Το εισέπραξε το χτύπημα στον ώμο που επεδίωκε ο Σαμαράς στη σύνοδο κορυφής: Επικροτούμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της… έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην επαναδρομολόγηση του προγράμματος προσαρμογής. Κάτι πήραμε κι εμείς, δεν έχουμε παράπονο – επαινούμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Το εισέπραξε το χτύπημα στον ώμο που επεδίωκε ο Σαμαράς στη σύνοδο κορυφής: Επικροτούμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της… έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην επαναδρομολόγηση του προγράμματος προσαρμογής. Κάτι πήραμε κι εμείς, δεν έχουμε παράπονο – επαινούμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού. Μπορούμε συνεπώς να είμαστε όλοι, με πρώτο τον πρωθυπουργό, χαρούμενοι, γιατί κάναμε ένα ακόμα βήμα προς την αξιοπιστία. Και διά της αξιοπιστίας προς τη δόση.

Όπως είθισται όμως, το χτύπημα στον ώμο συνοδεύτηκε από τη γνωστή πρώτη και βασική εντολή: Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος. Από τον Σαμαρά περιμένουν εν ολίγοις να συνεχίσει αποφασιστικά στην επιβολή της ίδιας πολιτικής και από μας να δεχτούμε όχι απλώς αδιαμαρτύρητα, αλλά με αίσθηση ελληνικού και ευρωπαϊκού καθήκοντος όσα επέρχονται με το νέο πακέτο. Τα περαιτέρω ανατίθενται στο επόμενο Eurogroup.

Ταύτα και μένω και μ” έχουνε μπαγλαρωμένο, έγραφε παλιά ο Μποστ. Διότι τι προκύπτει απ” όλα αυτά; Ότι στηρίζουν στη σημερινή συγκυρία Σαμαρά για να κάνει και εφόσον εξακολουθήσει να κάνει τη δουλειά (τους). Καλώς. Λένε και μια εντελώς αδέξια καλή κουβέντα για μας -προήχθημεν σε αξιοσημείωτους στα μάτια τους. Τις αποφάσεις όμως δεν θα τις λάβουν ούτε με βάση τις δικές μας διαθέσεις, ούτε με βάση όσα τους λέει η ελληνική κυβέρνηση. Επ’ αυτού επαναλαμβάνουν το απλούστατο και απολύτως σαφές: Αναμένουμε την έκθεση της τρόικας. Τους συγκινούν μεν η αποφασιστικότητα του Σαμαρά, η ευαισθησία του Κουβέλη, τα μαθηματικά του Στουρνάρα, αλλά… ό,τι πει η τρόικα.

Εξ ου και ο Σαμαράς, που το έπιασε το υπονοούμενο, διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι λίαν συντόμως θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. Που όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, τα οποία εν συντομία εκτίθενται, πάει να πει ότι θα επιδείξει αποφασιστικότητα στην εφαρμογή του προαπαιτούμενου των προαπαιτούμενων: Ό,τι πει η τρόικα. Και θα αποδείξει σε όλους μας ότι η επαινούμενη αποφασιστικότητά του δεν είναι αποφασιστικότητα απέναντι στους δανειστές και στην τρόικά τους, αλλά αποφασιστικότητα απέναντι σε μας. Συνεπώς επιβεβαιώνεται από κοτζάμ σύνοδο κορυφής: Ταύτα και μένω και μ’ έχουνε μπαγλαρωμένο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική βία
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων, όπως πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο, αντισταθμιστικά μέτρα, υποστηρικτικές δομές για...
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα