Thumbnail
Μόνο οι δυο καταδικάστηκαν

Αθώοι κρίθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου, σήμερα, Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, υπόθεση η οποία έγινε γνωστή ως "ζαρντινιέρα".

 

 Ο Αυγ. Δημητρίου, αγανακτισμένος, εξέφρασε την πικρία του για την παραπάνω ετυμηγορία.
 
"Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα", δήλωσε.
Το Πενταμελές Εφετείο επέβαλε 2,5 έτη ποινή φυλάκισης   στους δύο απο τους 8 αστυνομικούς.Ο Κύπριος  Αυγουστίνος Δημητρίου δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006 στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο Κύπριος ήδη έχει δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, το οποίο του επιδίκασε αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ, ενώ πρόσφατα αθωώθηκε και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου κάθισε ο ίδιος στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αντίστασης.
 
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους κρίθηκαν ως φυσικοί αυτουργοί του ξυλοδαρμού, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επιπλέον, στον έναν από τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς του ξυλοδαρμού είχε επιβληθεί και ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έμπρακτης εξύβρισης, καθώς στο βίντεο φαίνεται να βγάζει το σκούφο από τον Κύπριο και στη συνέχεια να τον ρίχνει στο έδαφος. Από τους συνολικά 8 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της ζαρντινιέρας οι τέσσερις έχουν αποχωρήσει από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να υπηρετούν κανονικά. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)