Thumbnail
ΤΥΠΟΣ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Το μέτρο επεκτείνεται και στους εισακτέους του 2011

Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στο τμήμα που μετεγγράφονται όσοι είχαν αυτό το δικαίωμα με βάση τις αλλαγές που έκανε εφέτος το υπουργείο Παιδείας, ενώ χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων θα μπορέσουν να κάνουν και οι εισακτέοι του 2011.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σήμερα σε συνέντευξή του στον Αnt1, όσοι ήδη μετεγγράφησαν θα πάνε στο νέο ίδρυμα τον Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

 
«Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και θέλαμε μ' αυτόν τον τρόπο, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας.
 
«Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10%. Αυτές οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν, έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας. Και επειδή δεν θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10% - γιατί φέτος αφορούσε τις εισακτέους του 2012 - μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και στους εισακτέους του 2011» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.
 
Παπαματθαίου Μάρνυ
TO BHMA,

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομεία
Κατέρρευσε γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Παύση εισαγωγών στις Παθολογικές Κλινικές λόγω υπερφόρτου εργασίας
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την υποστελέχωση και τις εξαντλητικές συνθήκες για τους γιατρούς του νομού
Κατέρρευσε γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας – Παύση εισαγωγών στις Παθολογικές Κλινικές λόγω υπερφόρτου εργασίας
ιραν
Ιράν: «Όχι» στην εκεχειρία — Απορρίπτει προσχέδιο κατάπαυσης πυρός και θέτει δικούς του όρους
Σκληρή απάντηση της Τεχεράνης σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες — Το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των διαπραγματεύσεων
Ιράν: «Όχι» στην εκεχειρία — Απορρίπτει προσχέδιο κατάπαυσης πυρός και θέτει δικούς του όρους
παιδιά
Πάσχα με… ανατροπές: Από την ανοιξιάτικη λιακάδα σε βροχές και καταιγίδες
Διπλό «πρόσωπο» θα δείξει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι προβλέπεται για Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα
Πάσχα με… ανατροπές: Από την ανοιξιάτικη λιακάδα σε βροχές και καταιγίδες