Thumbnail

ρεπορτάζ: alfavita.gr

 

1.Η Memoto Lifelogging Camera είναι μια κάμερα σε μέγεθος κονκάρδας που τραβάει μία φωτογραφία κάθε 30 δευτερόλεπτα ώστε να μην χάνετε καμία στιγμή της ζωής σας. Η ποιότητα που τραβάει είναι 5 MP και έχει τη δυνατότητα να τραβάει 1.440 φωτογραφίες τη μέρα. memoto

2. Τα γυαλιά της google είναι μια κορυφαία τεχνολογική εφεύρεση που δίνει τη δυνατότητα να μπαίνεις στο ίντερνετ, να βλέπεις βίντεο και να μιλάς με άλλους χρήστες και γενικά να έχεις πρόσβαση στις   περισσότερες εφαρμογές ενός netbook. Δείτε το εντυπωσιακό Βίντεο:

 

 

 

3. Η εικονική πραγματικότητα είναι ένας τομέας που τη φετινή χρονιά προχώρησε σε τεράστιο βαθμό μέσα από τη συνεργασία εταιριών βιντεογκέιμ  καθώς και με νεαρούς επιστήμονες που ασχολήθηκαν με ένα «παρατημένο» τομέα της τεχνολογίας εδώ και αρκετά χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αρκετά χρήσιμο καθώς μπορεί να δίνει τη δυνατότητα προσομοίωσης σε πολλά τρισδιάστα γραφικά περιβάλλοντα.

 

4. Μια ανακάλυψη που θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν προβλήματα αναπηρίας έγινε φέτος,  με τη δυνατότητα μετάδοσης εντολών μέσα από τον εγκέφαλο στα τεχνητά μέρη του σώματος. Ουσιαστικά κατασκευάστηκε ένας ηλεκτρονικός νευροδιαβιβαστής που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κινούν τα πόδια τους με μια εντολή του εγκεφάλου. 

 

 

 

5. Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής είναι μια ανακάλυψη με αναμφισβήτητα πολλές προεκτάσεις καθώς δίνει τη δυνατότητα κατασκευής αντικειμένων με μια εντολή του υπολογιστή. Κοσμήματα, καρέκλες , ανθρώπινα οστά  τμήματα κινητήρων μέχρι και όπλα μπορούν να «βγουν» μέσα από ένα τέτοιο μηχάνημα. Αν και υπάρχουν πολλές εκδοχές τρισδιάστατης εκτύπωσης, κατασκευάστηκε πρόσφατα μια φορητή εκδοχή που χρησιμοποιεί λέιζερ ως μέσω κοπής. Δείτε το παρακάτω βίντεο το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό.

 

6. Από το 1960 είναι εφικτό το ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα καθώς και σε άλλους πλανήτες.   Η δυνατότητα αυτή όμως είχε τεράστιο κόστος για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε φορά που ένας πύραυλος εκτοξευόταν  ήταν αναγκαστική και η διάλυσή του μεγαλύτερου κομματιού του.  Στη γη επέστρεφε μόνο ένα μικρό κομμάτι του το οποίο δεν μπορούσε να ξαναχρησιμοποιηθεί. Ο Elion Musk ένας δισεκατομμυριούχος  που θέλει να πάει στο φεγγάρι έχει βάλει σκοπό αυτή την πραγματοποίηση αυτού το στόχου. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας η εταιρία του κατόρθωσε και κατασκεύασε ένα πύραυλο που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, βέβαια προς το παρόν μπορεί  να πετάξει σε πολύ χαμηλό ύψος όπως θα δείτε και από το βίντεο που ακολουθεί αλλά το σημαντικό είναι οτι η προσγείωση και στις δύο απόπειρες εκτόξευσης ήταν ασφαλής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα