Thumbnail

Ενημέρωση για την Παιδαγωγική επάρκεια

 
Αγαπητοί μεταπτυχιακοί φοιτητές και κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών και των λοιπών Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας .
 
Σας προσκαλούμε να συνυπογράψετε την επιστολή που θα αποσταλεί στον Υπουργό Παιδείας, με θέμα την αναγνώριση της Παιδαγωγικής Διδακτικής Επάρκειας σε όλους τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων ειδίκευσης των Παιδαγωγικών Τμημάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων, όπως προβλέπεται από το νόμο 3848/2010,άρθρο 2,παρ. 3δ, περί κατοχύρωσης της Παιδαγωγικής Διδακτικής Επάρκειας «Με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή διδακτορικού διπλώματος στις επιστήμες της αγωγής».
 
Αυτή τη στιγμή οι διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής κ.λπ. του Υπουργείου Παιδείας ερμηνεύουν τα προφανή και αυτονόητα με το δικό τους «γραφειοκρατικό» τρόπο και αναγνωρίζουν μόνο αυτούς τους μεταπτυχιακούς τίτλους των Παιδαγωγικών Τμημάτων, στους οποίους αναφέρεται ρητά ο όρος «επιστήμες αγωγής». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μεταπτυχιακοί τίτλοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων, στην πλειοψηφία τους, να μην προσμετρούν στην Παιδαγωγική Διδακτική Επάρκεια.
Από το σύνολο των Μεταπτυχιακών του Παιδαγωγικού Τμήματος .Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, για παράδειγμα, αναγνωρίζονται μόνο τρία και συγκεκριμένα εκείνα που υπάγονται στον τομέα Επιστημών Αγωγής (βλ. http://www.primedu.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/metaptyxiaka-programmata.html) .
 
Σας ενημερώνουμε πως η Παιδαγωγική Διδακτική Επάρκεια, σύμφωνα με το νόμο 3848/2010,άρθρο 2,παρ. 2 θα αποτελεί προϋπόθεση για να διοριστεί κανείς στην δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Α.Σ.Ε.Π., αναπληρωτές και ωρομίσθιοι).
 
Μέχρι και τον μεθεπόμενο Α.Σ.Ε.Π. (βλ. 3848/2010,άρθρο 9,παρ. 6.) αναγνωρίζεται μεταβατικά η Παιδαγωγική Διδακτική Επάρκεια σε καθηγητικές σχολές (π.χ. μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λ.π.), κάτι το οποίο θα καταργηθεί μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου, οπότε και οι λεγόμενες καθηγητικές ειδικότητες θα πρέπει να πιστοποιήσουν την Παιδαγωγική Διδακτική Επάρκεια, σύμφωνα με το 3848/2010,άρθρο 2,παρ. 3.
 
Όπως προκύπτει και από την επιστολή, η αναγνώριση της Παιδαγωγικής Διδακτικής Επάρκειας προβλέπεται ρητά από το νόμο και είναι μεγάλης σημασίας να την διεκδικήσουμε άμεσα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην διεκδίκηση θέσεων εργασίας μετά την έναρξη εφαρμογής του νόμου.
 
Τέλος σας ενημερώνουμε πως στα αντίστοιχα μεταπτυχιακά στην εκπαίδευση του εξωτερικού (Ms in Education, Ms in Special Education κ.λπ.) αναγνωρίζεται η Παιδαγωγική Διδακτική Επάρκεια, από τον ΔΟΑΤΑΠ, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι εκείνων των τίτλων να προηγούνται ημών στην κατάταξη των πινάκων Α.Σ.Ε.Π. και αναπληρωτών/αναπληρωτριών ήδη και φέτος.
 

http://eparkeia.blogspot.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο