Thumbnail
Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια ανακοίνωση του ΠΑΜΕ όπου με πρόσχημα την (αυτονόητη) καταγγελία της Χρυσής Αυγής και της δράσης της, επιχειρεί να συνδέσει τους φασίστες με το σχήμα μας και με τις Παρεμβάσεις.

 

                    « ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ» 

                     του συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής « Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

                                                                                                                   Τρίτη 15 Γενάρη 2013

               Όταν το ΠΑΜΕ καταφεύγει στον γκεμπελισμό για να στηρίξει το σεχταρισμό του

      Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια ανακοίνωση του ΠΑΜΕ όπου με πρόσχημα την (αυτονόητη) καταγγελία της Χρυσής Αυγής και της δράσης της, επιχειρεί να συνδέσει τους φασίστες με το σχήμα μας και με τις Παρεμβάσεις.

     Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για μας  που επιδιώκουμε σταθερά τη συνεργασία με τους συναγωνιστές του ΠΑΜΕ, να επαναφέρουν τις ίδιες συκοφαντίες που είχαν χρησιμοποιήσει στο σύλλογό μας πριν από 3 μήνες και οι οποίες είχαν απαντηθεί και αποκαλυφθεί τόσο από το σχήμα μας όσο και από το σύνολο των συναδέλφων.

      Για να θυμηθούμε : τον Οκτώβρη, πριν τις εκλογές του συλλόγου μας, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με αφορμή την απόσπαση δασκάλου σε γραφείο χρυσαυγίτη βουλευτή, τον παρουσίαζαν σα μέλος του ψηφοδελτίου μας για το σύλλογο και το ΠΥΣΠΕ και το σχήμα αυτοοργάνωσής μας σαν σχήμα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για να δημιουργήσουν το συνειρμό φασίστες-Απέναντι Όχθη-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  και να έχουν την ανάλογη πολιτική εκμετάλλευση του ψέματος. Αυτή η λασπώδης προσπάθεια τσουβαλιάσματος αγωνιστών με χρυσαυγίτες έπεσε στο κενό και γιατί οι συνάδελφοι γνωρίζουν και εκτιμούν την αγωνιστική αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική μας φυσιογνωμία και στάση αλλά και γιατί έμαθαν και όσοι δε γνώριζαν ότι αυτός που μας χρέωναν είχε απομακρυνθεί από το σχήμα μας πριν από ένα χρόνο και σε αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία σχέση μαζί του.

     Η στάση των συναδέλφων τόσο με την ψήφο τους ( είχαμε το καλύτερο εκλογικό μας αποτέλεσμα στα 4 χρόνια από τη δημιουργία του σχήματος παίρνοντας και 3η έδρα στο δ.σ.) όσο και με τις έντονες διαμαρτυρίες τους προς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ( ακόμα και από μέλη του ψηφοδελτίου τους) είχε σαν αποτέλεσμα η διακίνηση της λάσπης αμέσως μετά τις εκλογές να σταματήσει.

     Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του συλλόγου μας  στο σχετικό ψήφισμα του ΠΑΜΕ που έβαλαν, απουσίαζε η οποιαδήποτε σύνδεση του  αποσπασμένου με το σχήμα μας ή με τις Παρεμβάσεις.

      Έρχεται τώρα το ΠΑΜΕ κεντρικά , 3 μήνες μετά, να ξαναπετάξει τη λάσπη με μια βιαστική και αβασάνιστη ανακοίνωση (ακόμα και σε σχέση με το όνομα του σχήματός μας, συντάκτες της ανακοίνωσης, δείχνετε να έχετε πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Δε σας πληροφόρησαν τουλάχιστον πως δε λεγόμαστε Αντίπερα ‘Oχθη; ).

       Οι σκοποί τους εύκολα αναγνώσιμοι:

α. Να πετύχουν  εκλογική εκμετάλλευση της συκοφαντίας σε μια σειρά από συλλόγους που γίνονται εκλογές αυτό το διάστημα και πες –πες κάτι θα μείνει, ειδικά σε κάποιους εκπαιδευτικούς που δε γνωρίζουν την πραγματικότητα και τα γεγονότα.

