Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Επιμένοντας στη μετωπική συμπόρευση


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Φεβρουάριος, 2014 - 09:40 | Στην Κατηγορία:

ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, η υπόθεση της συγκρότησης του Μετώπου των δυνάμεων της αντισυστημικής Αριστεράς, έχει φθάσει σε ένα οριακό σημείο.

Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, θεωρούμε αναγκαίο να επανέλθουμε και να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά τη σταθερή πολιτική μας εκτίμηση ότι:

1.                    Η μετωπική συμπόρευση της ' εκτός των τειχών Αριστεράς', μιας Αριστεράς που αρνείται να ενδώσει στη λογική της ενσωμάτωσης στο αστικό σύστημα εξουσίας και στις πρακτικές διαχείρισης των προβλημάτων του, αλλά  και μιας Αριστεράς που δεν παραπέμπει την αναμέτρηση με τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα στο αόριστο μέλλον της 'λαϊκής εξουσίας', η μετωπική συμπόρευση μιας αντισυστημικής Αριστεράς που βρίσκει τον τρόπο να συνδέει, μέσα στην κρίσιμη συγκυρία, τον αγώνα για τα άμεσα ζητήματα της επιβίωσης με το στρατηγικό στόχο μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, αποτελεί αναγκαιότητα∙ αναγκαιότητα, που αντανακλάται στις συνειδήσεις και τις συζητήσεις των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, στις αγωνίες των δοκιμαζόμενων από την κρίση κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων.

2.                  Τα δύο κείμενα, απόρροια κοινής συλλογικής επεξεργασίας,  που ψηφίστηκαν αντιστοίχως από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από το ΣΧΕΔΙΟ Β́΄ εκφράζουν σημαντική σύγκλιση θέσεων και, συνεπώς, καθιστούν δυνατή αυτή την, από κάθε άποψη, αναγκαία συμπόρευση.

3.         Στην απευκταία περίπτωση, που μια τέτοια μετωπική συμπόρευση δεν επιτευχθεί άμεσα, οι ευθύνες των δυνάμεων εκείνων που θα την αρνηθούν, οι ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και στη νεολαία του τόπου μας, απέναντι στον ίδιο τον κόσμο της μαχόμενης Αριστεράς, θα είναι τεράστιες.

4.         Δεδομένου ότι η μετωπική συμπόρευση συνιστά αδήριτη ανάγκη και όχι ιδιοτροπία, ο αγώνας γι' αυτή δε θα σταματήσει με τη δική τους αποτυχημένη προσπάθεια, αλλά θα συνεχιστεί με νέες μορφές και νέες δυνάμεις.

Στη βάση αυτής της πολιτικής εκτίμησης, απόρροια ψύχραιμης στάθμισης γεγονότων και καταστάσεων, εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο στρεφόμαστε με συντροφική διάθεση σε όλους όσοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας μετωπικής συμπόρευσης, κυρίως στις οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΧΕΔΙΟΥ Β΄και τους καλούμε να προχωρήσουν, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, στην απόφαση να συμπράξουν∙ να συμπράξουν μετωπικά, ανταποκρινόμενοι όχι απλά στην ελπίδα, αλλά στην ανάγκη να εκφραστεί κοινωνικά, αλλά και πολιτικά το δυναμικό ενός μάχιμου κόσμου, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταδικάζεται στην αδράνεια και στην αναμονή̇  ̇  αντίθετα  όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να εμπλακεί άμεσα με δημόσιο τρόπο σ' αυτήν την προσπάθεια.

Βαϊνάς Παντελής 

Βασιλείου Μίλτος 

Βασσάλος Γιώργος

Γαλάνης Νίκος 

Γεωργακάκης Βαγγέλης 

Δαφερμάκης Μανώλης 

Ελευθεράτος Διονύσης

Θερμογιάννης Λάζαρος

Καραχάλιος Γιάννης

Μπαλάτσα Ιωάννα 

Μαυρουδέας Σταύρος

Μητρόπουλος Δημήτρης 

Παπαδάτος Φάνης 

Πατέλης Δημήτρης

Πετρόπουλος Δημήτρης  

Ραχιώτης Γιάννης

Ρούσης Γιώργος 

Σαραφιανός Δημήτρης  

Τσακνής Διονύσης

Τσίχλη Μαριάνα 

Χατζινάκης Βασίλης

Χρύσης Αλέξανδρος

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Αρθρογράφος: 
22 υπογράφοντες

Σχετικά Άρθρα

Η τέχνη και ο αθλητισμός είναι τα αποπαίδια της Παιδείας στη χώρα μας

Αν ο αποκλεισμός των τεχνών και του αθλητισμού από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί μέρος  κατευθυνόμενων ενεργειών εκείνων που έχουν την δύναμη ή την εξουσία να αποφασίζουν για όλους, η ανοχή αυτού του γεγονότος μας αφορά όλους και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι

«Όταν ένας φασίστας επιτίθεται σε έναν άνθρωπο,είμαστε με τον άνθρωπο.Τελεία.»

Αυτά ήταν τα λόγια μιας φίλης και αδερφής, όταν πιάσαμε κουβέντα για τη φασιστική επίθεση του Μπουτάρη και την κοινωνική παθογένεια που βιώνουμε στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.  Αφορμή για όλα αυτά μία συζήτηση στο facebook με έναυσμα μια φωτογραφία που περιείχε τον όρο ‘λαθρομετανάστες’ και άλλες ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις τη στιγμή που επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με φασιστικό τρόπο κάποιες άνανδρες «κότες» στην εκδήλωση  γενοκτονίας των Ποντίων. Το «μήλον της  έριδος» παρουσιάζεται παρακάτω.