Thumbnail
Τρεις σημαντικές εκδηλώσεις την Κυριακή στο λεκανοπέδιο - Για τη δημιουργία Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Τρεις εκδηλώσεις - συγκροτήσεις για δημιουργία Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΠΑΑΣ) πραγματοποιούνται αυτή την Κυριακή 14 Απρίλη στο λεκανοπέδιο. Στη Δάφνη-Υμηττός - Νότια Αθήνα, στην Πετρούπολη και στον Πειραιά.

http://p-a-a-s.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

 

ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ - ΝΟΤΙΑ ΑΘΗΝΑ

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ - Νοτίων Προαστίων

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο, συνταξιούχο του Δήμου μας, που ζει την κόλαση που δημιούργησε η Τρόικα, το ΔΝΤ και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους.
Η σημερινή παγκόσμια κρίση, η λεγόμενη κρίση χρέους, ένα και μόνο ορισμό και όνομα έχει: Είναι κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος που τα σπασμένα καλούνται να πληρώσουν οι λαοί και ειδικά αυτοί που βρίσκονται κάτω από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Ειδικά στη χώρα μας η διπλή εξάρτηση από ΗΠΑ και ΕΕ όπως και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί έχουν σαν αποτέλεσμα η κρίση να παίρνει τραγικές διαστάσεις.
- Το γκρέμισμα όλων των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων, η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας που έχουν καταδικάσει το Λαό μας στην ανέχεια και την απόγνωση, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας είναι έργο του καπιταλισμού και της εξάρτησης.
- Με 1,5 εκατομμύριο ανέργων να λιμοκτονεί και ποσοστό πάνω από 60% της νεολαίας να ψάχνει να βρει απελπισμένα οποιαδήποτε δουλειά, χωρίς όνειρα και ελπίδα για το μέλλον, πρέπει να βροντοφωνάξουμε, ότι το γεγονός αυτό είναι έργο του καπιταλισμού και της εξάρτησης.
- Το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας πάνω και κάτω από ξηρά και θάλασσα, η ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος από « επενδυτές» που αφήνουν πίσω τους καμένη γη, είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού και της εξάρτησης.
- Η αναβίωση του φασισμού και η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, το κτύπημα κάθε εστίας αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους, το φίμωμα και η καταστολή κάθε δίκαιης και ζωντανής κραυγής διαμαρτυρίας των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι αποτέλεσμα του καπιταλισμού και της εξάρτησης.

Μέσα σ’ αυτό το αντιδραστικό περιβάλλον όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι που αποτελούν την πλειοψηφία του Λαού μας καλούμαστε να οργανωθούμε , να συντονιστούμε και να αντισταθούμε για να ενισχύσουμε τους ήδη μικρούς και μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ο Λαός μας, ώστε οι αγώνες αυτοί να έχουν αποτέλεσμα, να φρενάρουν την επίθεση του συστήματος και ν’ ανοίξουν το δρόμο της ανατροπής του.
Ενάντια σε κάθε είδους αυταπάτες και εύκολες λύσεις, ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης της λύσης των δικών μας προβλημάτων σε τρίτους, που μετατρέπουν το Λαό σε παρατηρητή – ακροατή, πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας ενεργή συμμετοχή, ώστε να ενισχυθούν οι υπάρχουσες εστίες αντίστασης και να δημιουργηθούν νέες, όπου ζει, εργάζεται και δρα καθένας μας.
 

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ – Νοτίων Προαστίων
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στις Δυτικές συνοικίες

 

Μετά από τρία χρόνια όξυνσης της επίθεσης στην εργατική τάξη και σε όλους τους εργαζόμενους μέσω των μνημονίων, η ζωή και το μέλλον του λαού μας γίνεται πια ζοφερό. Ο λαός μας, ζει «στο πετσί του» τις καθημερινές απολύσεις την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φορομπηξία και τα χαράτσια. Μια συνεχής διαδικασία φτωχοποίησης και κατάργησης δικαιωμάτων με προορισμό τον μεσαίωνα… πλάι στη διάλυση της περίθαλψης και της υγείας, της ασφάλισης και της παιδείας,. Την ίδια στιγμή, ένα ολόκληρο σκηνικό ξεπουλήματος της χώρας, και της - ψευδεπίγραφα λεγόμενης - «δημόσιας» περιουσίας, βορά στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, βρίσκεται στα σκαριά.
Προβάλουμε και επιμένουμε στις κατευθύνσεις: της μαζικής λαϊκής ενεργοποίησης, της αντίστασης στην άγρια και πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο λαός, στην ανάδειξης της αναγκαιότητας και της δυνατότητας της σύγκρουσης του λαού, με την πολιτική του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος, και του ιμπεριαλισμού. Κατευθύνσεις που θα ανοίξουν το δρόμο στην προοπτική, στη μοναδική διέξοδο για το λαό, στην ανατροπή δηλαδή, του ίδιου του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και του ντόπιου καπιταλισμού και της πολιτικής τους εξουσίας.
Να βρεθούμε δίπλα στους αγώνες των εργαζόμενων στις περιοχές μας, στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, τους Δήμους, τα σχολεία και τα νοσοκομεία, ενάντια στις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους μισθούς πείνας και τα εξαντλητικά ωράρια.
Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους άνεργους με στόχο να ενταχθούν στον αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος τους στη δουλεία και στα επιδόματα ανεργίας.
Να συναντηθούμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα σχολεία και τους εργαζόμενους σε αυτά.
Να συναντηθούμε, επίσης, με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη.
Να κινητοποιηθούμε για τα ζητήματα της φοροεπιδρομής και των χαρατσιών, είτε προέρχονται από το κράτος είτε από τους Δήμους.
Να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους χώρους στις γειτονιές μας.
Να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, ενάντια στην αχαλίνωτη τρομοκρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες.
Να καταγγείλουμε το ρατσισμό και την ξενοφοβία και να σταθούμε αλληλέγγυοι με τους μετανάστες εργαζόμενους.
Να αναδεικνύουμε στις περιοχές μας γενικότερα πολιτικά ζητήματα, όπως οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι αγώνες των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου.
Με αποφασιστικότητα και τόλμη, να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό, εργαλείο δράσης στη περιοχή μας, με αριστερά, αντί-ιμπεριαλιστικά, αντί-διαχειριστικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλει ουσιαστικά και στη συνολικότερη προσπάθεια συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης και πάλης, που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός.
 

Κυριακή 14 Απρίλη 2013, 7:00 μ.μ.
Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, 
Εθνικής Αντιστάσεως 61

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ, 6:00μμ, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 70, ΑΜΦΙΑΛΗ


Η υποταγή, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η απλήρωτη εργασία, η μαζική ανεργία, τα χαράτσια, η φτώχεια και η εξαθλίωση, η κατάργηση κάθε έννοιας «κοινωνικής πρόνοιας», παιδείας, υγείας, η κατάργηση κάθε εργατικής-λαϊκής κατάκτησης και η επιβολή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, το σφαγείο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ αποτελούν τον μονόδρομο του συστήματος και των πολιτικών του εκφραστών.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι αυτός που ανοίγει ο λαός με τον αγώνα του. Τον δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΛΗΣ και της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ σε καλούμε να ανοίξουμε και να διαβούμε. Το μόνο δρόμο που εγγυάται στο λαό από τη πιο μικρή ανακούφιση ως τις μεγαλύτερες ανατροπές, που αποτελεί την πραγματική διέξοδο. Αυτή η κατεύθυνση να παλέψουμε ώστε να πάρει σάρκα και οστά στους δήμους της Πειραϊκής περιφέρειας. Η μαζική ανεργία και η πείνα που θερίζει τα φτωχά λαϊκά-εργατικά νοικοκυριά δεν απαντιέται με την φιλανθρωπία του κεφαλαίου και των εργοδοτών, του κράτους και των δήμων, της εκκλησιάς, των ΜΚΟ αλλά και των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος. Αντιθέτως, ένα στόχο έχουν όλοι αυτοί, να μας κάνουν ελεήμονες και επαίτες, για να αποδεχτούμε την «κακιά μας μοίρα». Στην εφιαλτική πραγματικότητα των μνημονίων έρχονται οι δήμοι, οι ΜΚΟ και η εργοδοτική συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ (που πλέον έγινε εργοδότης) να ανασυστήσουν, μέσω των ΚΟΧ, το δουλεμπόριο. Ενοικιάζοντας εργαζόμενους-«ωφελούμενους», με τέτοιες εργασιακές σχέσεις που θα ζήλευε το σκλαβοπάζαρο της COSCO.

Ούτε βέβαια απαντιέται βαφτίζοντας την φιλανθρωπία «αλληλεγγύη» όπως κάνουν δυνάμεις που αναφέρονται στα προβλήματα του λαού, στην αριστερά και το κίνημα. Αποφεύγοντας λοιπόν, συστηματικά να οργανώσουν τον αγώνα του λαού και των εργαζομένων όλοι κάνουν «αλληλεγγύη». Από τις δημοτικές παρατάξεις ως και το Ε.Κ.Πειραιά μοιράζουν τρόφιμα.
Το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά και το ψωμί, ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ. Μοναδικός εγγυητής των δικαιωμάτων αυτών είναι οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες. Μόνο ως βοηθητικό μέσω των αγώνων μπορεί η αλληλεγγύη να αποκτά ταξικά χαρακτηριστικά και να μην εκφυλίζεται σε φιλανθρωπία. Αγώνες ενάντια στον αντίπαλο που σφετερίζεται το πλούτο που παράγει η εργατική τάξη. Και ο αντίπαλος έχει όνομα και πρόσωπο. Είναι το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που σε περιόδους κρίσης φανερώνουν το πιο άγριο, αποκρουστικό και απάνθρωπο πρόσωπο τους. Από τη μια, το ντόπιο κεφάλαιο εξαπολύει βάρβαρη και ταξική επίθεση για να πληρώσει ο λαός και εργατική τάξη την κρίση του συστήματος. Από τη άλλη, η εξάρτηση της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας από τους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΕΕ) που οδήγησε τη χώρα στο σταδιακό παραγωγικό μαρασμό και σήμερα στο ξεπούλημα, καταστροφή, στη φτωχοποίηση του λαού. Τώρα που οξύνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα του κόσμου, των αγορών, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών δρόμων, απειλούν τους λαούς της περιοχής με νέους πολέμους.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,
αυτό το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται. Η σαπίλα και η βαρβαρότητα του, η δομική κρίση και το «χρέος» του δεν διαχειρίζονται προς όφελος του λαού. Οι εκλογικές αυταπάτες, για να έρθουν οι όποιοι «σωτήρες», καλλιεργούν την ανάθεση στους «ειδικούς» και στερούν την πρωτοβουλία από το λαό και την πάλη του. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύση το πρόβλημα του λαού, μόνο ο ίδιος ο λαός μέσα από την πάλη του. Τη δύναμη των λαϊκών-εργατικών αγώνων σκιάζεται το σύστημα και οι κυβερνήσεις του. Για αυτό κλιμακώνουν την κρατική τρομοκρατία, οχυρώνονται με μηχανισμούς καταστολής, φασιστικοποιούν τη δημόσια ζωή, προκειμένου να καθυποτάξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε συλλογική διεκδίκηση.
Σε αυτή τη βάση σας καλούμε να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο πάλης, ένα ανοιχτό σχήμα στη περιοχή μας που θα αποτελεί εργαλείο δράσης και αγώνα. Που θέλει να συμβάλει, με τη λογική της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, στην οργάνωση, ανάπτυξη και νικηφόρα έκβαση των αγώνων σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο. Για να γίνει κάθε γειτονιά εστία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Για να κατακτήσουμε ξανά το δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη δημοκρατία, στη ζωή. Για να σταματήσουμε το ξεπούλημα και να διεκδικήσουμε ελευθέρους χώρους και καθαρό περιβάλλον. Χωρίς τους ψεύτικους διαχωρισμούς που μας επιβάλουν (ντόπιοι-μετανάστες, ιδιωτικοί-δημόσιοι, κομματικοί- ακομμάτιστοι κ.α.). Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης και να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες κοινωνικές ανατροπές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού