Thumbnail
Στο επόμενο Eurogroup η διευθετήση της ελεγχόμενης Ελληνικής χρεοκοπίας

Στο επόμενο Eurogroup η διευθετήση της ελεγχόμενης Ελληνικής χρεοκοπίας

Οι αποφάσεις  για το πρόγραμμα της επαναγοράς του χρέους παραπέμπεται στις 13 Δεκέμβρη... δηλαδή στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Εκεί τοποθετούν χρονικά  το τι θα γίνει με την δόση οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
 
Το ΔΝΤ στο πλαίσιο ανταγωνισμού κυρίως με τη Γερμανία  για τον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ να πετύχει η επαναγορά και το χρέος να προσαρμοστεί στα επίπεδα που συμφώνησε το προηγούμενο Γιούρογκρουπ (124% του ΑΕΠ το 2020).
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε  στους ομολόγους του το σχέδιο που δημοσιοποίησε λίγες ώρες νωρίτερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
 
Στα πλαίσια  διαφήμισης του προγράμματος το οικονομικό επιτελείο θα συναντήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή το IFF και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.
 
Και άλλο "κούρεμα" θέλουν οι Γάλλοι
 
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της γαλλικής «Le Monde», η οποία επιχαίρει για το γεγονός ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος έσπασε ένα ταμπού μιλώντας στην εφημερίδα ''Bild'' καθώς για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί ότι η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί πλέον απλώς μια υπόθεση».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που αντανακλά τις ανησυχίες και τις προσδοκίες ισχυρών μερίδων της γαλλικής κεφαλαίου, η στάση της Μέρκελ είναι ένα «θετικό βήμα προς την ολοκλήρωση της Ευρωζώνης». Η εφημερίδα προσθέτει ότι «η μόνη διευθέτηση που μπορεί να σώσει το ευρώ και κατ' επέκταση το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι η απορρόφηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του χρέους που δε θέλουν να απορροφήσουν οι αγορές».
 
Δηλαδή, «κούρεμα» του χρέους που κατακρατά ο «επίσημος τομέας». Ανάμεσα σε άλλα ενδεχόμενα, η εφημερίδα δεν αποκλείει το επόμενο διάστημα ακόμα και «μια γενικευμένη πολιτική ανατροπή λόγω του φάσματος της φτώχειας και της δυστυχίας».
 
Η Ισπανία στο Μηχανισμό
 
Η Ισπανία υπέβαλλε αίτημα στήριξης των  τραπεζών της, ζητώντας ευρωπαϊκά κεφάλαια ύψους 39,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.
 
37 δισ. ευρώ είναι το ποσό που ενδέχεται να καταβληθεί  για τις 4 εθνικοποιημένες τράπεζες (Bankia, Catalunya Banc, NCG Banco και Banco de Valencia) και σε 2,5 δισ. ευρώ για τη λεγόμενη «κακή τράπεζα», την Sareb, που δημιουργήθηκε για να συγκεντρωθούν τα «τοξικά» στοιχεία ενεργητικού των υπολοίπων ισπανικών τραπεζών, ιδίως στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα