Άρθρο του BBC αναδεικνύει το ζήτημα της παγκόσμιας δουλείας που όσο και να φαίνεται οτι ανήκει στο παρελθόν έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Αγόρι που μεταφέρουν νερό σε λατομείο
Άρθρο του BBC αναδεικνύει το ζήτημα της παγκόσμιας δουλείας που όσο και να φαίνεται οτι ανήκει στο παρελθόν έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
 
Υπάρχουν περισσότεροι δούλοι σήμερα από ό,τι σε οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.
 
Ο εκτιμώμενος αριθμός ανθρώπων στη σκλαβιά υπολογίζεται στα 27 εκατομμύρια, περισσότερο από το διπλάσιο αριθμό που είχε υπάρξει στην Αφρική την περίοδο του διατλαντικού εμπορίου. Από τα μητρώα των πλοίων που έκαναν δουλεμπόριο μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός των σκλάβων που μεταφέρθηκαν από την Αφρική προς την Αμερική και την Καραϊβική, τα στοιχεία μιλάνε για 12, εκατομμύρια ανθρώπους.
 
Πολλοί νομίζουν ότι η δουλεία  ανήκει στο παρελθόν αλλά εξακολουθεί να υφίσταται σε  πολλές μορφές ακόμα πιο βάρβαρες από το παρελθόν οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεξουαλικό και εργασιακό καταναγκασμό καθώς και τη δουλεία του χρέους όπου άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν για μικρά δάνεια.
Πακιστανός εργάτης παιδί Arif, 11
 
Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ κάνουν τα στραβά μάτια στο φαινόμενο δαπανώντας δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση των αυτοκτονιών και ένα πολύ μικρό ποσό για την αντιμετώπιση της δουλείας αν και ο αριθμός των σκλάβων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος  από τις ανθρωποκτονίες.
Αντίστοιχα στην Ευρώπη τα θύματα της δουλείας δεν μπορούν να βασίζονται στο νόμο για την προστασία τους. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση κοπέλας που τη διακινούσαν στο εξωτερικό και επέστρεψε στην Ουγγαρία. Μετά την επιστροφή της στην υποτιθέμενη ασφάλεια, βιάστηκε και επέστρεψε στους διακινητές της.Παιδί εργάτες δεσμευμένα στην Ινδία
 
Τα στοιχεία  αναδεικνύουν ότι οι συνθήκες ζωής για ένα μεγάλο ποσοστό της γής δεν έχουν αλλάξει παρά την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο καθώς η παγκόσμια φτώχεια αυξάνεται και οι λαοί ακόμα και των πιο αναπτυγμένων χωρών βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση με όλους τους οικονομικούς  και κοινωνικούς δείκτες να είναι αρνητικοί.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
Σύμφωνα με το  Υπουργείο Παιδείας τα συνολικά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 2.785 και 2.907 στη Δευτεροβάθμια...
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
μαθητες επί χουντας
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
Η παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίζει την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) στη χώρα μας αξιοποιώντας το σχολικό αρχείο. Ειδικότερα επιχειρεί να...
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου