Thumbnail
Για 35 χρόνια είναι κολλητός του Σαμαρά ο Μπαλτάκος.

Αντικομμουνιστής είπε ότι είναι ο άνθρωπος, όχι αντιναζιστής

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Για 35 χρόνια είναι κολλητός του Σαμαρά ο Μπαλτάκος. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το Σαμαρά, αφού πρώτα χαρακτηρίσετε το φίλο του τον Μπαλτάκο.

- Μετά, βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τον αντισυστημικό Κασιδιάρη που τακίμιασε με τον Μπαλτάκο, κορυφαίο θεσμικό παράγοντα του συστήματος.

- Στη συνέχεια, βγάλτε τα συμπεράσματα για το ποιος στηρίζει το παρακράτος αν όχι το ίδιο το κράτος. Φιλαράκια ο Κασιδιάρης με τον αντικομμουνιστή, αλλά όχι αντιναζιστή, Μπαλτάκο.

- Τα πράγματα είναι απλά. Όταν ένας καθώς πρέπει θεσμικός, καλοντυμένος, μορφωμένος και εθνικόφρων κύριος, κλέψει μια κότα, μία φορά, μπορείς να το παραβλέψεις και να πεις πως «εκτονώθηκε το παιδί».

- Όταν αποκαλύπτεται πως ο κύριος αυτός έχει γεμίσει με κλεμμένες κότες 10 ολόκληρα κοτέτσια, τότε πρέπει να αναρωτηθείς, όχι για εκείνον, που μάλλον ασκούσε το επάγγελμά του, αλλά για σένα που τον ανέχεσαι.

- Και φυσικά, δεν μπορεί να ισχυριστεί, ο καλός αυτός κύριος, ότι το έκανε για το καλό της οικογένειάς του (παράταξης) και του χωριού του (πατρίδας), και όχι για να τρώει φρέσκα αυγά το πεινασμένο του παιδί.

- Έλα όμως που ο πρόεδρος του χωριού είναι αδελφικός φίλος με τον 

αξιοσέβαστο κύριο που «απαλλοτρίωσε» τις κότες; Τι θα έκανε ένας πρόεδρος που σέβεται τον εαυτό του; Θα παραιτούνταν; Αυτοσεβασμός είπα ε;

- Για τα μέλη της οικογένειας, τι να πει κανείς; Κανένας δεν πήρε χαμπάρι ότι δεν έλειψαν ποτέ τα αυγά από το σπίτι; Και καλά τα αυγά! Τα κακαρίσματα δεν τα άκουσε κανένας να αναρωτηθεί τι συμβαίνει;

- Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν στην κυβέρνηση πως έχουν ξεφτιλιστεί τόσο πολύ που σε λίγο δεν θα αντέχουν να βλέπουν τους εαυτούς τους να κυβερνάνε;

- Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών, πρώην υπουργός οικονομικών, πρώην υπουργός Άμυνας και δεν θυμάμαι τι άλλο και πανεπιστημιακός καθηγητής βρίζει κατάμουτρα τον «Νέστωρα».

- Από μία άποψη, ευτυχώς που συνέβη και αυτό γιατί, πίσω από τα κοστούμια, τα ακριβά πουκάμισα, τις γραβάτες και κρυμμένος από το βήμα της Βουλής, δύσκολο να φανταστείς για το πολιτικό βάρος του «ανδρός».

- Πάντως οι μικροί μαθητές των σχολείων που έτυχε να παρακολουθούν εκείνη την ώρα τη συνεδρίαση, έφυγαν με εμπλουτισμένο το λεξιλόγιό τους έχοντας κατανοήσει, ταυτόχρονα, το πολιτικό ήθος των κυβερνόντων.

- Μαθαίνοντας για την, χωρίς ενόχληση, εισβολή του υιού Μπαλτάκου

στα γραφεία του μπακιρένιου μεσημεριού στη Βουλή και την, χωρίς ενόχληση, αποχώρησή του, θυμήθηκα τη διαφυγή Κασιδιάρη μετά το γνωστό χαστούκι.

- Και αναρωτήθηκα αν θα συνέβαινε το ίδιο στην περίπτωση που δεν επρόκειτο για τον υιό Μπαλτάκου, αλλά για τον υιό κάποιου απελπισμένου, κάποιου άνεργου ή κάποιου που του πήραν το σπίτι. Ισονομία!

- Η τράπεζα θεμάτων, κατά τον υπουργό παιδείας, θα εφαρμοστεί από φέτος. Από εκπαιδευτικούς μαθαίνουμε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί και αν ο υπουργός επιμείνει, θα καταντήσει μια παρωδία.

- Η τράπεζα είναι ακόμη κενή. Πότε θα γεμίσει και πότε θα δοκιμαστεί; Χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς κανένα στατιστικό συμπέρασμα, χωρίς καμία στάθμιση της δυσκολίας, θα δοκιμαστεί στου μαθητή το κεφάλι;

- Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο παιδείας πριμοδοτεί με την πολιτική του τους μεγαλοφροντιστές.

- Ο υπουργός παιδείας σε συνέντευξή του μίλησε για κομματοκρατία στην εκπαίδευση. Αλήθεια, ποιος ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» πριν γίνει υπουργός παιδείας;

- Ποιος στενός συνεργάτης του υπουργού παιδείας έκανε πάρτι εκατομμυρίων με ΜΚΟ ευρωπαϊκού προσανατολισμού; Καλά, δεν του είπε αυτός ο στενός συνεργάτης του, να σκέφτεται λίγο πριν μιλήσει;

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα