Thumbnail
"Ο κύριος εκβιασμός της Γερμανίας και των εταίρων της στην Ευρωζώνη συνίσταται στην προειδοποίηση για τη διακοπή της Επείγουσας Συνδρομής Ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και το ωμό χρονικό τελεσίγραφο μέχρι τις 25 Μαρτίου.

"Ο κύριος εκβιασμός της Γερμανίας και των εταίρων της στην Ευρωζώνη συνίσταται στην προειδοποίηση για τη διακοπή της Επείγουσας Συνδρομής Ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και το ωμό χρονικό τελεσίγραφο μέχρι τις 25 Μαρτίου. Με βάση τις σημερινές συνθήκες και την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να μη προχωρήσει σε έκδοση εθνικού νομίσματος, αυτό οδηγεί στην άμεση κατάρρευση όλου του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, σε πανικό και σε γενικό μπλοκάρισμα της οικονομίας.

Στα 23 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ συμμετέχει και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας δεν κάνει αναφορά σε κατά πλειοψηφίαν απόφαση, όπως έχει γίνει άλλες φορές, όπως πριν λίγους μήνες στο θέμα της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, όπου είχε δοθεί στη δημοσιότητα η διαφωνία της Bundesbank.

Δεν έχει δοθεί καμία ανακοίνωση από την Τράπεζα Ελλάδας ή την Κυβέρνηση ότι υπήρξε σαφής αρνητική ψήφος σε αυτή την απόφαση και προσπάθεια να την καταψηφίοσυν και οι άλλες χώρες της περιφέρειας κσι δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια καταδίκη της.

Τόσο η Τράπεζα Ελλάδας όσο και η ελληνική κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν άμεσα αν υπάρχει συμπαιγνία σε αυτό το επαίσχυντο τελεσίγραφο".

Παρατίθεται μεταφρασμένο το Δελτίο Τύπου της ΕΚΤ:

21 Μαρτίου 2013 - Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την Επείγουσα Συνδρομή Ρευστότητας που ζήτησε κ Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να διατηρήσει το τρέχον επίπεδο της Επείγουσας Συνδρομής Ρευστότητας (ELA) μέχρι τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013.

Κατόπιν, η Επείγουσα Συνδρομή Ρευστότητας (ELA) θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο αν έχει υιοθετηθεί ένα πρόγραμμα των ΕΕ/ΔΝΤ που θα εξασφάλιζε τη φερεγγυότητα των εμπλεκομένων τραπεζών.

Πηγή: tometopo.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 11/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο εξωτερικών
MEGA Διαγωνισμός στο Υπ.Εξωτερικών για απόφοιτους Πολιτικών, Οικονομικών, Νομικών Τμημάτων
Διορίζονται σχεδόν οι μισοι απόφοιτοι τμημάτων των ΑΕΙ! Μεγάλος γραπτός Διαγωνισμός για στο Υπουργείο Εξωτερικών για πτυχιούχους οικονομικών,...
MEGA Διαγωνισμός στο Υπ.Εξωτερικών για απόφοιτους Πολιτικών, Οικονομικών, Νομικών Τμημάτων
thrania
Έντονη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό κρίσιμων ειδικοτήτων από την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης – αειφορίας
Πάγιο φαινόμενο η υποβάθμιση ειδικοτήτων – Πλήγμα στη μαθησιακή διαδικασία
Έντονη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό κρίσιμων ειδικοτήτων από την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης – αειφορίας
zaxaraki
Ανοιχτή επιστολή 41 προέδρων φοιτητικών συλλόγων: Ζητούν συνάντηση με τη Ζαχαράκη και προειδοποιούν για κλιμάκωση
41 πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων ζητούν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας
Ανοιχτή επιστολή 41 προέδρων φοιτητικών συλλόγων: Ζητούν συνάντηση με τη Ζαχαράκη και προειδοποιούν για κλιμάκωση