαχειριστικά...
Απίστευτο! Το e-parents ενημερώνει γονείς για βαθμολογίες των μαθητών προτού... ελεγχθούν και επισημοποιηθούν!