β. Να δικαιολογήσουν την πολιτικοσυνδικαλιστική τακτική που ακολουθούν, τόσο για λόγους εσωτερικής συσπείρωσης σε μια περίοδο που αυξάνονται οι διαφωνίες στο εσωτερικό τους για την ορθότητά της όσο και για να στηρίξουν την άρνησή τους  για συνεργασία με άλλα κομμάτια του κινήματος.

( Ειδικά σε αυτή τη φάση που οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού σαρώνονται σε όλο και περισσότερα σωματεία και οι δυνατότητες για συνεργασία σε αντικαπιταλιστική βάση δίνουν ελπιδοφόρα προοπτική για τους αγώνες των εργαζομένων).

   Η ηγεσία του ΠΑΜΕ , με σοβαρά ζητήματα σύγχυσης στρατηγικής με τακτική και έχοντας αποδεχτεί την αδυναμία του να ηγεμονεύσει στο κίνημα, διαμορφώνει  μια  ταχτική χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο, βουτηγμένη βαθιά στο σεχταρισμό. Και έρχεται εκ των υστέρων να στηρίξει αυτήν του την τακτική  με αξιώματα του τύπου: οι προτάσεις των «άλλων» για συνεργασίες, συγκρότηση μετώπων κλπ, είναι οπορτουνισμός, ρεφορμισμός και… απεταξάμην! Για να το στοιχειοθετήσει καλύτερα επενδύει στη λάσπη, στη σύνδεση αγωνιστικών σχημάτων με φασίστες για να έρθει και να πει αγωνιστικά: « πώς να συνεργαστούμε με αυτούς – π.χ. Παρεμβάσεις- που περιλαμβάνουν στις γραμμές τους ακόμα και νεοναζί ;» ( Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποίησαν στο σύλλογό μας για να αρνηθούν την πρότασή μας για από κοινού συγκρότηση ταξικού προεδρείου φέτος, γιατί και πέρισυ και  πριν δυο και πριν τρία χρόνια είχαν πάλι αρνηθεί την πρότασή μας με διαφορετικό κάθα φορά πρόσχημα.)

   Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε γι΄ αυτήν την τακτική όσο και για το πολιτικά παράδοξο ενώ καταγγέλλουν το φασισμό και το νεοναζισμό,( και καλά κάνουν σε αυτό, και εμείς μαζί τους), να χρησιμοποιούν μεθόδους αυτών όπως ο γκεμπελισμός.

    Για μας όμως το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τις επίμονες προσκλήσεις προς τους συντρόφους του ΠΑΜΕ για ενότητα και κοινούς αγώνες. Τη στιγμή που ρημάζουν τις ζωές μας δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλο χαρτοπόλεμο και μάχες χαρακωμάτων μεταξύ συναγωνιστών. Είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε μαζί, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς λογικές «μικρομάγαζων» ή «μεγαλομάγαζων», όλος ο κόσμος της εργασίας , η νεολαία , όλοι όσοι ταξικά βρισκόμαστε από την ίδια όχθη , να συγκροτήσουμε αντικαπιταλιστικό αντιφασιστικό μέτωπο  αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, της συγκυβέρνησης ( ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και του «μπράβου» του συστήματος ,της  Χρυσής  Αυγής) και της ρήξης και σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του , Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

      Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία , αδούλωτη, χειραφετημένη, χωρίς εκμετάλλευση και για να πάρουμε επιτέλους όλα όσα μας ανήκουν σ’ αυτή τη γη.

Υ.Γ. Για καλύτερη ενημέρωση για ότι συνέβη στο σύλλογό μας, επισυνάπτουμε και δύο σχετικές ανακοινώσεις μας που δημοσιοποιήσαμε σαν απάντηση στις συκοφαντίες κάποιων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

 

 

Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί της Απέναντι Όχθης

 του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής « ο Σωκράτης »

                                                                                                    24  Νοε 2012

   Η υποκρισία και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και της καταγγελίας της προς την Απέναντι Όχθη

   Σε μια χρονική περίοδο που:

        Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά μετακινείται σε όλο και πιο ακροδεξιά κατεύθυνση υιοθετώντας πλήρως την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής ( μεταναστευτικό, στρατόπεδα συγκέντρωσης, νόμος για ιθαγένεια, δηλώσεις Σαμαρά για «τα παιδιά των αλλοδαπών που γεμίζουν τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία αφήνοντας έξω τα δικά μας ελληνόπουλα», αγωνιστές που αντιστέκονται σέρνονται σε δίκες, όπως πρόσφατα ο συναγωνιστής και συνάδελφος Αγαπητός και οι δύο εργαζόμενοι για τη διαμαρτυρία στη ΔΕΘ )…

    Πυκνώνουν όλο και περισσότερο τα κρούσματα βίας και δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών….

    Οι συχνές καταγγελίες για βιαιοπραγίες σε βάρος μεταναστών και αλληλέγγυων αντιρατσιστών πέφτουν στο κενό και τα βασανιστήρια σε βάρος  τους στα κολαστήρια της ασφάλειας και των αστυνομικών τμημάτων καλύπτονται πλήρως από την πολιτική ηγεσία δίνοντας τη νομιμοποίηση για την επανάληψη και τον πολλαπλασιασμό τους…

   Οι πολιτικοί απόγονοι  των SS και της Απριλιανής Χούντας αναζητούν στοιχεία παιδιών μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς για να προβούν σε προγκρόμ εναντίον τους..

   Απειλούν με την εισβολή ταγμάτων εφόδου στα σχολεία μας για να κάνουν να σιγήσει η φωνή και το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου , κυρίως όμως η σύνδεσή του με τους σημερινούς αγώνες και την αντίσταση του λαού μας ( δείχνοντας καθαρά το ρόλο τους σαν  παρακρατικού μηχανισμού του συστήματος για το τσάκισμα αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων )..

   Στη Λευκάδα επεμβαίνουν σε νηπιαγωγείο για το περιεχόμενο εορτασμού του ΟΧΙ  και προϊστάμενοι υποθάλπουν την φασιστική επέμβαση διώκοντας και μετακινώντας εκπαιδευτικό….

       Την ίδια αυτή χρονική περίοδο η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ- ΠΑΜΕ του συλλόγου μας,   αντί να απαντήσει θετικά στις επίμονες προσκλήσεις από τη μεριά μας να  δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο αγώνα και παρεμβάσεων, μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς  τους εργαζόμενους, για την αντιμετώπιση της όλο και μεγαλύτερης επιρροής των φασιστών στα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής μας..

    Καταφεύγει στην συνήθη τακτική της σε περίοδο εκλογών: να επιτεθεί στο σχήμα της Απέναντι Όχθης.

Αυτή τη φορά το πρόσχημα είναι η περίπτωση κάποιου από το σύλλογό μας - εμείς δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε πια τον όρο συνάδελφος γι’ αυτόν- που πριν λίγες μέρες αποσπάστηκε σε γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής ( η πληροφορία έφτασε σε μας από την καταγγελία του σχήματός μας από την ΕΣΑΚ).

   Πώς έχει το ιστορικό: στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας συνάδελφοι του ΠΑΜΕ έλεγαν στα σχολεία πως  «η Απέναντι Όχθη έχει αποθρασυνθεί  και έχει αρχίσει να μαζεύει χρυσαυγίτες στα ψηφοδέλτιά της για τις εκλογές  του  ΠΥΣΠΕ και του Συλλόγου». Όταν συνάδελφοι τους προκάλεσαν να κατονομάσουν τους χρυσαυγίτες των ψηφοδελτίων μας ( τα ψηφοδέλτια μας είναι ήδη γνωστά στα σχολεία),  άλλαξαν την αρχική τους τοποθέτηση λέγοντας πως εννοούν ψηφοδέλτια προηγούμενων χρόνων. Τις επόμενες μέρες άρχισαν να μοιράζουν γραπτή ανακοίνωση όπου μιλούν γι’ αυτόν που αποσπάστηκε και να μας  χρεώνουν και αυτόν,  επειδή στο παρελθόν είχε περάσει από το ψηφοδέλτιό μας, και την άνοδο του φασισμού!!!

    Την Πέμπτη πληροφορηθήκαμε από άλλους συλλόγους ότι η ανακοίνωση διακινείται και στα σχολεία τους από το ΠΑΜΕ και πως το αναδεικνύουν σε κεντρικό ζήτημα .  Για την ακριβή αποτύπωση των στοιχείων σημειώνουμε πως η κεντρική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει μικρές αλλά όχι τυχαίες διαφορές από την ανακοίνωση που διακινούν στο Σωκράτη: π.χ. ενώ στην κεντρική ανακοίνωση παρουσιάζουν την Απέναντι Όχθη ως συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, στου συλλόγου μας αυτή η σημείωση παραλείπεται. Αυτό για δύο λόγους: α. οι συνάδελφοι στο σύλλογό μας γνωρίζουν ότι το σχήμα μας, που φέτος συμπληρώνει 4 χρόνια δράσης,  είναι σχήμα αυτοοργάνωσης εκπαιδευτικών που δε χρεώνεται σε κανένα κομματικό σχηματισμό και σε καμία παράταξη – βεβαιότατα και υπάρχουν συνάδελφοι που ενδεχομένως στηρίζουν και ΣΥΡΙΖΑ και  ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους χώρους της αριστεράς και των  κινημάτων όπως το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , χώρων πολιτικής ανυπακοής  αλλά και μεγάλος αριθμός ανένταχτων αγωνιστών και β. η ΕΣΑΚ στο σύλλογό μας λειτουργεί με ένα πολικοσυνδικαλιστικό προφίλ στα σχολεία χαλαρό, τέτοιο που να της επιτρέπει να αλιεύει ψηφοφόρους και συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια της από όλους τους χώρους και βέβαια την τελευταία χρονική περίοδο ψαρεύει στα θολά νερά της «αντιμνημονιακής διάθεσης της κοινωνίας».

   Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ΠΑΜΕ  προστέθηκε στον τίτλο των ψηφοδελτίων  τους για το σύλλογο τον τελευταίο χρόνο και πως για άπειρα χρόνια το ΕΣΑΚ-ΔΕΕ συνοδευόταν από το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ συνδικαλιστές και το ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ εκπαιδευτικοί.

   Αυτό τους διευκόλυνε ,π.χ.  μεταξύ άλλων, να έχουν υποψήφιους για το σύλλογο και το ΠΥΣΠΕ, συναδέλφους που στο ΚΥΣΠΕ κατέβαιναν με την Αυτόνομη Παρέμβαση .(Απολύτως σεβαστό από εμάς , βέβαια, το δικαίωμα κάθε συναδέλφου να επιλέγει τα ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχει.)

      Η  απάντησή μας στην προβοκατόρικη καταγγελία του ΠΑΜΕ:

   Αυτός για τον οποίο μας καταγγέλλουν , φυσικά και δεν είναι στα ψηφοδέλτιά μας ούτε του ΠΥΣΠΕ ούτε του ΣΥΛΛΟΓΟΥ  όχι γιατί μάθαμε την απόσπασή του στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής ( τα ψηφοδέλτια μας είχαν ανακοινωθεί πολύ πριν την μετακίνησή του ) αλλά πολύ απλά γιατί έχει απομακρυνθεί από το σχήμα μας εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

   Σε αυτό το διάστημα, φυσικά, δεν είχαμε καμιά σχέση και επαφή μαζί του, κάτι το οποίο γνωρίζουν οι συνάδελφοι της ΕΣΑΚ. Όπως επίσης γνωρίζουν πως τον προηγούμενο καιρό που ήταν στο ψηφοδέλτιό μας δεν είχε δώσει δείγματα σκέψεων ή πράξεων που να προειδοποιούν για την μετάλλαξή του.

    Έχουμε ακέραια την ευθύνη για όσους-όσες είναι στα ψηφοδέλτιά μας και  μόνο για όσο διάστημα είναι στο σχήμα μας και όχι φυσικά για τωρινές πράξεις ανθρώπων που μπορεί να πέρασαν από εμάς  και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν ή αποπέμφθηκαν ή μετατέθηκαν απλά σε άλλους συλλόγους.

     Δεν είμαστε υποχρεωμένοι και δεν είναι στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας δράσης το να παρακολουθούμε τι κάνει  καθένας από τους 1.200 περίπου συναδέλφους του συλλόγου που δεν έχει σχέση με μας. Δεν είμαστε ασφαλίτες να παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων.

   Η επιλογή λοιπόν του συγκεκριμένου, ανεξάρτητα από το αν έγινε για λόγους  ιδεολογικού ξεπεσμού στο φασισμό, για ρουσφέτι και βόλεμα ή για όλους τους λόγους μαζί,  είναι κάτι που δεν αφορά άμεσα το σχήμα μας. Βέβαια μας αφορά σα  γεγονός που δείχνει πως η νεοναζιστική ιδεολογία αποκτά ερείσματα και στους κόλπους των εκπαιδευτικών ( είναι πρόσφατη και η περίπτωση του άλλου που στην τάξη απειλούσε μαθητές του πως θα τους «δώσει» στη Χρυσή Αυγή), πρέπει  να αναδειχθεί από  το σύλλογό μας, να καταγγελθεί  και αυτονόητα να εκδιωχθεί από μέλος του.

     Άλλο, όμως είναι αυτό και άλλο να χρησιμοποιείται η περίπτωσή του για να λασπολογείται ένα ολόκληρο σχήμα, να τσουβαλιάζονται μαζί με χρυσαυγίτες δεκάδες αγωνιστές του σχήματός μας που κάνουν χρόνια αγώνες στην τάξη και τους δρόμους ενάντια στο φασισμό και τα αίτια που τον γεννούν.

       Νομίζουμε ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: οι πράξεις οποιουδήποτε δεν μπορεί να χρεώνονται σε χώρους που ανήκε στο παρελθόν, πριν τελεστούν αυτές.  Αν το ΠΑΜΕ έχει διαφορετική άποψη γι’ αυτό, θα πρέπει να χρεώσει στο κόμμα τους τα έργα και της ημέρες της επιτρόπου Δαμανάκη ,και όχι μόνο αυτής, να χρεωθεί η ίδια περιπτώσεις συνδικαλιστών της που στο σύλλογό μας υπήρξαν και μέλη του Δ.Σ. και στη συνέχεια της πορείας τους άλλος αποσπάστηκε  σε διοικητικές θέσεις και άλλος φεύγοντας από το σύλλογό μας αμέσως πέρασε σε ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ κάτι που βέβαια και δικαίωμά του είναι  και σε κανένα μας δεν προκάλεσε έκπληξη. Φυσικά εμείς τότε δεν χρεώσαμε στην ΕΣΑΚ την ενίσχυση της Δεξιάς στην Ελλάδα!( κάτι που σίγουρα θα έκαναν οι φίλοι μας του ΠΑΜΕ αν επρόκειτο για πρώην  δικό μας εκπρόσωπο στο Δ.Σ.)

        Μέχρι τώρα , είναι βασική επιλογή μας να μην ανοίγουμε μέτωπο απέναντι στην ΕΣΑΚ. Όχι μόνο δεν κάνουμε πόλεμο λάσπης εναντίον των μελών της αλλά θεωρώντας αναγκαία τη συνεργασία μας στα πλαίσια του συλλόγου και των αγώνων εκπαιδευτικών και εργαζομένων προεκλογικά για το ΠΥΣΠΕ εκφράζαμε δημόσια στα σχολεία σαν ένα από τους στόχους μας το σάρωμα των ΠΑΣΚ –ΔΑΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν είχαμε 2η επιλογή  ψήφου, αυτή φυσικά και θα ήταν στην ΕΣΑΚ. Έτσι θα συνεχίσουμε και ας μην εκληφθεί αυτό σαν αδυναμία να απαντήσουμε με ίδιους όρους.

   Καλούμε για άλλη μια φορά την ΕΣΑΚ να σταματήσει το χαρτοπόλεμο εναντίον μας και τις συκοφαντικές καταγγελίες. Αν η προσωπική καταγγελία και το εισαγγελικό κούνημα του δάχτυλου τούς έχει γίνει δεύτερη φύση, ας καταγγείλουν στελέχη τους που κόντρα στις διακηρύξεις τους έτρεξαν πρώτοι-πρώτοι να γραφούν στα Μείζονα Προγράμματα Επιμόρφωσης, ας καταγγείλουν στελέχη τους που από διευθυντικές θέσεις επί χρόνια επιβάλουν στα σχολεία τους 27άρια τμήματα. ( Κι ας μη βιαστούν να πουν ότι από φέτος με κεντρική απόφαση δεν έχουν διευθυντές στα ψηφοδέλτια γιατί και στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ το Νοέμβρη φαρδιά-πλατιά φιγούραραν ονόματα πολλών διευθυντών κάτω από τα ονόματα των υποψηφίων, σαν ΣΤΗΡΙΞΗ,  για να μη χάσουν τις ψήφους που έφερναν με την επιρροή τους τόσα χρόνια.)

   Ας καταγγείλουν με όση δύναμη θέλουν τους εαυτούς τους όταν σε προηγούμενες κρίσεις διευθυντών- όχι στις τελευταίες- , ενώ μονίμως διατυπώνουν τη θέση τους να μην αξιολογούν στα υπηρεσιακά συμβούλια και καταγγέλλουν ακόμα κι αυτούς που υπακούοντας σε συλλογικές αποφάσεις  «βαθμολόγησαν κατάλληλα» αυτούς που είχαν αποφάσεις συλλόγων σε βάρος τους, οι ίδιοι αξιολόγησαν τότε με αριθμητική βαθμολογία (17, 18, 19, 20 κ.λ.π) όλους τους υποψηφίους μπαίνοντας βαθειά στη συνδιαχείρηση με τη διοίκηση και δημιουργώντας το δικό τους πλαίσιο ημετέρων και διαπλοκής  στο σύλλογο.

         Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως τελικά θα αναγκαστούν από την πολιτική αναγκαιότητα των καιρών να αφήσουν την άγονη αντιπαράθεση προς εμάς και  τα άλλα κομμάτια του κινήματος. Περιμένουμε να ανταποκριθούν   θετικά στις προτάσεις μας για συντονισμό του συλλόγου μας με τους αγώνες συλλόγων εκπαιδευτικών και πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης ενός αντικαπιταλιστικού μετώπου που βάζει τα ζητήματα της ανατροπής μνημονίων , δανειακών συμβάσεων , και της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου  Ε.Ε. –Δ.Ν.Τ.- συγκυβέρνησης και της συσπείρωσης γύρω από αυτό όλο και περισσότερων εργαζομένων και νεολαίας - απαραίτητη προϋπόθεση και όπλο του κινήματος για την αποδυνάμωση της επιρροής των φασιστών καθώς θα στρέφει το λαό προς την κατεύθυνση του ταξικού εχθρού και των εκφραστών του, θα δείχνει τις αιτίες των δεινών του και θα αποκαλύπτει το ρόλο αυτών που στην ουσία στηρίζουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές και το καπιταλιστικό σύστημα.

 

 

 Η ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ

 ΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ 

                                                                                             22  Νοε  2012

      Για  άλλη μια φορά , μέρες εκλογών ( τυχαίο ;  δε νομίζουμε ) ,παρακολουθούμε στο σύλλογό μας το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο:  η ΕΣΑΚ ΔΕΕ-ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)  να επιτίθεται λασπολογώντας στους  Ανεξάρτητους Εκπαιδευτικούς της Απέναντι Όχθης.

    Προφανώς , γι΄ αυτούς  υπεύθυνοι για τα βάρβαρα μέτρα, για τα μνημόνια και όλα αυτά που γδέρνουν τις ζωές μας, δεν είναι η Τρόικα, οι πολιτικές τους και αυτοί που τις εφαρμόζουν αλλά το ανεξάρτητο αγωνιστικό μας σχήμα.

    Αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα όρια: με αφορμή απόσπαση δασκάλου σε γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έγινε τις τελευταίες μέρες, μας κατηγορούν για υπόθαλψη χρυσαυγιτών και για την άνοδο του φασιστικού φαινομένου( !!!!)

    Σκοπίμως παραγνωρίζουν:

    1. Ο συγκεκριμένος πέρασε στο παρελθόν από ψηφοδέλτιά μας αλλά ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ.

   2. Ευθύνη ως σχήμα έχουμε για όσους- όσες είναι στα ψηφοδέλτιά μας και για όσο καιρό είναι. Δεν έχουμε ευθύνη και δεν είμαστε ασφαλίτες για να παρακολουθούμε    τις επιλογές και τις ιδεολογικές ή άλλες μετακυλήσεις οποιουδήποτε  έχει απομακρυνθεί ή αποπεμφθεί από εμάς ή έχει μετακινηθεί σε άλλο σύλλογο. Όπως δεν έχει ευθύνη αντίστοιχα η ΕΣΑΚ αντίστοιχα για τις τωρινές επιλογές πρώην μελών της ούτε ο κομματικός της φορέας, το ΚΚΕ, για τα έργα και τις ημέρες πολιτικών που υπήρξαν για δεκαετίες στελέχη του , όπως  η επίτροπος των μνημονίων και της Τρόικας, Δαμανάκη.

         Η απαράδεκτη και προβοκατόρικη προσπάθεια  κάποιων συναδέλφων της ΕΣΑΚ να τσουβαλιάσουν χρυσαυγίτες με αγωνιστές του σχήματός μας, γίνεται για δύο λόγους:

       Α. Τη μικροπαραταξιακή λογική να « κερδίσουμε καμμία ψήφο παραπάνω » και ,

       Β.  Γίνεται προσπάθεια από τον κομματικό τους φορέα, το ΚΚΕ,  να χρησιμοποιήσει αυτήν τη συκοφαντία σε κεντρικό επίπεδο για να υποστηρίξει την απαράδεκτη πολιτική που ακολουθεί κυρίως από τις εκλογές και μετά,  απέναντι σε όλους τους χώρους που μάχονται τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Προσπαθώντας η ηγεσία του να δικαιολογήσει τη γραμμή του « είμαστε οι μόνοι αγωνιστές, οι μόνοι καθαροί , δε συνεργαζόμαστε με κανένα»,

βάζει από τη μια μεριά τη Χρυσή Αυγή κι από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ,  και όλα τα σχήματα και τους χώρους των κινημάτων ανυπακοής και αντίστασης καθώς και χιλιάδες ανένταχτους αγωνιστές σαν τις δυο όψεις του ίδιου συστήματος.  Έτσι άθελά της ( η ηγεσία του ΚΚΕ) ταυτίζεται με τη «θεωρία των δύο άκρων» της συγκυβέρνησης Σαμαρά,  υπονομεύει κάθε προσπάθεια  για ενότητα και κάνει τους εφαρμοστές των μνημονίων να τρίβουν τα χέρια τους.

     Καλούμε τους συναδέλφους της ΕΣΑΚ  ΔΕΕ –ΠΑΜΕ να εγκαταλείψουν τις διασπαστικές λογικές. Μόνο η ενότητα όλων μας, όλων των εργαζομένων, μπορεί να κάνει αποτελεσματικούς τους αγώνες μας για την ανατροπή των μνημονίων και αυτών που τα εφαρμόζουν .

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidoma_mitrotitas
Εκπαιδευτικοί: «Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών»
9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων με εκείνα των μονίμων
Εκπαιδευτικοί: «Φτάνει πια με την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών»
ΑΠΘ
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024
Η Διεθνής Έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα (25/04) στους χώρους της ΔΕΘ μέχρι και το Σάββατο (27/04) 
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024