Thumbnail
Σχολειά κλειστά, με στοιβαγμένα, απογοητευμένα και νηστικά παιδιά, με διπλοβάρδια, χωρίς βιβλία, υποδομές, το χειμώνα χωρίς θέρμανση , χωρίς επιχορήγηση (84 χιλιάδες ευρώ είναι το ….αστρονομικό κονδύλι που διαθέτει φέτος ο δεύτερος δήμος της χώρας – ο δήμος Θεσσαλονίκης- για συντηρήσεις) οδηγούνται σε εγκατάλειψη και μαρασμό.  Όλα;;; Όχι!!!  Κάποιο θα γλιτώσει! θα επιδιορθωθεί, θα αναστηλωθεί και θα επισκευαστεί!!!

Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν ….Coca Cola !!!

 

Το σχολείο του ΔΝΤ, των ασφυκτικών περικοπών, το «ψηφιακό» σχολείο  της Διαμαντοπού-λου ….καταρρέει.

Σχολειά κλειστά, με στοιβαγμένα, απογοητευμένα και νηστικά παιδιά, με διπλοβάρδια, χωρίς βιβλία, υποδομές, το χειμώνα χωρίς θέρμανση , χωρίς επιχορήγηση (84 χιλιάδες ευρώ είναι το ….αστρονομικό κονδύλι που διαθέτει φέτος ο δεύτερος δήμος της χώρας – ο δήμος Θεσσαλονίκης- για συντηρήσεις) οδηγούνται σε εγκατάλειψη και μαρασμό.

 Όλα;;; Όχι!!!  Κάποιο θα γλιτώσει! θα επιδιορθωθεί, θα αναστηλωθεί και θα επισκευαστεί!!!

Πώς;   Με την ευγενή χορηγία της Coca Cola (!!!),  της γνωστής πολυεθνικής που αποκομίζει τεράστια κέρδη ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν !

Ποιό ;       αυτό που θα αποφασίσουν οι μαθητές με την …ψήφο τους μέσω του facebook !! (νάτο το ψηφιακό) όπως ακριβώς στα γνωστά άθλια τηλεοπτικά reality  που επισκευάζουν το σπίτι σε φτωχές οικογένειες κάνοντας θέαμα και εμπόρευμα το πόνο και την απόγνωση κάποιων «τυχερών» ανθρώπων. Σε λίγο θα αποφασίσουν “δημοκρατικά” ποιος καθηγητής θα απολύεται και η αξιολόγηση θα μετριέται σε like. Άλλες εταιρείες θα χορηγούν βιβλία στα …τυχερά σχολεία, άλλες θα κάνουν γυμναστήρια  καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο. Προφανώς θα μετονομασθούν με τον λογότυπο της αμερικανικής πολυεθνικής!

Οργανωτές του «project»;      Οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι συντήρησης της σχολικής στέγης οι ….αναβαθμισμένοι  «καλλικρατικοί» δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελο-κήπων, Ευόσμου, οι Δήμοι -επιχειρήσεις, οι Δήμαρχοι -manager, dealer των ιδιωτικών συμφε-ρόντων, οι δήμοι φορομπήχτες των πολιτών, το τοπικό κράτος που εξαφανίζει τις κοινωνικές δαπάνες!

 Όσο η προτεραιότητα είναι η αιώνια εξυπηρέτηση του χρέους και οι θυσίες για τα κέρδη των πολυεθνικών, τόσο τα κοινωνικά δικαιώματα ή δεν θα υπάρχουν ή θα είναι ενίοτε  προϊόν «φιλανθρωπίας» από τους ισχυρούς του απάνθρωπου συστήματος.

Είναι αναγκαίο, λογικό και δυνατότητα ( ναι, στο σήμερα !) ένα δημόσιο δωρεάν  υψηλής ποι-ότητας σχολείο. Φωτεινό, «πλούσιο», γερό,  υγιεινό, φιλικό στα παιδιά και στο περιβάλλον.  Ένα σχολείο που εκτός των άλλων θα πρέπει να προσφέρει δωρεάν ακόμη και φυσικούς χυμούς σε όλα τα παιδιά !

Αυτό όμως απαιτεί αγώνα για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της ΕΕ,  του ΔΝΤ και την κοινωνία της αγοράς.
        Οι ΕΛΜΕ οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συντονισμό με τους συλλόγους γονέων να παρέμβουμε και να σταματήσουμε άλλη μια προσπάθεια  απαράδεκτης εμπορευματικοποίησης της εκπαίδευσης.

  • Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία !

Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με cocacola!!

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε΄ΕΛΜΕ -Θ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια